پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۰۰

گزارش خبری مهر؛

اردبیل آماده میزبانی از اجلاس بین المللی پیرغلامان/ عطر حسینی در شهر پیچید

اردبیل آماده میزبانی از اجلاس بین المللی پیرغلامان/ عطر حسینی در شهر پیچید

اردبیل – خبرگزاری مهر: اردبیل از فردا آماده میزبانی از همایش بین المللی تجلیل از پیرغلامان حضرت اباعبدالله الحسین است تا در آستانه ماه محرم عطر معنویت در دارالارشاد پیچیده و شهروندان اردبیلی جلوه های حسینی را در سطح شهر اردبیل نظاره گر باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، عزاداری امام حسین(ع) محصور در مرزهای جغرافیایی نیست بلکه مسلمانان در هر کجای دنیا با ورود به ماه محرم الحرام در عشق مولای خود به عزاداری پرداخته و در سوگ امام سوم خود به سر و سینه می زنند.

این عشق الهی که میراث گرانبهای مسلمانان است هر ساله در سراسر گیتی و توسط مسلمانان به معرض نمایش گذاشته می شود و شهروندان وظیفه دارند از این میراث معنوی و الهی خود محافظت کنند.

همایش بین المللی تجلیل از پیرغلامان حسینی که از سال 82 در کشور شروع شده در یک دهه اخیر هر ساله با نزدیک شدن به ماه محرم در کشور اجرا می شود و تاکنون شش دوره آن در تهران و سه دوره اخیر در استانهای دیگر کشور اجرا شده و امسال اردبیل به عنوان چهارمین استان بعد از استان تهران میزبانی این همایش را بر عهده دارد.

فرماندار اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ویژگیهای عزاداری اردبیل برای امام حسین میزبانی این همایش را افتخار بزرگی برای دارالارشاد دانست و خواستار تعامل و همکاری نزدیک مردم و مسئولان برای اجرای بهتر این همایش شد.

عزاداری اردبیل امسال جلوه بی نظیری دارد

یوسف اکبری با بیان اینکه در هیچ یک از استانهای کشور عزاداری به سبک عزاداری اردبیل وجود ندارد، تصریح کرد: اردبیلیها از روز شهادت مسلم بن عقیل با عشق، اخلاص و ارادت خاصی به عزاداری امام حسین(ع) ورود پیدا کرده و مردم زیر پرچم امام حسین در سوگ این امام همام و یارانش با آئینهای خاص به سوگواری می پردازند.

وی با بیان اینکه امسال عزاداری اردبیل برای امام حسین جلوه بی نظیری دارد، افزود: با پیگیریهای انجام شده اردبیل به جایگاه واقعی خود در عزاداری رسیده و امسال شاهد برگزاری دهمین اجلاس بین المللی تجلیل از پیرغلامان ابا عبدالله است.

اکبری با بیان اینکه هر لحظه میزبانی این اجلاس می تواند معرف عزاداری اردبیل در ایران و سطح جهان باشد، اضافه کرد: با میزبانی از این اجلاس پنجره ای جهت شناساندن عزاداری اردبیل در سطح ملی و بین المللی باز می شود و باید از این فرصت استفاده مطلوبی در این جهت انجام شود.

فرماندار اردبیل در پاسخ به سوالی مبنی بر علل میزبانی اردبیل بعد از 9 دوره ادامه داد: در 9 دوره گذشته شش دوره در حسینیه جماران تهران و سه دوره اخیر در استانهای بوشهر، همدان و زنجان برگزار شد و علت میزبانی دیر هنگام اردبیل شرایط آب و هوایی بود که در 9 سال گذشته محرم همزمان با فصل زمستان بود.

به گفته وی بعد از ماه محرم سال گذشته با برگزاری جلساتی با استاندار وقت و امام جمعه اردبیل تصمیم برای میزبانی از این اجلاس در اردبیل اتخاذ شده و اقدامات لازم در این زمینه انجام شد.

اکبری با بیان اینکه اولین توافقنامه بین استان اردبیل و صدا و سیمای کشور برای میزبانی اردبیل در اردیبهشت ماه امضا شد، افزود: بعد از امضای توافقنامه ستاد برگزاری این اجلاس تشکیل شد که امام جمعه اردبیل به عنوان رئیس و استاندار به عنوان قائم مقام ستاد انتخاب شدند.

هنرمندان اردبیلی آماده اجرای برنامه های هنری هستند

رئیس کمیته هنری ستاد برگزاری دهمین اجلاس تقدیر از پیرغلامان ابا عبدالله الحسین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آمادگی کامل این کمیته برای برگزاری برنامه های هنری تدارک دیده شده گفت: هنرمندان برای اولین بار در این مراسم وارد شده و آمادگی کامل برای برگزاری برنامه های تدارک دیده شده دارند.

روح الله حبیب زاده با ابراز امیدواری برای برگزاری آبرومند برنامه های اجلاس پیرغلامان تصریح کرد: هنر دو بال دارد که یکی از این بالها زیبایی و بال دیگر خلاقیت است و ما هم تلاش می کنیم از این دو بال برای ارتقای سطح برنامه های معنوی و مذهبی خود در همایش بهره مند شویم.

وی با اشاره به زیبایی اجلاس پیرغلامان افزود: در هنر عاشورایی چیزی جز زیبایی دیده نمی شود به همین جهت زیبایی اجلاس در گرامیداشت فعالان عاشورایی است .

حبیب زاده با بیان اینکه خلاقیت هم در اجرای برنامه ها به صورت مختلف به کار برده شده است، اضافه کرد: با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و دانشجویان رشته های هنری در اجرای برنامه ها خلاقیتهای مختلف به کار رفته است تا سطح برنامه ها بالا باشد.

رئیس کمیته هنری ستاد برگزاری دهمین اجلاس تجلی از پیرغلامان ابا عبدالله الحسین از ترسیم دایره عشق برای اجرای برنامه های هنری در این اجلاس خبر داد و افزود: در این دایره عشق بدون تحریف در عزاداری، برنامه ها از کلمه تشنگی در استقبال شروع شده و در بدرقه با کلمه عطش تمام می شود.

30 پیرغلام حسینی تجلیل می شوند

فرماندار اردبیل همچنین در ادامه سخنان خود از تجلیل 30 پیرغلام حسینی در دهمین اجلاس بین المللی پیر غلامان حسینی به میزبانی استان اردبیل خبر داد.

یوسف اکبری با اشاره به تجلیل شدگان در این مراسم گفت: از این تعداد 15 پیر غلام از داخل کشور و 15 پیر غلام نیز از خارج کشور مورد تجلیل قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه انتخاب افراد تجلیل شده توسط ستاد دائمی این همایش در صدا و سیما کشور است، تصریح کرد: معیارهای خاصی برای این انتخاب وجود دارد.

کد خبر 1735946

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha