به گزارش خبرنگار مهر، تمام مدیران ترافیک این شهر به جز چند نفری در طبقه 9 ساختمان معاونت حمل و نقل گرد هم آمده اند تا هم دیدار ها را تازه کنند و هم از مشکلات قدیمی خیابانهای پایتخت بگویند. مشکلاتی که هنوز هم وجود دارد و تنها ابعاد و وسعت آن تغییر پیدا کرده است. مشکل ندادن اعتبارات دولتی، ترافیک های طولانی و بی توجهی به فرهنگ ترافیک چالش هایی است که قدیمی های ترافیک هم در زمان مدیریت خودشان آن را داشته اند.
همه شما مرد زمانه خود بوده اید
سید جعفر تشکری هاشمی، معاون شهردار تهران در نشستی که با حضور مدیران و معاونان سال های گذشته سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های این اساتید مستندسازی زحمات آنان را یکی از وظایف اصلی مدیریت شهری در حوزه ترافیک می داند و می گوید: بکارگیری نظرات و پیشنهادات این اساتید راهبردی در جهت ارتقا مدیریت شهر است.
او ادامه می دهد: قسمت به قسمت این ساختمان و سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر به دست شما بزرگان قوام یافته و من به هیچ وجه این جایگاهی را که هم اکنون نشسته ام در حضور شما بزرگان مناسب خود نمی بینم. آنچه مسلم است این جلسه، جلسه بزرگان است و اینکه زحمات گذشتگان را مکتوب کنیم و از کسانی که در این راه از خود باقیات و صالحات به یادگار گذاشته اند یاد کنیم از وظایف اصلی ماست. وظایفی که در بی انصافی های بشر امروز گم می شود. چرا که امروزه بیشتر مدیران می گویند بگوییم در دوره ما کارها انجام شده است .اما تمام مدیران مرد زمانه خود بوده اند.
سوار اسب زین کرده شده ایم
معاون شهردار تهران اضافه می کند: این شهررا نمی توان بدون بزرگ ترها وقدیمی ها اداره کرد در واقع ما سوار اسب زین کرده شده ایم اما این جلسه را برگزار کردیم تا تاکید کنیم که بدون این بزرگان و اساتید ترافیک نمی توان به کار ادامه داد.
اگر امروز می توانیم ترافیک این شهر را کنترل کنیم به دلیل تفکری است که چند دهه پیش به پایه ریزی شبکه اتوبوسرانی و تاکسیرانی با دیدی علمی پرداخت .
حمید بهبهانی: تهران از شهرهای پیشرفته دنیا کم ندارد
در ادامه این نشست، حمید بهبهانی وزیر راه سابق و همچنین معاونت حمل ونقل ترافیک شهردار سابق تهران گفت: همه ما در زمان خودمان رنج و زحمت بسیار کشیده ایم سر هیچ و پوچ به دادگاه رفته ایم اما مسیر تکامل حمل و نقل را در این شهر به جلو برده ایم.
او با اشاره به اینکه طی سال های اخیر سیستم های حمل ونقل عمومی مناسبی در شهر تهران بوجود آمده به گونه ای که تهران حالا در ردیف شهرهای پیشرفته دنیا قرار دارد، می گوید: امروزه در شهرهای بزرگی مانند مسکو که سیستم های حمل ونقل شان از قدمت بسیار زیادی برخوردار است، همچنان گره های ترافیک وجود دارد. به طوری که مسیر 30 کیلومتری تا فرودگاه را باید به مدت سه ساعت طی کرد، اما می بینیم در تهران با وجود آنکه سیستم های حمل و نقلی نوین قدمت چندانی ندارند از دیگر شهرهای پیشرفته هم چیزی کم ندارد.
روایت از بن بست خارج شدن بزرگراه صدر
دکتر احتشامی که سومین مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک از ابتدا بوده داستان شکل گیری دفتر ترافیک در تهران را روایت می کند و می گوید: سال 47 دکتری کت و شلواری از ایتالیا آمده به ساختمان نخست وزیر ی آمد و گفت در همه دنیا دفتر ترافیک وجود دارد و چرا تهران نباید چنین دفتری داشته باشد و به همین دلیل در کاخ نخست وزیر دفتری تاسیس شد به نام دفتر ترافیک که سه اتاق داشت و بعد ها به شهرداری رفت وامروزه به یک سازمان شکیل، مجزا و کارآمد مبدل شده است.
به گفته این مدیر قدیمی آن زمان ها راهنمایی و رانندگی در مجموعه معاونت حمل و نقل تعریف می شده و همین موضوع اوضاع ترافیک را بهتر می کرده است.
وی با ذکر خاطره ای از آن دوران مشکلات موجود بر سرراه مدیریت حمل ونقل شهری را این گونه بیان کرد: زمانی که می خواستیم بزرگراه صدر یا همان دوگل سابق را بسازیم قسمت میانی این بزرگراه در دست ارتش بود. ارتش نمی گذاشت که دو طرف بزرگراه به هم وصل شود. حتی مسئولان بالا رتبه هم از حل این مشکل بازمانده بودند. در چنان فضایی ما کار کردیم و با هزار و یک مصیبت این بزرگراه تکمیل شد. به هر روی سال 47 درختی کاشته شد که امروز می بینیم که این درخت تناور گشته و حمل ونقل در تهران در زمره حمل نقل های کارآمد در جهان قرار گرفته است.
وی در پایان پیشنهاد داد که عکس همه مدیران قبلی با شرح مختصری از اقدامات و بیوگرافی آنان در سازمان حمل ونقل نصب شود که این پیشنهاد مورد موافقت تشکری قرار گرفت.
قبل از انقلاب هم ترافیک معضل اصلی پایتخت بود
دکتر آذرپژوه که سابقه مدیریت در سازمان حمل ونقل ترافیک را در کارنامه دارد در جمع مدیران گذشته سازمان حمل و نقل و ترافیک با بیان این که ترافیک قبل از انقلاب هم از معضلات اصلی شهر به حساب می آمد می گوید: روزنامه نگاران آن زمان هم وقتی نقدی می نوشتند مد شده بود که در پایانش می آوردند این نوشته را در دوساعتی که پشت چراغ قرمز مانده بودیم نوشتیم.
او ادامه می دهد: امروز از مدیریت در ایران و در عرصه بین المللی تصویرسازی اشتباه می شود اما مدیریت حمل ونقل در شهر تهران خط بطلانی برای این تصویرسازی کشیده است.
تناقض میان رفتارها و شعارها / ایثاردر کلام تجاوز به حقوق همدیگر در عمل
حمید سیادت موسوی یکی دیگراز مدیران قبلی سازمان حمل ونقل عدم رفتار صحیح ترافیکی از سوی شهروندان را عاملی مهم در بروز مشکلات ترافیکی دانست و اظهار داشت: زمانی که از پاریس برگشتم و در شهر تهران مستقر شدم، احساس کردم یک تعارض آشکار در رفتارهای ترافیکی شهروندان با رفتارهای اجتماعی شان وجود دارد. در ترافیک دیگر خبری از خودگذشتگی و ایثار نبود و حتی تجاوز به حقوق دیگران نیز به عنوان یک اصل در ترافیک مطرح بود. ورود بنده به سازمان حمل ونقل از همین نقطه و با ارایه یک پیشنهاد شروع شد .
وی ادامه می دهد: این رفتارهای ترافیکی می تواند سبب وارد آمدن اخلال در چهره زندگی شهری در پایتخت شود. به گونه ای که سال 72 یک کارشناس انگلیسی در برآورد خود از وضعیت ترافیک تهران، رفتارهای ترافیکی مردم را بسیار ناشایست خواند تا جایی که این گزارش بیشتر شبیه یک توهین بود. اما امروزه می بینیم رفتارهای ترافیکی شهروندان بهبود یافته و قوانین راهنمایی ورانندگی به اجرا گذاشته می شود. البته همچنان درحد مطلوب نیست و من دوست دارم زمانی برسد که رفتارهای ترافیکی شهروندان صددرصداصلاح شود .
احمد عضدی: مشکلات قدیمی به قوت خود باقی است
عضدی یکی دیگر از مدیران سابق سازمان حمل ونقل با بیان اینکه منتهای آروزی ما این بود که ترافیک در دانشگاه ها تدریس شود و برای مهندسی ترافیک از متخصصان آن استفاده شود، می گوید: حالا از سوی مدیریت شهری تهران این مهم به اجرا درآمده و مهندسی ترافیک توسط متخصصان آن انجام می گیرد .
وی با اشاره به اینکه هنوز مشکلات اساسی مانند آلودگی هوا، تصادفات و... به قوت خود باقی است، می افزاید: با وجود همه این مشکلات باید اذعان داشت که کار شهرداری تهران و کمیت فعلی حمل ونقل سبب شده کیفیت ترافیک شهری ارتقا پیداکند.
اکبرزاده: کالسه ای در شهر نمی بینیم
اکبر زاده از معاونان دور سازمان حمل ونقل شهر تهران سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: من از جایگاه یک اکابر سخن می گویم و می خواهم تاکید کنم که حالا در تهران با هر نوع بودجه و امکاناتی یک سیستم حمل ونقلی منطبق است که این یک افتخار است. البته چند پیشنهاد برای مدیریت شهری دارم یکی آن که سیستم مسیریابی و انتخاب بهترین مسیر بر روی خودروها نصب شود. دوم آنکه یک نرم افزار که در منازل قابل استفاده باشد برای کسانی که می خواهند از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده کنند تهیه شود تا بهترین وسیله و بهترین مسیر به آنان پیشنهاد شود و سوم آنکه پیاده روهای شهر تهران ساماندهی شود.
او اضافه می کند: وضعیت پیاده رو های ما نامناسب است و حتی جوان های سالم هم نمی توانند در این خیابان ها پیاده رویی کنند چه برسد به معلولان و سالمندان . شاهد سخنانم افراد ویلچری یا خانومی که با کالسکه کودکش در شهر رفت و امد می کند هستند.
ساخت مترو از یک ساختمان بی در پیکر کلید خورد
جهانشاهی یکی دیگر از مدیران سابق سازمان حمل ونقل ترافیک که 8 سال سکان دار این سازمان بود نیز در این دیدار با بیان این که یکی از مشکلات ما این است که مدیران ما مشکل را نمی شناسند اما خوشبختانه امروز این نقیصه در سازمان حمل ونقل برطرف شده است می گوید: امروز مترو یکی از پروژه های علمی و با پشتوانه ای کارشناسی و موفق است، روزی که می خواستیم مترو را بسازیم تنها یک ساختمان بی در و پیکر در خیابان میرعماد بود که نقشه آن حتی در دست سوپرمارکتی های سرکوچه هم پیدا می شد، اما امروز مترو به عنوان یکی از موفق ترین پروژه های نظام مطرح است.
او ادامه می دهد: این سرمایه گذاری برگشت پذیر خواهد بود. بدین گونه که با اجرای یک پروژه به صورت کاملا علمی وقتی جان شهروندان حفظ می شود، یعنی این سرمایه گذاری مناسب و برگشت پذیر بوده که خوشبختانه این امر در مدیریت امروز شهر تهران محقق گشته است.
در پایان بهبهانی با بیان اینکه 50 سال از عمر سازمان ترافیک می گذرد وامروز 20 نفر از مدیران در اینجا گردهم آمده اند، می گوید هزارسال تجربه دور این میز در کنارهم جمع شدند که می توان از تجربیات هرکدام یک کتاب نوشت.
نظر شما