به گزارش خبرگزاری مهر، رضا گنجعلی اظهار داشت: هشت حلقه چاه باستانی با قدمت دو هزار و 200 سال متعلق به دوره اشکانی در شهرستان زهک کشف شده که از آنها به عنوان اولین نمونه های شبه قنات در کشور یاد می شود.
وی گفت: هشت حلقه چاه باستانی متعلق به دوره اشکانی با طراحی خاص آن دوره در این شهرستان کشف شده که قدیمی ترین آنها چاهی با قطر دهانه چهار متر متعلق به روستای خمک است.
وی افزود: دو حلقه چاه در روستای خمک و نظیر آنها در روستای گوری، میرشاه، مجتمع محمد شاهکرم و روستای شیخ لنگی کشف شده که در طراحی و ساخت این چاه ها از آجرهای خاص دوره اشکانی با ابعاد 28 سانتی متر در 28 سانتی متر استفاده شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زهک بیان داشت: سیستم آبرسانی دوره اشکانی به گونه ای بوده که چاه هایی در مناطق مختلف و با قطرهای متفاوت بسته به شرایط محیطی ساخته می شده که این چاه ها به وسیله یک سری مجاری به هم مرتبط بوده و درون هر چاه یک چرخ آب و بر روی آن یک چرخ باد وجود داشته که با چرخیدن چرخ باد بر روی چاه، چرخ آب درون چاه نیز شروع به چرخیدن می کرده و آب درون این سیستم به گردش در می آمده است.
وی گفت: عملیات شناسایی این چاه ها که از آنها برای مصارف خانگی و کشاورزی استفاده می شود، در سال 1381 آغاز شده و در همان سال نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.
نظر شما