۲۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۴۴

مهر گزارش می دهد؛

کاهش سن استفاده ازلوازم آرایش در اردبیل/گرایش افراطی به زیبایی مصنوعی

کاهش سن استفاده ازلوازم آرایش در اردبیل/گرایش افراطی به زیبایی مصنوعی

اردبیل – خبرگزاری مهر: بازار استفاده از لوازم آرایشی در حالی در اردبیل روز به روز بر شمار مشتریان خود می افزاید که با وجود هشدار کارشناسان به عواقب مصرف بی رویه، بیشترین تعداد متقاضیان شامل دختران نوجوان و جوان است.

به گزارش خبرنگار مهر، استفاده از لوازم آرایشی که به بهانه زیبایی به یکی از دغدغه های جدی روزمره شمار قابل توجهی از دختران و زنان تبدیل شده در حال حاضر به دلیل سهل انگاری در عواقب و نتایج استفاده دراز مدت آن به یکی از عوامل پیری زودرس پوست و افزایش بیماریها و آلودگی های پوستی تبدیل شده است.

لوازم آرایش اروپایی، ترکیه، بازار مشترک و چینی مهمترین گروههای لوازم  موجود در فروشگاهها لوازم آرایشی، آرایشگاهها، داروخانه ها و حتی در فروشگاههای زنجیره ای مواد غذایی است که به نظر می رسد به دلیل ضعف در نظارتها با هرج و مرج گسترده و اختلاط با اجناس تقلبی به فروش می رسند.
 
علاوه بر اینکه به عقیده کارشناسان، ایران در رده های نخست مصرف مواد آرایشی دنیا است در اردبیل نیز مصرف گسترده لوازم آرایش حتی در بین دانش آموزان روند رو به رشدی داشته است.
 
مادر یکی از دانش آموزان دختر مدارس اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با وجود کنترل و نظارت اولیا، دانش آموزان به صورت پنهانی و گسترده از لوازم آرایشی استقاده می کنند و متاسفانه این به فرهنگی در بین نوجوانان و جوانان تبدیل شده است.
 
 
نادیا محمد پور تصریح کرد: وقتی از دخترم در این خصوص سوال کردم از علاقه مندی همه همکلاسی هایش به استفاده از لوازم آرایش مختلف گفت و این در حالی است که دانش آموزان در کشورهای تولید کننده همین لوازم آرایش به سادگی چهره و پوشش خود بهای بیشتری می دهند.
 
وی معتقد است اگر فرهنگ سازی درستی در این حوزه انجام شده و دانش آموزان از عوارض مصرف مواد آرایشی مطلع شوند تب استفاده از این مواد کاهش می یابد.
 
پیری زودرس ارمغان لوازم آرایشی برای جوانان
 
کاهش سن استفاده از لوازم آرایشی بین نوجوانان و نیز ورود و فروش لوازم آرایشی تقلبی در بازار دو مقوله ای است که نگرانیهای والدین را به همراه داشته و کارشناسان به آن هشدار می دهند.
 
پزشک و کارشناس زیبایی و پوست و مو در اردبیل با ابراز نگرانی از کاهش سن مصرف مواد آرایشی به خبرنگار مهر گفت: استفاده از لوازم آرایشی در سنین پایین افت پوستی بیشتری را در سنین میانسالی فرد به دنبال دارد.
 
نرگس برمکی تصریح کرد: مواد آرایشی از هر نوع و کیفیتی منافذ پوستی را مسدود کرده و در سنین میانسالی و پیری شفافیت و یک دستی پوست را از بین می برد.
 
وی با بیان اینکه  علت عمده مراجعه به مطبهای زیبایی به دلیل چین و چروک و لکهای پوستی است، اضافه کرد: در جوانان 30 الی 40 ساله لوازم آرایشی و در میانسالان سن و سال دلیل عمده چین و چروک است.
 
ضعف فرهنگ مراقبت از پوست در اردبیل
 
در حالی که طی سالهای اخیر مطبهای مراقبت و نگهداری از پوست در اردبیل با رواج گسترده ای مواجه بوده به عقیده کارشناسان بیشترین حجم مراجعه به این مطبها به جای دریافت نسخه های مراقبت و پیشگیری از بیماریهای پوستی به موضوع زیبایی در کمترین زمان ممکن اختصاص داشته است. 
 
برمکی معتقد است فرهنگ مراقبت از پوست در اردبیل پایین بوده و کمتر از 50 درصد  شهروندان حتی در استفاده از کرم ضد آفتاب و کرم نرم کننده و مرطوب کننده پوست اطلاعات کافی دارند.
 
اظهارات این کارشناس در حالی است که متخصصان و کارشناسان پوست می توانند نقشهای کلیدی در ترویج فرهنگ درست استفاده از مواد آرایشی داشته باشند.
 
با این وجود برمکی عقیده دارد به دلیل اینکه مراجعان هر مطب حجم محدودی از بیماران را شامل می شود نمی توان فرهنگ سازی گسترده ای داشت و لازم است صدا و سیما و مطبوعات به عنوان بازوهای یاریگر در امر فرهنگ سازی مشارکت کنند.
 
فروش زیبایی تقلبی در آرایشگاهها
 
اما موضوع مهم دیگر تشویق آرایشگاهها  برای کسب زیبایی به بهای گزاف است بطوریکه به عقیده شهروندان آرایشگاهها در سالهای اخیر به فروشگاههای مواد آرایشی تبدیل شده اند و بیش از پیشه اصلی خود از طریق فروش مواد آرایشی کسب درآمد می کنند.
 
یکی از شهروندان در این خصوص عنوان کرد: اکثر آرایشگاههای زنانه در حال حاضر مواد آرایشی شامل رنگ مو، کرمهای گریم، انواع نرم کننده، کرم های ضد چین و چروک، ضد آفتاب و حتی شامپو را خود به مشتری ارائه کرده و با کسب مبالغ گزاف درآمد قابل توجهی از این فعالیت به خود اختصاص می دهند.
 
در پی مراجعه خبرنگار مهر به آرایشگاههای مطرح در سطح شهر مشخص شد این آرایشگاهها با سوء استفاده از شهرت و مقبولت خود علاوه بر توصیه و استفاده از مواد آرایشی، غرفه های فروش نیز در محل آرایشگاه خود دایر کرده اند.
 
کارشناس پوست و زیبایی در این خصوص تصریح کرد: برخی کرمهای آرایشی تجویز شده در آرایشگاهها محرکهای قوی با خاصیت ضد چین و چروک است که عوارض غیر قابل جبرانی بر روی پوست دارند.
 
برمکی افزود: این در حالی است که این کرمها لازم است با تجویز پزشکان و معاینه تخصصی پوست بیمار به مصرف برسد و نمی توان تجویز عمومی کرد.
 
وی معتقد است برخی آرایشگران برای درآمد زایی اقدام به فروش مواد آرایشی می کنند.
 
 
رقابت برندهای ایرانی با لوازم آرایشی تقلبی
 
بازار فروش لوازم آرایش در حالی انباشته از لوازم خارجی و غیر ایرانی است که برخی برندهای ایرانی به دلیل ضعف در رقابت با مشابه خارجی نمی توانند نظر مشتریان را به خود جلب کنند.
 
این در حالی است که استفاده از املاح طبیعی، مواد معدنی و پایه گیاهی به عنوان جدید ترین محصولات آرایشی در کشور منابع گسترده ای دارد.
 
تشدید مشکلات پوستی در اردبیل با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی با بی توجهی دستگاههای نظارتی ادامه دارد و بازارهای اردبیل مملو از دستفروشان و بوتیکهای لوازم آرایش چینی است که انوع حساسیت، آلودگی و بیماری پوستی را با سلامت مشتریان خود معاوضه می کنند.
 
اگر زمانی سفید آب، سرخاب و سرمه با ترکیبات طبیعی مهمترین گروه لوازم آرایشی زنان و دختران را تشکیل می داد غفلت از یکی از مهمترین محصولات مصرفی با حجم قابل توجهی از مشتریان موجب شده که کشورهای خارجی کرمهای گران قیمت ضد چین و چروک و شفاف سازی پوست را بر پایه همین سفیدآب های عطاریهای سنتی ساخته و به ما عرضه کنند.
..........................
گزارش: ونوس بهنود
کد خبر 1740581

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha