به گزارش خبرنگارمهر، فرخشهر یکی از شهرهای تاریخی استان چهارمحال و بختیاری و کشور است.
این شهر در ورودی استان چهارمحال و بختیاری از سمت اصفهان قرار دارد و در یکی از بهترین نقاط استان چهارمحال و بختیاری از نظر شرایط آب و هوایی قرار دارد.
دشتها و زمینهای این این شهر بسیار زیاد است و محدود زمینهای این شهر تانزدیک شهر شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است.
این شهر سومین شهر بزرگ چهارمحال و بختیاری است و زادگاه بیش از60 شاعر و فرهیخته است.
در گذشته قلعه های بسیاری در فرخ شهر وجود داشته که امروزه اکثر آنها از بین رفته اند و یا قسمتی از آنان ویران شده است.
تنها قلعه باقی ماده در این شهر یک قلعه است که در نزدیکی خیابان هفتم تیر این شهر واقع شده است.
این قلعه دارای هشتی ورودی با ستون های سنگی و طاق نماهای مقرنس کاری شده ، حیاط مرکزی با حوض سنگی ، بخش اعیان نشین و اتاق های جانبی است.
ازاره های عظیم سنگی منقوش ، مقرنس کاری های چهار زاویه حیاط و ازاره های سنگی گرداگرد حیاط از ویژگی های معماری و هنری این قلعه است.
مدتی است که درب اصلی ورودی قلعه تاریخی فرخ شهر سر جای اصلی آن نیست و به جای آن دیواری از آجر ساخته شده که ورودی قلعه را بسته است.
دلیل اصلی نبود در های قلعه تاریخی فرخشهر مرمت درهای این قلعه تاریخی است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهار محال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: دلیل اصلی نبود درهای قلعه تاریخی فرخشهر مرمت درهای این قلعه تاریخی است.
شاهین ایل بیگی پور با بیان اینکه درب اصلی قلعه این در اثر درست کردن آتش آسیب دیده بود، عنوان کرد: در های این بنا جهت مرمت و بازسازیی به این اداره کل منتقل شده است.
وی افزود: عملیات بازسازی و مرمت این درها از قبیل روغن کاری، سلفون کشی، استحکام بخشی چوب درها و .... صورت گرفته است، اذعان داشت: این درب ها در حال حاضر در انبار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراقبت می شوند تا زمانی که عملیات مرمت و بازسازی قلعه تاریخی فرخشهر به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه در سال 90 اقداماتی از قبیل استحکام بخشی دیوارها، ایزولاسیون پشت بام بنا، بام سازی و ... انجام شده است، بیان داشت: عمده آسیب های این بنا به دلیل نفوذ رطوبت و نزولات جوی از پشت بام صورت گرفته که در حال حاضر ایزولاسیون پشت بام انجام شده است و ادامه عملیات مرمت با ابلاغ اعتبار انجام خواهد شد.
ایل بیگی پور با اشاره به اینکه برای انجام عملیات بازسازی 110 میلیون تومان از محل اعتبار ملی هزینه شده است، بیان داشت: برای مرمت درهای این قلعه 15 میلیون تومان هزینه شده است.
...........................
گزارش از زهرا مرادی
نظر شما