به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا قلیپور بعد از ظهر دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت گردشگری در چالدران ضمن تاکید بر لزوم بازسازی صحنه های جنگ چالدران، افزود: با احداث ساختمان موزه جنگ چالدران، ظرفیت گردشگری چالدران ارتقا یافته و آثار و ادوات جنگی مورد استفاده در جنگ سپاه ایران و عثمانی در معرض دید عموم قرار می گیرد.
وی مقبره سید صدرالدین را نماد دفاع از تاریخ ملت و اسلام دانست و اظهار داشت: این مقبره از اماکن تاریخی مذهبی این شهرستان بوده که متاسفانه میراث فرهنگی بعد از احداث بنای مقبره از سال71 تا کنون هیچ توجهی را به این مکان مذهبی نداشته است.
مقبره سید صدرالدین- دشت چالدران
وی از برگزاری مراسم یادبود جنگ چالدران در سطح ملی در محل وقوع جنگ طی آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: دشت چالدران کربلای ایران بوده به طوریکه طی یک روز بیش از 27 هزار نفر در راه دفاع از حریم ولایت، تمامیت ارضی شهید شدند.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی به صنعت گردشگری چالدران با وجود جاذبه های طبیعی بکر و بی نظیر و 94 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار جهانی و ملی، بی توجه است، عنوان کرد: بی مهری مدیران پیشین شهرستان، وضعیت صنعت چالدران را نابسامان کرده است.
فرماندار چالدران با اعلام اینکه سالانه 70 الی 80 هزار نفر گردشگر از جاذبه های گردشگری چالدران بازدید میکنند، افزود: با توجه به وجود ظرفیت بالای گردشگری در شهرستان نیازمند ایجاد انقلاب بزرگی در زمینه گردشگری و جذب توریسم هستیم.
مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران
قلیپور با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت جاذبه طبیعی بکر و کم نظیر چالدران بیش از اماکن تاریخی است، عنوان کرد: متاسفانه این در حالی است که با وجود چنین ظرفیت هایی هیچ محلی برای اسکان توریسم وجود نداشته و ارائه خدمات رفاهی و اقامتی توسط چند مسافرخانه انجام می شود.
قلیپور با اشاره به برگزاری مراسم جهانی و سالانه قره کلیسا در این شهرستان، افزود: در صورت استفاده مناسب از این امکان، علاوه بر تاثیر مثبت بر اقتصاد منطقه در سطح وسیع، موجب محرومیتزدایی و پیشرفت شهرهای اطراف این بنای تاریخی نیز میشود.
این مسئول با اشاره به وجود 94 اثر ثبت شده ملی چالدران افزود: با وجود رشد 50 درصدی ورود گردشگر و زائر به شهرستان از این ظرفیت عظیم استفاده بهینه در راستای رونق اقتصادی منطقه نشده است.
وی از میراث فرهنگی به دلیل عدم تهیه نقشه آثار گردشگری چالدران انتقاد کرد و گفت: نقشه آثار گردشگری این شهرستان یا چاپ نمیشوند یا در صورت چاپ با نام شهرهای همجوار ارائه میشوند که این امر موجب گمنام ماندن نام چالدران در بین شهرهای دیگر استان شده است.
نظر شما