به گزارش خبرنگار مهر، گرافیک یکی از کاربردی ترین و مهمترین رشته های هنری در هر جامعه است. از خاصیت های هنر گرافیک می توان به همانند و همسو شدن با فرهنگ و آداب جوامع مختلف و تغییر شکل و ایجاد هویت مستقل نسبت به آن جوامع اشاره کرد.
برای مثال گرافیک در شهر کرمانشاه با گرافیک در شهر استانبول تفاوت های اساسی دارد که هر یک به نوعی از فرهنگ جمعی خود تاثیر می گیرند و همین مسئله باعث نگاه تخصصی و به وجود آمدن گروه هایی با هویت مستقل و مشخص در هنر گرافیک می شود.
مسئول انجمن ثبت شده گرافیک کرمانشاه در خصوص گرافیک به خبرنگار مهر گفت: انجمن گرافیک یک انجمن مستقل و مردمی است که هم اکنون تحت حمایت و تامین بودجه از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان کرمانشاه به فعالیت خود ادامه می دهد.
روزبه حبیبیان افزود: تمام اعضای انجمن دارای مدرک تخصصی این رشته هستند، و در این شش سال که از زمان تاسیس انجمن گرافیک کرمانشاه گذشته فعالیت های خوبی صورت گرفته است که از جمله این فعالیت ها می توان به برگزاری جشنواره ها و همایش هایی در این راستا اشاره کرد.
وی ادامه داد: در این جشنواره و همایش ها از اساتید به نام کشور از جمله "استاد زرین کلک" دعوت به عمل آمد.
حبیبیان گفت: سیاست انجمن گرافیک استان کرمانشاه طی زمان فعالیتش بر این اساس بوده که انجمن در مسیر پیشرفت قدم نهاده و توانمند سازی گرافیست های کرمانشاه در اولویت کارها و فعالیت های آن بوده است و این امر محقق شده وهم اکنون گرافیک کرمانشاه در سطح کشور حرفی برای گفتن دارد.
وی در خصوص نقش گرافیک در زندگی مردم و نگاه مسئولین به این هنر گفت: بخش اعظمی از زندگی ما با گرافیک سرو کار دارد، از صحفه موبایل گرفته تا بیلبورد های تبلیغاتی، علائم رانندگی، تلویزیون و کامپیوتر همه و همه به گرافیک مربوط است و جهان بدون گرافیک قابل تصور نیست، با این حال مسئولین کوچک ترین توجهی به این مقوله ندارند و اصلا ما را حمایت نمی کنند.
وی افزود: شما می توانید به شهر و چهره به هم خورده آن نگاه کنید و از نظر جنبه های بصری کرمانشاه را با یک شهر اروپایی مقایسه کنید، لذا به این نتیجه خواهید رسید که در اروپا اگر شهرهای زیبا و فضا سازی های اصولی وجود دارد دلیلش نگاه ویژه آنها به هنر گرافیک است که متاسفانه در شهر ما این امر مهم را افراد ناآشنا با گرافیک و غیرمتخصصین به عهده گرفته اند و نتیبجه اش چهره زشتی است که در خیابان ها و چهار راه ها شاهد آن هستیم.
وی ادامه داد: از دیگر مصائب برسر راه این هنر بحث آموزش غیر اصولی در دانشگاه ها است و اکثر مدرسین گرافیک تخصص و تحصیلات مرتبط با این رشته را ندارند و این یک فاجعه است، البته چند تن از اساتید هم هستند که در زمینه گرافیک تخصص دارند اما در مقابل اکثریت غیرحرفه ای عملا کاری از پیش نمی برد.
حبیبیان در مورد زمینه های اقتصادی این رشته و بازار کار در شهر گفت: متاسفانه با توجه کارکردی که این رشته در زیباسازی شهر دارد، از نظر جنبه های اقتصادی اصلا به آن توجه نمی شود دستمزدهای حرفه ای به هنرمندان این رشته پرداخت نمی شود، ارگان های دولتی و مسئول به خاطر اینکه هزینه های خود را کاهش دهند و به حداقل برسانند طرح های خود را غیراصولی اجرا می کنند و نیروهای ناکار آمد را که در زمینه طراحی و گرافیک تخصصی ندارند به کار می گیرند.
وی در پایان به آینده گرافیک استان کرمانشاه اشاره ای داشت و گفت: با وجود تمام مشکلات ذکر شده انجمن گرافیک کرمانشاه به راه خود ادامه می دهد و آینده پیشروی طراحان گرافیک با توجه به تلاش گروه و ادامه روند شش سال گذشته می تواند آینده پرباری باشد.
نظر شما