زهره بلغانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جشنوارهای با عنوان کلی مد و لباس از سوی معاونت فرهنگی وزارت علوم برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره در دو بخش ارایه مقالات و نمایش آثار و دستاوردهای نوین در راستای تقویت و تحول حجاب و عفاف اسلامی در اوایل سال آینده برگزار میشود.
مد و لباس نقش سازندهای در سبک زندگی اسلامی دارد
وی با بیان اینکه آثاری از این معاونت توانسته در نمایشگاه بین المللی قرآن جوایز ارزندهای را کسب کند، گفت جشنواره مد و لباس در دو بخش دانشجویی و آزاد برگزار میشود وکمیته مطالعات با دریافت مقالات و محتواهای مورد نظر به دنبال ایجاد سبک زندگی اسلامی براساس فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی است.
مدیر گروه زنان و خانواده وزارت علوم، با ابراز تاسف از اینکه در پوششها بیشتر مقلد هستیم گفت: تغذیه فرهنگی و اجتماعی جامعه باید از خانواده ها شکل بگیرد و هر نوع الگو برداری دیگری منجر به نارسایی فکری و فرهنگی در جامعه می شود.
بلغانی بر ضرورت آموزش های لازم در سطح خانواده ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه فضای لازم برای آموزش و نهادینه سازی ارزش های ایرانی - اسلامی ایجاد نشده و خانواده ها منابع غنی الگو برداری ندارند و متوسل به الگوهای فاقد محتوای غربی می شوند.
اصلاح فرهنگی باید از سطح خانواده ها آغاز شود
مدیر بخش دانشگاهی بنیاد ملی مد و لباس وزارت علوم گفت: متاسفانه در بخش مد و لباس از مواد اولیه تا ارایه محصول نهایی به بازار با منابع و اجناس غربی و ترکیه ای مواجه هستیم.
بلغانی با تاکید بر اینکه ورود ذائقه ایرانی - اسلامی در طرح ها و محصولات کشور در سال های اخیر رشد فزاینده ای داشته است، اظهار داشت: در سال های اخیر نگاه غربی به مد و لباس کاملا مشهود و بارز بود اما خوشبخانه در یکی - دو سال گذشته طراحان لباس به دیدگاه ایرانی - اسلامی اشراف پیدا کرده اند.
وی با بیان اینکه شاخص هایی را برای ایجاد استانداردهای مورد نیاز جشنواره مد و لباس در نظر گرفته ایم، بیان داشت: برای بخش مسابقه این جشنواره ملاک هایی مانند بومی بودن، توجه به ارزش های اسلامی و ایرانی، استفاده از تزئینات ایرانی - اسلامی و رعایت اندازه عرفی و اخلاقی و... مد نظر است.
طرح های مد و لباس به سمت بومی شدن است
مدیر گروه زنان و خانواده وزارت علوم با بیان اینکه توجه به سلایق مردم و نیاز بازار در طرح های مد و لباس مد نظر جشنواره است، گفت: بعد از این مرحله با تشکیل کمیته فنی که ترکیبی از تولید کنندگان و فروشندگان و کارشناسان برجسته البسه هستند، طرح هایی را انتخاب می کنیم که بتواند به مرحله تولید انبوه رسیده و بتواند بازار را در برگیرد.
بلغانی با اشاره به اینکه در جشنواره ای که در آبانماه سال جاری برگزار شد طرح های ایرانی و اصیل خوبی دریافت شد، گفت: در این جشنواره بیش از دو هزار طرح دانشجویی دریافت شد که حداقل 300 طرح آن قابلیت های بومی و اسلامی خوبی داشت.
وی با بیان اینکه بسیاری از این طرح ها با حمایت تولیدکنندگان در سال 92 وارد بازار خواهد شد، گفت: با توجه به کارشناسی های صورت گرفته این طرح ها مورد پسند عموم مردم قرار می گیرد و در بازار سال آینده مد و لباس مشتریان پر و پا قرصی خواهد داشت.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر گروه زنان و خانواده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از استقبال دانشجویان طراحی مد و لباس از الگوهای ایرانی و اسلامی خبر داد و گفت: بازار طرحهای لباس ایرانی - اسلامی در کشور رونق میگیرد.
کد خبر 1753462
نظر شما