۲۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۹:۱۲

معلمی:

سرانه مطالعه در کشور نسبت به قبل از انقلاب پنج برابر شده است

سرانه مطالعه در کشور نسبت به قبل از انقلاب پنج برابر شده است

همدان - خبرگزاری مهر: معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: آمار سرانه مطالعه، تعداد کتابخانه ها، کتاب ها و اعضای کتابخانه ها در کشور نسبت به سال های انقلاب اسلامی، پنج برابر شده است

به گزارش خبرنگار مهر، مجدالدین معلمی بعدازظهر یکشنبه در همایش انجمن کتابخانه های استان همدان در تالار معلم این شهر افزود: بر اساس این آمار هر سال چند ثانیه به سرانه مطالعه در کشور افزوده می شود.

وی با بیان اینکه آمار مطالعه در ایران پایین نیست ولی مطلوب هم نیست، گفت: باید ظرفیتی در کشور ایجاد شود که کتاب، ساده تر و آسان تر در دسترس علاقمندان قرار گیرد.

توسعه کتابخانه های عمومی از مهمترین راهکارهای افزایش سرانه مطالعه است

معلمی توسعه کتابخانه های عمومی را از مهمترین راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون دو هزار و 800 کتابخانه عمومی در کشور فعال است و دو میلیون و 570 هزار نفر عضو این کتابخانه ها هستند.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: به فرموده رهبر معظم انقلاب ، کتابداری حرفه ای 100 درصد فرهنگی است که این جایگاه وظیفه دست اندرکاران این حوزه را سنگین تر می کند.

معلمی با تاکید بر عمومی تر کردن مطالعه افزود: مخاطب شناسی و رفتار مناسب با مراجعان و مشاوره درست مخاطبان متناسب با توان فکری، سطح سواد و علاقمندان مخاطب، در توسعه کتابخوانی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی اظهار داشت: باتوجه به رشد روز افزون فن آوری اطلاعات و رسانه های ارتباطی، باید متناسب با روند تحولات برنامه ریزی کرد.

ترویج فرهنگ مطالعه از طریق منبرها و دانشگاه‌ها ضروری است

مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در همدان با بیان اینکه باید در منبرها و دانشگاه‌ها فرهنگ مطالعه را ترویج داد، گفت: کتاب دوست خوبی است اما با کتاب رفاقت نکردیم به طوری که در فرصت‌سوزی کتابخوانی همه قهرمانیم.

حجت‌الاسلام ناصر نقوی با تأکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در زندگی افراد اظهار داشت: با رونق کتاب و کتابخوانی بسیاری از خلأهای فرهنگی پر می‌شود.

مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در همدان اظهار داشت: گاهی منبرها و دانشگاه‌ها خالی از معرفی کتاب است و این جایگاه کتاب را کمرنگ می‌کند.

وی با بیان اینکه وسعت انتخاب کتاب همه سلایق را در بردارد، افزود: کتابخوانی در ترویج فرهنگ اثرگذار است و در سعادت جامعه تأثیر فراوانی دارد.

وی گفت: کتابخانه و کتابدار از ارزش‌های فراوانی برخوردار هستند که باید جایگاه آن در جامعه لحاظ شود.

حجت الاسلام نقوی با بیان اینکه از آن روزی که نرم‌افزار به جامعه معرفی شد، خرید کتاب کاهش یافت، گفت: کتاب دارای انس و الفت و عاطفه است و باید متولیان فرهنگی به آن ارج نهند.

پرداخت نیم درصد شهرداری‌ها سهم قانونی کتابخانه‌هاست

معاون سیاسی-امنیتی استاندار همدان نیز با بیان اینکه نشر کتاب نیازمند کتابخانه‌های تخصصی است، گفت: پرداخت نیم درصد شهرداری‌ها سهم قانونی کتابخانه‌هاست

علی‌اکبر فامیل‌کریمی با بیان اینکه مصادیق فرهنگی در هر نقطه‌ای به نوعی در ارتباط با فرهنگ است، افزود: آنچه در حوزه فرصت‌ها به آن توجه می‌شود در حوزه تهدیدها نیز باید به آن توجه شود که همه این موارد برگرفته از حوزه تربیتی است.

وی کتاب را مهمترین حلقه ارتباط و پیوند حوزه فرهنگی دانست و گفت: کتاب یکی از مهمترین ابزارهای تربیتی و فرهنگی جامعه به شمار می‌رود که باید از این ابزار در راستای تربیت و فرهنگ جامعه نیز بهره برد.

معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان با بیان اینکه نشر کتاب نیازمند کتابخانه‌های تخصصی است، عنوان کرد: بخشی از افتخارات و تکیه‌گاه دانشگاهی برخورداری از بنیه کتابخانه‌های دانشگاه‌هاست که باید ارتباط کتابخانه‌های عمومی با کتابخانه‌های تخصصی دانشگاه‌ها متصل شود که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.

عدم ارتباط کتابخانه‌های عمومی با کتابخانه‌های تخصصی یک خلأ است

وی عدم ارتباط کتابخانه‌های عمومی با کتابخانه‌های تخصصی را یک خلأ برشمرد و افزود: در حال حاضر در استان همدان 68 واحد کتابخانه عمومی وجوددارد که باید با کتابخانه تخصصی نیز در ارتباط باشند.

فامیل‌کریمی عنوان کرد: در حوزه پروژه‌های فرهنگی ایستگاه مطالعاتی باید دیده شود تا زیبایی کتاب دیده شده و به جامعه شناسانده شود.

وی با اشاره به قانون پرداخت نیم درصد بودجه شهرداری‌ها به کتابخانه‌ها اظهار کرد: شهرداران باید قانون را قبول داشته باشند و نیم درصد را اختصاص دهند چرا که پرداخت نیم درصد سهم قانونی کتابخانه‌هاست.

رسالت افزایش سرانه مطالعه مفید وظیفه‌ای همگانی است

مدیرکل امور کتابخانه های استان همدان نیز اظهار داشت: اینکه فقط روز یا هفته خاصی را به کتاب و کتابخوانی اختصاص دهیم در واقع ظلم به این مقوله است چرا که همه روزها و لحظات باید با امر کتاب و کتابخوانی عجین باشد.

ارشاد استعدادی خواستار همگامی همه مسئولان در راستای ارتقای سرانه مطالعه در جامعه شد و گفت: رسالت افزایش سرانه مطالعه مفید وظیفه یک نهاد نیست بلکه همه کسانی که دغدغه ارتقای فرهنگی جامعه را دارند باید در این مسیر کمک‌رسان باشند.

کد خبر 1741241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha