مهدی اولیایی در گفتگو با خبرنگار مهر منابع کتاب کتابخانه های شهرستان را بیش از 115 هزار جلد اعلام کرد و گفت: با توجه به چشم انداز 1404 باید برای هر نفر 4 کتاب داشته باشیم.
امانت 5 هزار جلد کتاب در طرح "کتاب من" به متقاضیان
وی با بیان اینکه در اجرای طرح "کتاب من" بیش از 5 هزار جلد کتاب به متقاضیان امانت داده شد افزود: بعضی از کتب درخواستی مراجعین به کتابخانه ها در شهرستان موجود نیست که توسط طرح کتاب من برای آنها تهیه می شود.
اولیائی گفت: کتاب های درخواستی پس از ثبت در سامانه توسط نهاد کتابخانه ها خریداری می شود و به طور امانت به افراد متقاضی تحویل می شود.
وی شروع این طرح را طی دو سال اخیر اعلام کرد و گفت: با این عمل کتابخانه های شهرستان توانسته اند به منابع روز تجهیز شوند.
انتقاد از حذف پست کتابداران در آموزش و پرورش
رئیس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر با انتقاد از حذف پست کتابداران در آموزش و پرورش اظهارکرد: این کار موجب بی نظمی در ارائه کتاب در مدارس به دانش آموزان شده است.
اولیائی افزود: دانش آموزانی که به عنوان کتابدار در مدارس فعالیت می کنند باید آموزش های لازم را برای ردیف بندی، موضوع، سن و ارائه کتاب را ببینند تا از منابع مدارس به خوبی استفاده شود.
اولیائی با بیان اینکه هم اکنون هشت کتابخانه در این شهرستان فعال هستند افزود: از این تعداد دو کتابخانه مشارکتی هستند.
تامین کتاب سالن های عمومی ادارات توسط نهاد کتابخانه ها
وی گفت: ادارات با اختصاص دادن قفسه کتاب در سالن های عمومی می توانند به ترویج این فرهنگ کمک کنند.
وی افزود: در صورت آماده کردن محل کتاب در ادارات و مکان های عمومی نهاد کتابخانه های عمومی آمادگی دارد که کتاب مورد نیاز آنها را تأمین کند.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر تصریح کرد: در روستاها نیز کتابخانه های مساجد وجود دارد که به خوبی می توان از آنها استفاده کرد ولی نیاز به یک بانی دارد تا به صورت کتابخانه مشارکتی با همکاری نهاد کتابخانه ها مشغول فعالیت شوند.
وی با تاکید براینکه افزایش فرهنگ عمومی نیاز به کمک همه ادارات و ارگانهای دولتی و غیر دولتی دارد گفت: نهاد کتابخانه ها نمی تواند به تنهایی در افزایش فرهنگ کتابخوانی کاری انجام دهد و نباید هدفمان فقط آمارگیری جهت سرانه مطالعه باشد.
اولیائی تنها اداره ای که در شهرستان مجهز به قفسه کتاب برای عموم باشد را مخابرات اعلام کرد و افزود : با همکاری مدیریت مخابرات کاشمر این امکانات مهیا شده است که در 6 مرکز ICT نیز امکانات در حال آماده شدن است.
لزوم ترویج فرهنگ وقف کتاب
رئیس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر افزود: با ایجاد ایستگاههای مطالعه در مکان های عمومی می توانیم فرهنگ وقف کتاب را رواج دهیم تا عموم مردم از همه کتاب ها استفاده کنند.
وی ساخت کتابخانه مرکزی در شهرکاشمر را از الزامات اکنون در این منطقه با وجود نویسندگان، محققین و شاعران و دانشگاههای مسقر دانست و تصریح کرد: اگر کتابخانه آرامگاه شهید مدرس که جزو کتابخانه مشارکتی آستان قدس رضوی است را از آمار کتابخانه ها کم کنیم وضعیت مکانی کتابخانه های دیگر شهر مناسب نیست.
16 درصد جمعیت کاشمر عضو کتابخانه هستند
وی با بیان اینکه ساخت کتابخانه مرکزی به همت تمامی مسئولین شهرستان، اعضای انجمن کتابخانه ها و خیرین بستگی داردافزود: اکنون بیش از 20 هزار نفر عضو کتابخانه های شهرستان هستند که حدود 16 درصد از جمعیت شهر را شامل می شود و این گواه فعالیت خوب دوستداران کتاب در این شهرستان است.
اولیائی منابع کتاب کتابخانه های شهرستان را بیش از 115 هزار جلد اعلام کرد و گفت: با توجه به چشم انداز 1404 که باید برای هر نفر 4 کتاب داشته باشیم ولی در حال حاضر در شهرستان کمتر از یک کتاب برای هر نفر موجود است، که نشان دهنده نیاز به امکانات و فضای بیشتر برای ارائه خدمات به متقاضیان است.
وی ضمن تقدیر از پرسنل کتابخانه ها که توانسته اند با کمترین امکانات بیشترین خدمات را ارائه دهند گفت: در سند چشم انداز برای هر 100 نفر پیش بینی 8 متر فضا کرده اند و ما هم اکنون توانسته ایم 2 و نیم متر فضا را مهیا کنیم.
وی با تقدیر از شهردار کاشمر افزود: شهرداری کاشمر تمامی نیم درصد کتابخانه ها را پرداخت کرده است.
نظر شما