پروفسور متیو کرامر استاد فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق دانشگاه کمبریج و مدیر برنامه فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق در این دانشگاه در مورد شرایط و ضوابط اخلاقی بحث و گفتگو و تبادل نظر در یک مناظره به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا باید توجه داشت که وقتی اصول و شرایطی برای بحث و گفتگو در نظر می گیریم به معنای محدودیت قائل شدن برای بحث نباشد.
وی در ادامه افزود: به عبارت دیگر به بهانه داشتن اصول و شرایط بحث و گفتگو نباید فضای مناظره بسته باشد و نتوان به بیان دیدگاههای رقیب پرداخت.
مؤلف "نظریه حقوق، نظریه سیاسی و شالوده شکنی" یادآور شد: البته که بحث و گفتگو و مناظره شرایط و ضوابط خاص خود را دارد. این اصول در همه فرهنگها و جوامع نیز پذیرفته شده است.
وی در ادامه تأکید کرد: در فضای بحث و گفتگو آنچه باید اصل باشد قدرت استدلال طرفین بحث است. در این فضا فقط استدلال است که تعیین کننده برتری یک اندیشه بر اندیشه دیگر است.
کرامر یادآور شد: طرفین بحث و گفتگو باید به موضوع مورد بحث اشراف داشته باشند. هنجارهایی که برای بحث و گفتگو مطرح هستند هنجارهایی عقلانی هستند.
وی افزود: یکی از آسیبهایی که در بحث و گفتگو وجود دارد وجود پیش فرض است. وقتی با پیش فرض در یک بحث و گفتگو وارد می شویم به آنچه گفته می شود و استدلال می شود توجه نمی کنیم.
مؤلف "محل تلاقی اخلاق و حقوق" در ادامه تأکید کرد: در واقع پیش فرض حجاب توجه به قدرت استدلال است. با پیش فرض نتایج مناظره و بحث از پیش تعیین شده است.
نظر شما