۱۳ آبان ۱۳۹۱، ۶:۱۳

با حضورآیت الله تسخیری ؛

برگزاری نشست اسلام وگفتگوهای مذهبی درجاکارتا/ منطق قران گفتگو است

برگزاری نشست اسلام وگفتگوهای مذهبی درجاکارتا/ منطق قران گفتگو است

کوالالامپور- دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق اسیا: نشست اسلام و گفتگوهای مذهبی در مرکز گفتگو وهمکاری تمدن ها وابسته به سازمان اسلامی محمدیه در جاکارتا با حضور هیات ایرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر از جاکارتا ، در این نشست که به همت مشترک رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و مرکز گفتگو وهمکاری میان تمدن های  سازمان  اسلامی محمدیه برگزار شد آیت الله تسخیری رئیس شورایعالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دکتر دین شمس الدین رئیس سازمان اسلامی محمدیه دومین سازمان بزرگ اسلامی اندونزی ، پیرامون وحدت اسلامی و دیدگاه اسلام در خصوص گفتگوهای مذهبی سخن گفتند.

رئیس سازمان محمدیه طی سخنانی گفت :هرچند برداشت ودرک از اسلام بعضا مختلف و متفاوت می باشد ولی اصل و حقیقت اسلام واحد بوده  و آنچه که قبل از گفتگوهای مذهبی ضرورت دارد تغییر دیدگاه جهت نزدیکتر کردن تفاوتها و یافتن اتفاق نظر می باشد.

دین شمس الدین افزود : شیعه وسنی از منشایی مشترک و واحد سرچشمه گرفته و یافتن زمینه های مشترک جهت تقریب دیدگاههای این دو مذهب و توافق بر سر مشترکات محور و اساس گفتگوی های مذهبی شیعه وسنی است .

رئیس دومین سازمان بزرگ اسلامی اندونزی ظهور و رشد سلفیه جدید  در اندونزی را که  منطق گفتگو را قبول نداشته و با تکفیر و رد سازمانهای اسلامی و دیگر مذاهب به اختلاف افکنی می پردازند را بزرگترین تهدید در اندونزی برشمرد .
 

وی ابراز امیدواری کرد حضور حضرت آیت الله تسخیری و هئیت تقریبی کشورمان در اندونزی بتواند بیش از پیش امکان تفاهم وهمدلی میان مذاهب اسلامی در این کشور را فراهم آورد.
 
حضرت آیت الله تسخیری رئیس شورایعالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز طی سخنان مبسوطی به تبیین وتشریح اصول و چارچوب های گفتگوی مذهبی از نگاه قرآن کریم واسلام پرداخت .
 
وی در این نشست که جمعی از اعضای مرکزی سازمان اسلامی محمدیه ، دیپلمات های خارجی مقیم جاکارتا ، سفیر جمهوری اسلامی ایران وهیئت تقریبی اعزامی از جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند ، گفت : سه حوزه فرهنگی ، اموزشی و تبلیغی بسترهای اصلی برای انسجام وهمگرایی در جهان اسلام بشمار می رود.

تسخیری یادآور شد اسلام دین فطرت و عقلانیت بوده ومنطق  قرآن منطق گفتگوست و قرآن کریم به مسلمانان یادآور می شود با غیرمسلمانان در چارچوب حوزه های مشترک گفتگو نمایند .

وی افزود : در منطق قرآن کریم دو طرف گفتگو کننده می بایستی از علم بهره داشته و  بر اساس مبادی مشترک به گفتگو بپردازند  و ضمن پرهیز از خارج شدن از موضوع گفتگو و عدم  تحمیل دیدگاههای خود به طرف مقابل ،در پی یافتن درک مشترک و حصول توافق وتفاهم برآیند.

وی در بخش دیگر از سخنانش یادآورشد :شیعه وسنی دارای بیش از 90 درصد  مشترکات بوده و اختلافات جزیی نیز می بایستی با منطق قرآنی گفتگو فرصتی برای تعامل و دادوستدهای فکری باشد .

آیت الله تسخیری همچنین در بخش دیگری از سخنانش یادآورشد هنگامی که قرآن کریم مسلمان را دعوت به گفتگو با غیرمسلمانان کرده و صرفا ایمان به خدا و رسول (ص) را شرط مسلمانی می داند چگونه می توان به تکفیر یکدیگر پرداخت .

وی استناد علمای اهل سنت به آراء وفتاوی ائمه شیعی را دلیل بر سابقه و پیشینه همکاری و همگرایی فکری و فرهنگی میان شیعه وسنی خواند واصلاح وتغییر در فرهنگ را اساس اصلاح یک جامعه برشمرد و ابراز امیدواری کرد جامعه اسلامی با انسجام حول کلمه "بسم الله" و اصول مشترک میان خود مسیر سعادت و ترقی خود را رقم زنند.

در پایان این نشست آیت الله تسخیری به پرسش های مطرح شده از سوی حضار پاسخ گفت ودر حاشیه این نشست با رئیس سازمان اسلامی محمدیه وجمعی از دیپلمات های خارجی مقیم جاکارتا دیدار و گفتگو کرد.

 
کد خبر 1734650

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha