۱۳ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۵۹

آشتیانی در گفت و گو با مهر:

قانون انتخابات جامع است/ لزوم تغییر رویه احزاب برای نقش آفرینی در انتخابات

قانون انتخابات جامع است/ لزوم تغییر رویه احزاب برای نقش آفرینی در انتخابات

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه قانون انتخابات جامع است، تاکید کرد که درصورت تغییر رویه احزاب و پرهیز از غربی شدن آنها در صورتی که بر اساس قواعد اسلام فعالیت کنند، امکان نقش آفرینی احزاب در انتخابات فراهم خواهد شد.

حجت الاسلام رضا آشتیانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره طرح اصلاح قانون انتخابات بیان داشت: اصلاحیه قانون انتخابات در اوائل امر نشان داده که در کل نتایج خوبی را در بر ندارد زیرا اگر هر کسی بخواهد تاییده صد نفر از سیاسیون را بگیرد و این مراحل را طی کند با محدودیت ها و مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد.  

وی با اظهار مخالفت با طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: همه موارد بخصوص اینکه رجال سیاسی چه کسانی هستند در قانون اساسی تعریف شده است و در این زمینه آنچه که در قانون اساسی است باید مد نظر قرار بگیرد؛ بالاخره وقتی قانون اساسی می گوید که رجل سیاسی چه خصوصیاتی دارد، هر کسی که با این خصوصیات تطبیق کرد باید وارد شود و اگر کسی هم تطبیق نکرد هم نباید در این زمینه حرفی داشته باشد.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: به عنوان مثال یک کشاورز که با مدرک دیپلم می آید، معلوم است که قبول نمی شود و در سمت ریاست جمهوری هم باید کسی وارد شود که قدرت و توان اداره کشور را داشته باشد.اگر به همین قانون عمل شود مشکلی ایجاد نخواهد شد و قانون اساسی بسیار جامع و مانع است و هر کسی که دارای این خصوصیات است می تواند به عنوان کاندیدا مطرح شود.
 
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح بر خلاف قانون اساسی است و محدودیت های خاص خود را دارد، تصریح کرد: بیشتر نمایندگان مجلس با این طرح مخالف هستند و من نیز این طرح را قبول ندارم  و تصویب آن را به مصلحت نظام نمی دانم. به طول کل چرا ما باید قانون اساسی را با چنین طرح هایی زیر سئوال ببریم در حالی که سی سال است همین قانون بدون خللی اجرا می شود.
 
وی در ارتباط با ورود احزاب به انتخابات به جای افراد گفت: حزب هنوز در کشورما از نظر فرهنگی جا نیفتاده است و از اوائل انقلاب در هر انتخاباتی شاهد این مساله بودیم که حزب ها در انتخابات دخیل نبوده اند و حضور احزاب در انتخابات به آن صورت که در کشورهای مثل آمریکا وجود دارد و دمکرات ها با جمهوری خواهان مبارزات انتخاباتی انجام می دهند، تثبیت نشده است.
 
آشتیانی با بیان این مطلب که اگر بخواهیم احزاب در انتخابات فعال باشند باید کار فرهنگی در این زمینه صورت گیرد، اظهار داشت: امروز احزاب هیچگونه نقشی در انتخابات ندارند مگر اینکه کاری بشود و و فرهنگ سازی در این زمینه انجام شود. البته  از سوی دیگر نمی شود روی افرادی که حزب تشکیل می دهند حساب کرد، مگر اینکه احزابی باشند که رنگ و بوی مذهبی داشته باشند و افراد صالحی در آن فعال باشند.
 
وی با اشاره به تجربه تاریخی بد احزاب پس انقلاب گفت: حزب جمهوری هم با آن خوبی که داشت نتوانست چندان دوام بیاورد و نقش ایفا کند. اگر تغییر رویه ای در احزاب ایجاد بشود و خصوصیات که احزاب در کشورهای غربی را دارند به خود نگیرند و بر اساس قواعد اسلام فعالیت کنند و مقدمات آن فراهم شود، می شود بر روی این مساله هم کار کرد ولی به نظر می رسد این مساله زمانبر باشد و به این زودی ها نتوان آنرا محقق کرد.
 
کد خبر 1753065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha