۱۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۵:۳۴

مطهری نژاد:

کاهش اثرات نامطلوب زندان در گرو اجرای برنامه‌های فرهنگی و ایجاد اشتغال است

کاهش اثرات نامطلوب زندان در گرو اجرای برنامه‌های فرهنگی و ایجاد اشتغال است

طالقان - خبرگزاری مهر: مدیر عامل بنیاد تعاون، اشتغال، حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور با بیان اینکه زندانی محصول دستگاه قضا نیست، خواستار اصلاح قانون و مشارکت ملی شد و گفت: تدوین برنامه های خاص فرهنگی و ایجاد اشتغال برای کاهش اثرات نامطلوب زندان به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم مطهری نژاد پیش از ظهر شنبه در بازدید از شهرستان طالقان با هدف بررسی ظرفیتهای اقتصادی برای سرمایه گذاری در این شهرستان با اشاره به ظرفیتهای خوب طالقان به ویژه در بخش گردشگری گفت: نوسازی ماشین های صنعتی، استفاده بهینه از فضاهای موجود برای تولید و به کارگیری تعداد بیشتری از زندانیان در کارخانجات اسرا از اهداف مهم این بازدید است.

وی افزود: تفکیک کارخانجات ندامتگاه های استان البرز از تهران باعث شد تا ظرفیت های این استان در توسعه صنایع و اشتغال افزایش یابد.

وی اظهار داشت: استفاده بهینه از فرصت ها، در دسترس بودن نیروی انسانی و برخورداری از بازار مصرف و فضای مناسب از جمله این فرصت هایی است که از طریق آن می توان توانمندی های بالقوه را به فعل درآورد.

اصلاح قانون و مشارکت ملی مهمترین خواسته سازمان زندانها

مدیرعامل بنیاد تعاون، اشتغال، حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور در بخشی دیگر از سخنانش با بیان اینکه جرایم زائیده مسائل اجتماعی و مهمترین آن بیکاری است، اظهار داشت: زندانی محصول دستگاه قضا نیست بلکه بار اصلی آن بر دوش قوه قضائیه است که برای کاهش اثرات نامطلوب آن بر فرد و جامعه باید برنامه های خاص فرهنگی و اشتغال تدوین و اجرا شود.

وی با اشاره به فعالیت های سازمان زندانها در تغییر رفتار و نگرش زندانیان برای بازگشت سعادتمندانه آنها به جامعه گفت: چهار نهاد حمایتی و اجتماعی به کمک اقدامات تامینی و تربیتی سازمان زندانها با هدف کاهش اثرات نامطلوب حبس بر زندانی و خانواده شکل گرفته است که هر کدام از آنها حلقه های تکمیل کننده یکدیگر هستند.

مطهری نژاد گفت: انجمن حمایت از زندانیان و خانواده آنها که رسالت کمک به زندانیان آبرومند معسر است و در استان البرز هزار و 200 خانواده زندانی تحت پوشش این انجمن قرار دارند؛ مرکز مراقبت بعد از خروج؛ ستاد دیه و کمک به زندانیان جرائم غیرعمد که تنها نهاد مردمی است که طبق قانون می تواند نسبت به جمع آوری حمایت های مالی برای آزاد سازی جرائم غیر بزهکار اقدام کند و همچنین بنیاد تعاون و حرفه آموزی و صنایع زندانیان که تحت نظر مستقیم رئیس قوه قضائیه اداره می شود و مسئولیت آن توسعه اشتغال و حرفه آموزی زندانیان برای مساعدت در تامین نیازهای اولیه زندانیان و خانواده هایشان به منظور پیشگیری از دیگر آسیب های اجتماعی است، به عنوان چهار نهاد حمایتی مسئولیت حمایت از زندانیان را بر عهده دارند.

ایجاد اشتغال بیشتر زندانیان در بنیاد تعاون منوط به تخصیص وام است
 
مطهری نژاد از دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای بیش از 70 هزار نفر از زندانیان شاغل در بنیاد تعاون خبر داد و افزود: در حال حاضر 42 هزار نفر زندانی شاغل در بنیاد تعاون داریم که وضعیت مطلوب ما زمانی است که این تعداد به دو برابر افزایش یابد و تحقق این هدف با افزایش سی هزار فرصت شغلی و تخصیص وام مصوب به بنیاد تعاون به مبلغ هزار و 440 میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 25 هزار زندانی با در دست داشتن این گواهینامه تحت نظر مرکز مراقبت بعد از خروج زندانیان قرار گرفته و با دریافت وام خود اشتغالی موفق شده اند زندگی عادی اجتماعی خود را از سر گیرند و 95 درصد از این افراد در مدت مقرر خود نسبت به بازپرداخت وام های خود اقدام کرده اند.

میزان بازگشت به جرم در کشور به 2.7 کاهش یافت

مطهری نژاد یادآور شد: میزان بازگشت به چرخه جرم از زندان در کل کشور 20 درصد بوده که با اقدامات ارزنده بنیاد تعاون و حرفه آموزی به 2.7 درصد کاهش یافته است.

کمبود منابع اعتباری، مانع ایجاد اشتغال زندانیان در بنیاد
 
وی با اشاره به کمبود نقدینگی بنیاد تعاون برای انجام برنامه ها و با بیان اینکه به رغم تلاشهای صورت گرفته اما برای انجام بسیاری از برنامه ها منابع مالی و تزریق آن به جامعه هدف مورد نیاز است، تصریح کرد: مقرر شده بود مبلغ هزار و 440 میلیارد تومان به منظور ایجاد سی هزار شغل به عنوان وام به بیناد تعاون اختصاص یابد که تا به این زمان این مبلغ واریز نشده است.
 
مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفه آموزی، اشتغال و صنایع زندانیان کشور خواستار تغییر نگرش افکار عمومی نسبت به مقوله زندان و زندانیان شده و افزود: فردی به طور عمد یا غیر عمد مرتکب جرم شده و بنا بر نظر مرجع قضایی وارد زندان می شود و این فرد محصول زندان نیست بلکه او نیز همچون سایر شهروندان عضوی از جامعه است و همه باید برای بازگشت سعادتمندانه این شخص به جامعه و عدم بازگشت مجدد آن به جرم تلاش کنند.
 
وی در پایان با بیان اینکه نباید این امر مهم را به دوش یک یا چند نهاد گذاشت، اظهار داشت: اصحاب رسانه در  تنویر افکار عمومی نقش مهمتری ایفا می کنند.
کد خبر 1755458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha