پیام‌نما

إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ * * * خدا کسانی را دوست دارد که صف زده در راه او جهاد می‌کنند [و از ثابت قدمی] گویی بنایی پولادین و استوارند. * * * دوست دارد خدا كسانى را / كه بجنگند در طريق خدا

۱۴ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۲۶

مهر خبر می دهد ؛

اولین مسیر انتقال گاز از خلیج فارس به خزر راه اندازی شد

اولین مسیر انتقال گاز از خلیج فارس به خزر راه اندازی شد

با تزریق گاز قطعه نهایی خط لوله سوم سراسری گاز ایران در مدار بهره برداری قرار گرفت تا عملا نخستین مسیر انتقال گازهای ترش از منطقه خلیج فارس به دریای خزر راه اندازی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قرار گرفتن کشورهای ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، قطر و ایران، خاورمیانه را به یکی از گازخیزترین مناطق جهان تبدیل کرده است که ایران با در اختیار داشتن یک ژئوپولتیک منحصر به فرد جغرافیایی می‌تواند به یکی از بزرگترین کانون و هاب‌های تولید، انتقال، سوآپ، ترانزیت و توزیع گاز تبدیل کند.

یکی از مهمترین زیرساخت های تبدیل ایران به بزرگترین هاب گازی جهان، طراحی، ساخت و بهره برداری از خطوط لوله و شبکه گسترده انتقال گاز بوده که هم اکنون وسعت شبکه انتقال فشار قوی گاز ایران به حدود 34 هزار کیلومتر افزایش یافته است.

بر این اساس قطعه نهایی خط لوله سوم سراسری گاز به عنوان طولانی ترین خط لوله گاز 56 اینچ کشور روز گذشته به طور رسمی تزریق گاز شد و مدار بهره برداری قرار گرفت که عملا با راه اندازی این شاه لوله، امکان انتقال گازهای ترش پارس جنوبی از آبهای خلیج فارس به دریای خزر فراهم می شود.

جواد اوجی معاون وزیر نفت با اشاره به راه اندازی خط لوله لوشان به رشت به عنوان قطعه نهایی خط لوله سوم سراسری گاز، گفت: با اتمام این قطعه از خط لوله سوم سراسری، گازهای تولیدی 5 فاز پارس جنوبی و پالایشگاه فجر جم، به ساحل دریای خزر منتقل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با یادآوری اینکه گاز فازهای پارس جنوبی از طریق خط لوله ای یکهزار و 270 کیلومتری به استان های حاشیه دریای خزر انتقال داده می شود، تصریح کرد: استان‌های شمالی کشور همچون گیلان، مازندران و اردبیل تاکنون تنها از خط اول سراسری گاز بهره مند بوده و در فصل زمستان با مشکلاتی مواجه می شدند.

این مقام مسئول، افزود: از این رو با بهره برداری از این خط لوله جدید، برای انتقال گاز به این استانها و حتی بخشی از استان گلستان مشکلی وجود نخواهد داشت و پایداری شبکه گاز در این استان‌ها تقویت می شود.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز با اعلام اینکه تمامی مراحل طراحی، مهندسی، ساخت، نصب و راه اندازی این خط لوله گاز توسط متخصصان داخلی انجام شده است، بیان کرد: به زودی چندین طرح جدید گازی هم برالی افزایش پایداری زمستانی شبکه گاز در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
 
به گزارش مهر، وسعت خط لوله گاز لوشان تا رشت بیش از 80 کیلومتر بوده که با بهره برداری از آن تمامی خطوط لوله انتقال گاز طبیعی تمامی شبکه ملی گاز ایران به صورت لوپ درخواهد آمد. لوپ شدن شبکه ملی گاز منجر به افزایش پایداری شبکه انتقال و توزیع گاز ایران به ویژه در زمستان خواهد شد.

کد خبر 1735337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha