۳۰ فروردین ۱۳۸۴، ۱۳:۲۴

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه يزد در گفتگو با "مهر" عنوان كرد :

با افزايش سهم تحقيقات از توليد ناخالص ملي جايگاه علمي ايران تا رده دهم ارتقا مي يابد // ضعف مديريت بزرگترين آفت پژوهش در كشور است

با افزايش سهم تحقيقات از توليد ناخالص ملي جايگاه علمي ايران تا رده دهم ارتقا مي يابد // ضعف مديريت بزرگترين آفت پژوهش در كشور است

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه يزد به نقش مقالات پژوهشي مراكز آموزش عالي به عنوان يكي از شاخص هاي اندازه گيري درجه توسعه يافتگي كشورها اشاره كرد و پيشرفت ايران در زمينه پژوهش و فناوري را مثبت ارزيابي نمود.

دكتر عباس بهجت در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"،  گفت : همان طور كه مي دانيد يكي از شاخص هاي اندازه گيري درجه توسعه يافتگي كشورها ميزان مقالات پژوهشي مراكز آموزش عالي آنهاست. مقالات پژوهشي دانشگاه يزد در سال گذشته به دو برابر افزايش پيدا كرده است. در همين راستا در سال جاري چهار كنفرانس با عناوين «تعاون وتوسعه»، «رياضي»، «مديريت زلزله» «كنفرانس مناطق خشك و بياباني» در اين دانشگاه برگزار خواهد شد.

وي افزود : ميزان تحقيقات در كشور ما در 5-4 سال اخير رشد بسيار سريعي داشته بطوريكه از پژوهشگران ايراني 3000 مقاله علمي معتبر در سطح دنيا منتشر شده كه اين امر ايران را در  زمره 55 كشور اول دنيا در زمينه توليد علم و پژوهش قرار داده است.

بهجت تصريح كرد : با توجه به اينكه حوزه معاونت پژوهشي متولي امر پژوهش در حوزه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است اگر زمينه اي فراهم شود تا بودجه لازم از محل توليد ناخالص ملي براي امر تحقيقات اختصاص داده شود پيش بيني مي شود تعداد مقالات ارائه  شده در كنفرانس ها و نشريات معتبر بين المللي به 30000 مقاله ارتقا يابد كه اين رشد كمي مقالات علمي، ايران را به جايگاه دهم در زمينه توسعه علمي سوق مي دهد.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه يزد همچنين به مشكلات و آسيب هايي كه امر پژوهش را تهديد مي كند، اشاره كرد و يادآور شد : بحث مديريت در امر پژوهش از مهمترين مشكلات موجود در كشور مي باشد. البته در اين زمينه مشكلات ديگري نيز پيش روي پژوهش و پژوهشگر قرار دارد كه از آن جمله مي توان به  نبود تجهيزات لازم، نيروي متخصص و كارآمد و كمبود اعتبارات پژوهشي اشاره كرد.

وي در پايان تاكيد كرد : اميد واريم با اختصاص اعتبار بيشتري از توليد ناخالص ملي در طول برنامه چهارم توسعه به تحقيقات، مشكلات بودجه اي اين بخش مهم توسعه علمي كشور كاهش يابد.

کد خبر 173788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha