۱۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۴۱

واعظ آشتیانی در گفتگو با مهر:

اصلاح اساسنامه برای از بین بردن بهانه‌IOC است/ از ورزش چه می‌خواهیم؟

اصلاح اساسنامه برای از بین بردن بهانه‌IOC است/ از ورزش چه می‌خواهیم؟

قائم مقام پیشین سازمان تربیت بدنی با طرح این مسئله که هنوز نمی‌دانیم از ورزش چه می‌خواهیم،گفت: به فدراسیون دوچرخه‌سواری یک ماه فرصت داده شده که اگر از این فرصت استفاده نشود ممکن است اتفاقاتی رخ دهد.

امیررضا واعظ آشتیانی در خصوص وضعیت ورزش ایران ضمن بیان مطلب فوق به خبرنگار مهر گفت: ما ضعف در نگاه داریم و هنوز متوجه نشده‌ایم از ورزش چه می‌خواهیم و تعریف‌‎مان در استفاده از ورزش چیست؟

نمی‌دانیم از ورزش چه می‌خواهیم
وی افزود: نمی‌‎دانیم ورزش را برای تندرستی و سلامتی می‌خواهیم یا برای قهرمانی و حرفه‌ای‌گری و آیا می‌خواهیم بهره‌برداری فرهنگی، اقتصادی و... از کنار آن داشته باشیم؟

از دست رفتن اثربخشی نیروهای ورزش
قائم مقام پیشین سازمان تربیت بدنی اضافه کرد: من هر چه نگاه می‌کنم تا به امروز بالاخص در فوتبال چیزی ندیدم که برای بدست آوردنش تلاش کنیم. مسائل اجتماعی، فرهنگی و حتی بهره‌برداری سیاسی از بعد مثبت هم دیده نشده که اینها به ساختار ورزش و نیروهای موجود در آن باز می‌گردد که اثربخشی خود را از دست داده‌اند.

نمی‌توان امیدوار به رشد و جهش ورزش بود
وی با اشاره به اینکه نیروهای کارشناس از گذشته تا به امروز با صرف هزینه‌های گزاف به نیروهای متخصص تبدیل شده ا‌ند، تصریح کرد: متاسفانه بی‌توجهی امروز به این افراد باعث شده آنها اعتماد به نفسشان را از دست بدهند و در این فضا نمی‌توان امیدوار به رشد و جهش ورزش باشیم و یا در جهت تقویت دیگر شاخه‌ها به اهداف‌مان برسیم.

استفاده ثواب از ورزش
واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه امروز در دنیا از ورزش به عنوان ابزاری برای موفقیت در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... چه ثواب و چه ناثواب مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: در المپیک 2012 لندن نماد فراماسونرها به نمایش گذاشته شده و یا در هیاهوی برگزاری آن کشتار مسلمانان میانمار صورت گرفت اما ما از این ابزار بزرگ نتوانستیم در جهت ثواب آن در بخش‌های مختلف استفاده کنیم.

مشکلات تنها به مدیریت ورزش امروز بر نمی‌گردد
"این سوالاتی است که مطرح می‌شود و باید در ورزش پاسخگوی آن بود که چه خواسته‌ایم، می‌خواهیم کجا برویم و چه انجام دهیم؟" وی با اشاره به این پرسش‌ها تصریح کرد: این مسائل فقط به مدیریت ورزش امروز برنمی گردد و در چند سال گذشته دولت‌ها درگیر این مسئله بودند که چه بهره‌برداری می‌خواهند  از ورزش ببرند.

انتظار برای کارهای بزرگ وزارتخانه
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال خاطرنشان کرد: وقتی با ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان، وزارت ورزش آغاز به کار کرد، انتظار بر این بود در این وزارتخانه کارهای بزرگتر انجام شود و آقای عباسی با تقسیم کار صحیح، ساختارسازی کند اما نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده، هرچند امیدواریم این مسئله رخ داده باشد.

اصلاح اساسنامه برای از بین بردن بهانه‌های IOC
وی در بخش دیگری از این گفتگو در مورد نامه‌های IOC به ایران ادامه داد: پیش از این نباید بهانه دست مجامع بین المللی بدهیم. آنها دنبال بهانه‌گیری هستند و این دعواهای سیاسی در نهایت علیه ورزش است زیرا هدف IOC این است که برخورد سیاسی و دخالت دولتی‌ها در ورزش از بین برود. در این فضا ابتدا ما باید اساسنامه را اصلاح کنیم، تا بهانه‌های IOC از بین برود و پس از آن می‌توان برنامه‌ها را بدون هیچ مشکلی پیش برد.

تغییرات در مجامعی فرمالیته
واعظ آشتیانی با طرح این پرسش که چرا نمی‌خواهیم مشکلات را بپذیریم؟، اظهار داشت: در دیگر کشورها هم دولت‌ها در عزل و نصب‌ها دخالت می‌کنند. این موضوع در کشورهای پیشرفته و عربی وجود دارد اما به صورت غیرمستقیم است. آنها ظاهر را حفظ می‌کنند و تمام تغییرات را در مجامعی فرمالیته انجام می‌دهند ولی در ایران این اتفاق نمی‌‎افتد.

دوچرخه‌سواری و فرصت یک ماهه
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خطر تعلیق فدراسیون دوچرخه‌سواری را تهدید می‌کند؟، یادآور شد: به فدراسیون دوچرخه‌سواری یک ماه فرصت داده شده که اگر از این فرصت استفاده نشود ممکن است اتفاقاتی رخ دهد زیرا IOC قضیه رشته‌های مختلف را حساب شده و با حساسیت دنبال می‌کند.

برخی متولیان ورزش همه چیز را به داخل منتسب می‌کنند!
قائم مقام پیشین سازمان تربیت بدنی همچنین افزود: متاسفم که برخی متولیان ورزش همه چیز را به داخل منتسب می‌کنند، اما اینگونه نیست بلکه در دنیای امروز اطلاعات انتصابات و عزل‌ها در فدراسیون‌ها به روز منتقل می‌شود و سازمان‌های خارجی به خوبی مسائل داخلی کشورها را رصد می‌کنند و ارگانی مانند IOC هم که به دنبال بهانه‌گیری است.

رصد فدراسیون‌ها توسط فدراسیون‌های مرجع
وی صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: فدراسیون‌های مرجع هم به خوبی اتفاقات داخلی کشورها را رصد می‌کنند و حساسیت بیشتری روی این مسائل دارند. ما باید مشکلات موجود را برطرف کنیم و اجازه ندهیم این مسادل در ورزش ما تاثیر بگذارد.

در ورزش ظرفیت ایجاد فضای دموکراسی وجود ندارد
واعظی آشتیانی با اشاره به اینکه متاسفانه این باور وجود دارد که در بخش ورزش ظرفیت ایجاد فضای دموکراسی وجود ندارد و برخی از این فضا سوءاستفاده می‌کنند، در مورد مشکلات اخیر مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال تاکید کرد: این نقطه نظر شخصی من است و آن را فارغ از آنکه چه کسی ناراحت یا خوشش می‌آید مطرح می‌کنم. به نظرم فدراسیون یک مجمع دارد و مجمع قابلیت صلاحیت هرگونه تصمیم گیری را دارد.

مجمع فدراسیون باید پاسخگوی افکار مردم باشد
وی خاطرنشان کرد: مجمع در چارچوب وظایف خود در خصوص انتخاب رئیس، هیات رئیسه و سایر اعضا تصمیم گیری می‌کند و صلاحیت عزل و نصب رئیس را دارد. اگر هم تخلفی صورت بگیرد، مجمع باید پاسخگوی افکار عمومی باشد، اما به نظرم مشکلات اخیر با گفتمان منطقی و فرصت مناسب می‌تواند برطرف شود.

برای روشن شدن اذهان مردم در مورد کمپ استقلال صحبت کردم
مدیرعامل پیشین استقلال از اظهار نظر در مورد وضعیت باشگاه و تیم استقلال امتناع ورزید و در مورد کمپ تیم استقلال هم گفت: من برای روشن شدن اذهان مردم در مورد کمپ استقلال صحبت کردم و هیچ وقت هم به آنها دروغ نمی‌گویم.

کد خبر 1734909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha