به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره فرهنگی، هنری قربان تا غدیر با حضور سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در بیرجند پایان یافت.
اصغر امیر نیا؛ سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در مراسم پایانی جشنواره قربان تا غدیر با اشاره به اهمیت موضوع ولایت گفت: هنرمندان با خلق اثر با موضوع ولایت، پیامبر اکرم و ائمه معنویت را با هنر پیوند می زنند و پرداختن به این مفاهیم در هنر و برگزاری جشنواره هایی درباره مضامین متعالی بستری برای معرفی معارف دینی به جهانیان است .
امیرنیا همچنین افزود: معرفی و شناسایی ابعاد زندگی و اندیشه های ائمه و پیشوایان دینی و معنوی از وظایف دستگا ها ی فرهنگی ، هنری است.
محمد مطهری فر؛ مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی نیز در این مراسم غدیر را مهمترین جریان فکری و تداوم رسالت پیامبر دانست و گفت: جشنواره فرهنگی قربان تا غدیر در راستای استفاده از ظرفیت های فرهنگی، هنری برگزار می شود.
در پایان مراسم برگزیدگان جشنواره از بین 589 اثر رسیده به جشنواره از هنرمندان 28 استان کشور معرفی شدند.
در رشته خوشنویسی سید هادی صادقی از زنجان، در رشته پوستر احمد عزیز پور از اصفهان و در رشته شعر علی رضا رجبعلی زاده از اصفهان رتبه نخست جشنواره را کسب کردند.
شاه آبادی: پوشاک نماد سبک زندگی است
معاون امور هنری وزارت ارشاد و ارشاد اسلامی گفت: پوشاک نماد سبک زندگی است و هر لباسی یک فرهنگ، یک پرچم و نماینده یک هویت است. اگر بسیاری از اعتقادات و موضوعات را میتوانیم به صورت شخصی برای خودمان نگه داریم، اما پوشاک نشان دهنده افکار و اعتقادات ماست.
همایش تشکیل کارگروههای استانی ساماندهی مد و لباس با حضور حمید شاه آبادی، حمید قبادی، رمضانعلی حیدری خلیلی و مدیران و نمایندگان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در تهران، برگزار شد.
حمید شاه آبادی در ابتدای این همایش گفت: دسترسی آسان، ارزان و منطبق بر معیارهای دینی و اجتماعی و ایجاد حرکت ایجابی از جمله اهداف در نظر گرفته شده در موضوع مد و لباس است.
وی با بیان اینکه حرکت در حوزه مد و لباس باید از سوی خود ما هدایت و برنامه ریزی شود، افزود: اسلام دین زندگی است و این نگاه یعنی پذیرفتن تنوع و تکثر و عدم انحصار. بر این اساس، ما هم قرار نیست رهبانیت و محدودیت در پیش بگیریم، البته باید توجه داشته باشیم محدودیتی که از آسیب جلوگیری کند، چیز بدی نیست،
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه، باید الگوهایی را در پیش بگیریم که بن مایههایش از داخل جوشیده باشد، بر فاصله گرفتن از حرکت دولتی در حوزه مد و لباس به عنوان یک هدف اصلی تاکید کرد و گفت: جوششی که مد نظر ماست از حرکت دولتی در نمیآید، قرار است که خود مردم کار کنند، حرکت مد جوشش درونی ظرفیت فرهنگی هنری کشور است.
شاه آبادی با شاره به جمعیت 70 میلیونی کشور و تاکید بر بهره گیری از ظرفیتهای این جمعیت گفت: گردش مالی پوشاک در کشور رقم بسیار هنگفتی است و اگر یک ده هزارم این مبلغ را مدیریت کنیم، منابع مالی لازم برای ایجاد حرکتهای گسترده تامین میشود. بر این اساس این حوزه به لحاظ مالی باید به خودش متکی باشد، البته ما هم حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
معاون امور هنری تاکید کرد: سرمایهای از تجارب به دست آمده داریم که از همه مهمتر جلب اعتماد طراحان و تولیدکنندگان است، ما هیچ سرمایهای بالاتر از این نداریم. شما هم میتوانید از این تجربیات و سرمایهای که در این مدت به دست آمده استفاده کنید و نیازی نیست که بسیاری از راهها را دوباره بروید.
شاه آبادی اظهار کرد: در استانها باید نمایشگاه دائمی ایجاد شود تا مدلها پس از ارائه در نمایشگاههای فصلی به این نمایشگاه منتقل شود. نمایشگاه دائمی محل فروش نیست، بلکه محل دیالوگ طراح و تولید کننده و توزیع کننده است.
شاه آبادی بیان کرد: قرار است در ادامه کارهای بزرگی مثل صدور مجوز به نمایشگاههای خصوصی و نظارت بر آنها، صدور پروانه مالکیت معنوی برای طراحان، مدیریت مزونها و فروشگاهها، صدور مجوز توزیع انحصاری و تشکیل کمیسیون رسانه و تبلیغ زیر نظر این کارگروها صورت بگیرد.
در ادامه مدیران کل و نمایندگان ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان ها به بیان دیدگاههای خود درباره موضوع مد و لباس پرداختند و آمادگی خود را برای انجام برنامههای مختلف مد و لباس در سطح استانها اعلام کردند.
نمایش نقاشیها و مجسمههای عربعلی شروه در صبا
موسسه فرهنگی هنری صبا نمایشگاه آثار استاد زنده یاد عربعلی شروه را برگزار می کند.
در این نمایشگاه که در نگارخانه خیال موسسه صبا برگزار میشود، دستاوردهای سالهای فعالیت هنری عربعلی شروه در قالبهای متنوعی از رنگ روغن روی بوم، نقاشی روی چوب، طراحی با مرکب، مداد و پاستل، نقاشی روی کاشی و حجم به نمایش در میآید.
آثار ارائه شده شامل حدود ۱۰۰ اثر است که عمدتا مضامینی چون طبیعت، منظرهنگاری، روایت قطعههای شاهنامه و نیز آثار انتزاعی و آبستره این هنرمند را دربر میگیرد.
همچنین با دادن فراخوان و دعوت از اعضاء انجمن نقاشان و مجسمه سازان در کنار این نمایشگاه فرصت و امکانی به دوستداران این هنرمند داده شده تا آثار خود را در کنار آثار شروه به نمایش بگذارند.
این نمایشگاه با همکاری موسسه صبا، خانواده مرحوم شروه، انجمن دوستداران شروه، انجمن هنرمندان مجسمه ساز و دو هفته نامه تندیس، سه شنبه ۱۶ آبان، ساعت ۱۶ گشایش خواهد یافت.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره ۱۲۵ مراجعه کنند.
این نمایشگاه تا ۹ آذر همه روزه بجز ایام تعطیل، از ساعت ۱۰ لغایت ۱۹، میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.
تسلیت سرپرست مرکز هنرهای تجسمی برای فقدان استاد خوشنویسی
سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در پیامی درگذشت فتحعلی واشقانی فراهانی استاد پیشکسوت خوشنویسی را تسلیت گفت.
اصغر امیر نیا در پیامی آورده است: استاد فتحعلی واشقانی فراهانی با چند دهه فعالیت مستمر حرفه ای و آموزش هنر خوشنویسی نقش تاثیرگذاری در گسترش و رشد این هنر ایرانی – اسلامی داشت.
در ادامه پیام سرپرست مرکز هنرهای تجسمی آمده است: واشقانی فراهانی علاوه بر تدریس خوشنویسی در راه اندازی انجمن خوشنویسان ایران در شهرهای مختلف استان مرکزی نقش محوری داشت و زمینه هایی را برای توسعه این هنر فراهم ساخت.
امیر نیا در پایان آورده است: فقدان استاد گرانقدر واشقانی فراهانی را به خانواده گرامیاش و جامعه هنری و هنردوستان استان مرکزی تسلیت می گویم و رحمت و مغفرت را از درگاه خداوند برای آن هنرمند زنده یاد خواستارم.
استاد فتحعلی واشقانی فراهانی از خوشنویسان چیره دست و از شاگردان مرحوم سیدحسین و سیدحسن میرخانی 13 آبان ماه به دیدار حق شتافت.
استاد واشقانی، پیشکسوت خوشنویسی معاصر ایران در سال 1309 ه.ش در قریه واشقان فراهان دیده به جهان گشود و از سال 1337 تحت تعلیم استادان مرحوم سیدحسین و سیدحسن میرخانی به فراگیری خط نستعلیق پرداخت و از سال 1346 نزدیک به 4 دهه به تعلیم هنر آموزانی پرداخت که بسیاری از آنان خود از استادان مسلم امروزند.
وی از سال 1358 رسما به مقام استادی خط نستعلیق از سوی انجمن خوشنویسان نائل آمد و همچنین دارنده مدرک درجه اول هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
از واشقانی تا کنون آثار نفیسی به چاپ رسیده است که از جمله آنها میتوان به ترجمه کامل قرآن کریم، کلک مشکین، دیوان حافظ، چشمه خورشید، آیت مهر، هفت خوان رستم و رسم الخط اشاره کرد. آخرین یادگار استاد مشق مشکین نام دارد.
ورکشاپ چسب زخم در گالری پردیس ملت برگزار شد
ورکشاپ نقاشی علی ذاکری با عنوان "چسب زخم" روز جمعه 12 آبان ماه از ساعت 10 تا 17 در گالری پردیس ملت برگزار شد.
این ورکشاپ در ادامه برنامههای معاونت هنری سازمان با موضوع بچههای ارسباران و با هدف حمایت از کودکان زلزلهزده آذربایجان برپا شد.
لازم به ذکر است، تعدادی از کودکان 7 تا 12 سال به سرپرستی علی ذاکری بر روی بومهای 50 در 50 سانتیمتر با موضوعات آزاد به خلق اثر پرداختند و 3 اثر مشترک با علی ذاکری در ابعاد 100 در 150 سانتیمتر را ترسیم کردند.
در این رویداد هنرمندانی همچون، بهنام کامرانی، کیوان عسگری، فرشید شفیعی، ستاره حسینی، عطیه بزرگ سهرابی و مریم فریدونی حضور داشتند.
بخش پایانی ورکشاپ "چسب زخم" روز جمعه 19 آبان ماه از ساعت 10 تا 17 در گالری پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.
نظر شما