به گزارش خبرگزاری مهر، عباس نخعی در نخستین کمیته برگزاری مراسم افتتاحیه بزرگترین گنجینه فرهنگی جهان اسلام اهدایی مرحوم سیاوش پرواز (یعقوبی) در معاونت برنامه ریزی استانداری اظهار داشت: حاصل نیم قرن تلاش شادروان سیاوش پرواز در این زمینه، مجموعه ای گرانسنگ و کم نظیر است که به لحاظ مادی ارزش هنگفتی دارد و به لحاظ معنوی هم نمی توان بهایی برای آن متصور شد.
وی گفت: در این گنجینه ارزشمند بالغ بر 80 هزار جلد کتاب و بیش از 12 هزار عکس، سند و دست نوشته وجود دارد.
وی افزود: گنجینه مزبور چندی پس از درگذشت سیاوش پرواز در سال 1390 از سوی وراثش با امضای تفاهم نامه به مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان اهدا شد.
معاون برنامه ریزی استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: انبوه یادداشت ها و دست نوشته های فراهم آمده مرحوم پرواز در اختیار مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قرار دارد و برای تکمیل و انتشار آن تلاش خواهیم کرد.
شادروان سیاوش پرواز، در سال 1326 در شهرستان زابل چشم به جهان گشود.
وی تحصیلات خویش را از دبستان تا دیپلم در شهر زابل گذراند و برای ادامه تحصیل در رشته حقوق راهی مشهد شد.
مدرک کارشناسی حقوق را از دانشگاه مشهد و کارشناسی ارشد حقوق قضایی را از دانشگاه تهران دریافت کرد.
سیاوش پرواز در تهران به وکالت نیز پرداخت و در زمره آگاهترین و باسوادترین قضات و وکلای کشور قرار داشت و از رهگذر مطالعه زیاد، دانش فراوانی در زمینه های گوناگون اندوخته بود.
شادروان پرواز از برجسته ترین شخصیت های فرهنگی استان و حتی کشور به شمار می رفت.
وی اولین سیستانی و بلوچستانی بود که به حوزه سرایش شعر نو گام نهاد.
از مرحوم پرواز، پنج مجموعه شعر و شمار زیادی مقاله در مجلات وزین کشور مانند کیهان فرهنگی، آینده و غیره به چاپ رسیده است.
شادروان سیاوش پرواز عشق حیرت انگیزی به کتاب و مطالعه داشت به گونه ای که تمام زندگی خویش را نثار این معشوق کرد و این کار را تا آخر عمر پر بارش آبان ماه سال 1388 ادامه داد.
نظر شما