به گزارش خبرنگار مهر، محمد دلبری در یازدهمین نشست نشست شورای معاونین برنامه ریزی شهرداری های کلان شهرهای کشور که صبح چهارشنبه در قم برگزار شد، اظهارداشت: با توجه به اینکه قم شهر کریمه اهل بیت(س) است، خدمت در این شهر نیز جزئی از افتخارات برای همکاران در مجموعه شهرداری محسوب می شود.
وی ادامه داد: ما معتقد هستیم که مدیریت شهری با برنامه ریزی و رویه های علمی ممکن می شود، در واقع گستردگی فعالیت های شهری تنها مختص یک تخصص نیست و مستلزم برنامه ریزی دقیق بین همه تخصص ها است.
مهمترین و اولین وظیفه مدیران برنامه ریزی است
شهردار قم افزود: مدیریت آکادمیک و مسائل دینی تاکید دارند بر اینکه مهمترین و اولین وظیفه مدیران برنامه ریزی است، اگر مدیریت شهری را با یک نگاه جامع نبینیم از شهر به عنوان یک موجود زنده تنها یک موجود ناقص الخلقه ایجاد می شود.
وی ضمن بیان اینکه برنامه ریزی مغز متفکر هر سازمان پویا است، گفت: برنامه ریزی و طراحی دقیق آن به خوبی می تواند مسیر حرکت سایر بخش های یک نهاد و سازمان را ترسیم کند.
دلبری اضافه کرد: تاکید ما بر دوستان معاونت برنامه ریزی شهرداری این است که در مسائل اجرایی نباید وارد شوند و تمام تمرکز و تلاش خود را صرف تدوین و طراحی برنامه سایر بخش های شهرداری کنند.
وی اظهار داشت: اولین کاری که باید معاونین برنامه ریزی در برنامه های خود به آن توجه کنند، تعیین چراغ راه سازمان است، در واقع این معاونت می تواند با توجه به سند راهبردی کل سازمان، برای سایر معاونت ها نیز راهبرهای عملیاتی را ترسیم کند.
شهردار قم در این زمینه افزود: برنامه ریزی دقیق و جامع می تواندهمان اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری باشد، در واقع اگر برنامه ریزی دقیقی در یک نهاد ایجاد شود، هزینه ها اضافه و راههای بدون نتیجه از مسیر اصلی حرکت آن نهاد حذف می شود.
وی تاکید کرد: منظور از صرفه جویی در دین اسلام عدم مصرف نیست، بلکه منظور این است که درست مصرف کنیم و آزمون و خطاها را مدام تکرار نکنیم.
کاهش هزینه ها و افزایش رضایت عمومی از مزایای تکنولوژی های جدید در مدیریت شهری است
دلبری با اشاره به مزایای استفاده از تکنولوژی های جدید و فناوری های نوین، گفت: از جمله این مزایا می توان به تسریع فعالیت ها، کاهش هزینه ها و افزایش رضایت شهروندان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از امکانات روز می تواند از جمله برنامه های مد نظر معاونت برنامه ریزی شهری برای سایر معاونت ها باشد، گفت: نباید از تغییرات و اصلاحاتی که می تواند موجب افزایش بهره وری و کارایی شود غافل ماند.
شهردار قم در این زمینه اضافه کرد: ساختارها مبتنی بر فرایند ها واین فرایندها نیز مطمئنا تغییر پذیر هستند، مشکلی که در حال حاضر گریبان گیربسیاری از مسئولان ما است، داشتن تفکر فرسوده است و باید تلاش کرد تا این اذهان را با شرایط روز روشن کرد.
وی ادامه داد: کشور ما امروز به برکت خون شهدا رشد بسیار خوبی داشته است و ما باید در افق 1404 رتبه یک منطقه را به دست آوریم، لذا باید اصلاح را در مجموعه ها و ساختارهای خود آغاز کنیم.
مدیریت شهری باید در راستای اعتماد سازی قدم بردارد
دلبری افزود: مجموعه مدیریت شهری باید در راستای اعتماد سازی که مهمترین دلیل موفقیت هر سازمانی است، قدم بردارد و ما می توانیم مدیریت شهری را با بهره گیری از احادیث و روایات به شکل یک مدیریت علمی در بیاوریم.
وی در پایان تاکید کرد: مهمترین کاری که معاونت برنامه ریزی و توسعه در شهرداری باید انجام دهد رفع آسیب های است که در طول مدیریت در مجموعه شهرداری ایجاد می شود.
قم - خبرگزاری مهر: شهردار قم بهره گیری از احادیث و روایات را مهمترین عامل شکل گیری مدیریت شهری علمی و اسلامی دانست.
کد خبر 1743645
نظر شما