۲۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۵:۱۱

به دلیل آلودگی به سرب؛

60 تن سیب باغهای کارخانه سرب و روی زنجان توقیف شد

60 تن سیب باغهای کارخانه سرب و روی زنجان توقیف شد

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان گفت: در حدود 60 تن سیب چیده شده از باغ سیب کارخانه سرب و روی قبل از ورود به بازار و در محل سردخانه توقیف شد.

حسین نجف زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سیب های آلوده به سرب چیده شده از باغ کارخانه سرب و روی در سردخانه توقیف شد.

وی با بیان اینکه کارخانه سرب و روی، این باغ را به یک پیمانکار واگذار کرده بود، ادامه داد: به غیر از مورد فوق یک مورد گزارش نیز به دست ما رسیده بود که بر طبق آن مقدار 5 تن از این سیب ها به کارخانه کمپوت سازی خرم دره ارسال شده بود که در اولین فرصت قاضی پرونده به محل اعزام و اقدامات لازم نیز در این خصوص انجام گرفت.

نجف زاده افزود: این در حالی است که ارسال این مقدار سیب به کارخانه قبل از رسیدن نتایج آزمایش های علوم پزشکی و محیط زیست در رابطه با آلودگی های محصولات باغ بوده است.

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان با یادآوری اینکه مالک باغ سیب، کارخانه سرب و روی است، ادامه داد: طبق گزارش های رسیده به ما، در درون محوطه سرب و روی باغ سیب و محصول سیب زمینی وجود دارد که با نمونه برداری های دانشگاه علوم پزشکی آلودگی محصولات به سرب بیش از حد مجاز بوده است.

نجف زاده گفت: پس از بررسی ها مشخص شد که نمونه برداری های صورت گرفته از این محصولات در حد 2 تا 3 مورد است که کافی نیست بنابراین دوباره دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست را ملزم نمودیم که آزمایش ها با نمونه برداری بیشتر از نقاط مختلف تکرار شود.

وی ادامه داد: طبق 16 مورد نمونه برداری در مرحله دوم از محصولات باغ تایید شد که در تمام نمونه ها میزان سرب در حد بالا بوده که در این خصوص به پرونده رسیدگی شده است.

نجف زاده افزود: به احتمال زیاد رای صادره برای سیب های توقیف شده معدوم سازی خواهد بود که تا آخر این ماه اعلام خواهد شد.

پیشتر مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان زنجان در دوم شهریورماه سالجاری در جلسه کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان زنجان گفت: در بحث آلودگی خاک مناطق اطراف کارخانه سرب و روی آزمایش‌هایی بر اساس تقسیم‌بندی آلودگی خاک صورت گرفته است و مطالعاتی نیز راجع به گیاهان این منطقه انجام و نمونه‌برداری شده است و آلودگی پوشش گیاهی منطقه به اثبات رسیده است.

امیر مهدویانی افزود: برای اطمینان از آلودگی این پوشش‌های گیاهی نیاز به نمونه‌برداری‌های جدید است، چرا که گزارشات برای سنوات قبلی است که از سال 60 تا 90 ادامه داشته است و با توجه به اقداماتی که در زمینه کنترل آلایندگی‌های کارخانه در دو سال اخیر انجام شده است، لزوم تجدید نمونه‌برداری‌ها کاملاً احساس می‌شود.
 
میوه های باغات اطراف کارخانه آلوده است
 
مهدویانی با اشاره به اینکه میوه‌های باغات منطقه اطراف کارخانه باید ریزش شود، تأکید کرد: میوه‌های این باغات غیرقابل استفاده است، چرا که این میوه‌ها خود جاذب مواد رادیو اکتیویته هستند.
 
وی تصریح کرد: قطع کردن درختان این منطقه در حال حاضر منطقی نیست و این امر نیاز به مشاوره علمی و گروه کارشناسی دارد، چرا که تجمع عناصر آلوده در زمین سبب تمرکز عناصر سنگین در درخت می‌ شود و بررسی‌های کارشناسانه می‌گوید قطع این درختان خود موجب پراکندگی آلاینده‌ها در نقاط دیگر می‌شود، بنابراین باید بررسی و مطالعه شود که این درختان در چه زمان قطع شوند و چه درختانی پس از آن‌ها کاشته شود.
 
مهدویانی با اشاره به آزمایشاتی که در گذشته روی گیاهان مناطق اطراف کارخانه صورت گرفته است گفت: در ابتدای سال 90 مدیرعامل کارخانه سرب و روی با هدف کنترل آلودگی این کارخانه و جابجایی آن در زمان‌بندی مناسب فراخوانده شد و اقدامات بعدی از قبیل نصب سیستم پالایش لحظه‌ای، جلوگیری از خروج آب‌های سطحی به بیرون از کارخانه، جدول‌بندی اطراف پسماندها و ایجاد حوضچه در ایام بارندگی انجام شد.
 
این در حالی است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان به عنوان متولیان اصلی بهداشت استان سکوت کرده اند.
کد خبر 1747710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha