پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۸ آذر ۱۳۹۱، ۹:۱۲

فناوریهای که گونه بشر را تهدید می‌کنند/ خطرات هوش مصنوعی برای بشر

فناوریهای که گونه بشر را تهدید می‌کنند/ خطرات هوش مصنوعی برای بشر

یک مرکز جدید در دانشگاه کمبریج قرار است به بررسی فناوریهایی از زیست فناوری گرفته تا هوش مصنوعی که می‌تواند آینده گونه ما را تهدید کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هو پرایس استاد فلسفه دانشگاه کمبریج و یکی از سه بنیانگذاران مرکز مطالعه خطرات وجودی گفت: در یک نقطه، در این قرن یا در قرن بعدی باید با تغییرات بزرگ و مهمی در تاریخ انسان رو به رو شویم، وقتی که هوش انسان از محدودیتهای زیست شناسی عبور کرده و آن را پشت سرگذاشته می گذارد.

وی افزود: طبیعت تغییرات کنونی و فناوریهای امروز را پیش بینی نکرده بود و ما به نوبه اهمیت هوش مصنوعی را تشخیص نداده ایم. باید این احتمال را که با وجود هوش مصنوعی یک لحظه "جعبه پاندورا" وجود داشته باشد را جدی تلقی کنیم، در غیر این صورت تبعات آن مصیبت بار خواهد بود. جعبه پاندورا در اساطیر یونان نماد افسارگسیختگی و کنجکاوی است.

درحالی که تردیدهای اندکی درباره پیشرفتها در زمینه مهندسی ( از زندگی طولانی تر تا شبکه های جهانی) وجود دارد که می تواند مزایای بسیاری برای انسانها به دنبال داشته باشد، پرایس و همکارانش این مسئله را که آیا شتاب فناوریهای انسانی می تواند شانس ما را برای بقای طولانی تر افزایش دهد یا عکس آن رخ می دهد را زیر سوال برده اند.

آنها اظهار داشتند که نقطه حساس زمانی رخ می دهد که رایانه ها جایگزین قابلیتها و ظرفیتهای انسانی شوند و آنها قادر باشند فناوریهای خود را توسعه داده و به نوعی خود را با جهان انطباق دهند که با شرایط آنها سازگار باشد.

پرایس اظهار داشت: برای مثال، گوریلها را در نظر بگیرید، علت اینکه آنها درحال انقراض هستند این نیست که انسانها نسبت به آنها خصومت دارند، بلکه به این علت است که ما محیط زیست را به نوعی کنترل می کنیم که با ما سازگار باشد اما این تغییراتی که در محیط زیست ایجاد شده بقای آنها را تهدید کرده است.

این مرکز پیشرفتها را در حوزه علم، سیاستمداری، قانون و رایانه ای را در دانشگاه ها و فراتر از آن مورد بررسی قرار می دهد.

وی یادآور شد: فلسفه این مرکز این است که ما باید این حقیقت را که ما به نقطه ای رسیده ایم که فناوریها به صورت بالقوه می توانند وجود خودمان را تهدید کند، جدی بگیریم و به این مسئله توجه نکنیم که این فناوریها تاکنون در طول تاریخ انسان خطری برای بقا و وجود بشر نبوده اند.

کد خبر 1752350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha