دكتر علي لاريجاني در ادامه كنفرانس خبري كه با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در خبرگزاري "مهر" برگزار شد، در پاسخ به سوالي مبني بر ادامه سياست هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران در صورت رييس جمهور شدن وي، با اشاره به تامين 70 درصد انرژي كشور فرانسه از نيروي اتمي گفت: هيچ دولتي مجاز به محروم ساختن مردم از حق توسعه نيست.
وي درباره همكاري هاي ايران براي شفاف سازي روند فعاليتهاي هسته اي و جلب اعتماد جهاني گفت : ما به عنوان دولت مسووليت پذير خواستار حل مسايل از راه گفت وگو و دادن تضمين عيني در مورد صلح آميز بودن فعاليتهاي هسته اي مان هستيم اما نتيجه مذاكره مهمتر از خود مذاكره است و مذاكره وقتي موفق است كه دستور آن با توافق طرفين انجام شود .
لاريجاني افزود : ما سعي كرديم مكانيسمي را براي اعتماد سازي فراهم كنيم اما اروپا به نوعي تصلب نشان داده است و در صورت استمرار اين روش، پايگاه خود را در خاورميانه از دست خواهد داد .
دكترلاريجاني در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال حضور ساير كانديداها در كابينه وي وجود دارد گفت : حتما همين طور است، ما از ظرفيت همه اين نيروها استفاده مي كنيم ، همه برادران بسيار خوبي هستند و برايشان ارزش قائل هستم .
عضو شوراي عالي امنيت ملي، برخورداري از فضاي معتدل و آرام انتخاباتي براي ايجاد فرصت تصميم گيري در مردم و پرهيز كانديداها از شرايط تفرقه انگيز و رعايت اخلاق انتخاباتي همچنين عدم بهره گيري از امكانات دولتي را در تبليغات از الزامات سلامت انتخابات برشمرد و در پاسخ به سوالي مبني بر بهره گيري از امكانات دولتي در تبليغات انتخاباتي وي گفت : در اين زمينه آمادگي دارم بطور شفاف هزينه ها و منابع را اعلام كنم .
كانديداي منتخب شوراي هماهنگي اصولگرايان در پاسخ به سوالي مبني بر علت عدم حضور ناطق نوري در جلسه معارفه وي در روز جمعه و شركت وي در جلسه استانداري گفت : دوستان برنامه هاي خاص خودشان را دارند و نمي شود كه برنامه هايشان را تغيير دهند؛ ايشان لابد برنامه اي از قبل داشتند كه ترجيح دادند آن را انجام دهند، جلسه روز جمعه نيز جلسه هماهنگي شوراهاي اصولگرايان بود( نه معارفه ) و من هم البته نيازي به معرفي به ديگران توسط كسي ندارم .
وي در پاسخ به اين سوال كه در صورتي كه شوراي هماهنگي در دقايق آخر شما را به عنوان كانديدا معرفي كند رقيب جدي خودتان را چه كسي مي دانيد گفت : شوراي هماهنگي به عنوان تشكيلاتي مدني تصميم دقيقه آخر خود را گرفته است، اما در خصوص رقيب بايد بگويم به خاطر پيچيدگي هايي كه در عرصه انتخابات وجود دارد، هنوز نمي توان پيش بيني كرد.
دكتر لاريجاني افزود : انتخابات مي تواند 3 قطبي يا 4 قطبي باشد لذا من رقابت با اصولگرايان را رقابتي دوستانه ميدانم كه مي تواند به انتخابات نيز از نظر حضور مردم كمك كند، اما رقابت اصيل را بين دو فكر مي دانم كه داراي چارچوب متفاوتي باشند.
وي سياست هاي اقتصادي خود را توسعه اختيارمندي ناميد و گفت: همانگونه كه پايداري سياسي كشور مستلزم مشاركت مردم در عرصه سياسي است، پايداري اقتصادي كشور نيز به مشاركت مردم در عرصه اقتصاد وابسته است و قدرت زمينه ساز حضور مردم است.
وي با تاكيد بر اينكه مدنيت اسلامي بر عدالت استوار است، در تعريف مولفه هاي عدالت گفت: يكي از مولفه ها اين است كه همه نسبت به قانون علي السويه باشند، ديگر اينكه رقابت در سيستم اقتصادي و فرهنگي كشور ساري و جاري باشد، سمت گيري درست به سمت محرومان و طبقات پائين باشد و اختلاف طبقاتي در سيستم كم شود.
دكتر لاريجاني در ادامه كنفرانس خبري خود در خبرگزاري مهر، همچنين دسترسي علي السويه مردم به مواهب اداري و ديواني كشور را در زمينه فرهنگ و آموزش از مولفه هاي اصلي عدالت در توسعه اختيارمندي برشمرد و با تاكيد بر ضرورت جاري سازي اين سياست در همه اركان جامعه، گفت: يكي از امتيازات زمانه ما اين است كه نسل تحصيل كرده و نخبه براي تحقق اين هدف در سراسر كشور وجود دارد و آماده است تا هواي تازه را به كشور بوزاند.آنها از ايده هاي سازنده برخوردارند و براي تحول در كشور مصمم هستند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار "مهر" كه با توجه به اعلام معاون اول و يا اعضاي كليدي كابينه ازسوي برخي كانديداهاي رياست جمهوري كه گاه استفاده تبليغاتي از اين موضوع مي شود، آيا وي نيز براي اعلام اين افراد در كابينه خود پيش از انتخابات برنامه اي دارد يا خير؟ گفت: اين روش در فرنگ هم معمول است، من مخالف اين روش نيستم اما در آن تصنع مي بينم چرا كه پروسه انتخاب كابينه در كشور ما در تعامل سازنده با مجلس رخ خواهد داد. بنابراين معرفي اين افراد مي تواند فقط تمايل ما را نشان دهد ولي معلوم نيست در عمل اجرا شود.
وي افزود: مجلس شوراي اسلامي ممكن است اين افراد را نپذيرد و اين اعتراض باقي خواهد ماند كه مردم به مجموع افراد در انتخابات راي داده اند.
وي تصريح كرد: شايد مبناي دقيق دموكراسي اين نباشد كه رييس جمهور پشت درهاي بسته، كابينه اش را انتخاب كند و بهتر آن است كه در حوزه هاي مختلف با مشورت نخبگان و تعامل سازنده با مجلس تصميم بگيرد.
وي افزود: فايده اين كار اين است كه زمينه همكاري در تصميم سازي كشور و توانمندسازي دولت براي حجم عظيم نخبگان فراهم مي شود.
لاريجاني بر لزوم بهره گيري از توانمندي و انديشه نخبگان در انتخاب مديران استاني تاكيد كرد و گفت اگر در اين زمينه با نخبگان مشورت شود، علاقمندي آنها به تصميم سازي در سطح استان بيشتر خواهد شد.
وي تاكيد كرد: هرچه بيشتر زمينه حضور نخبگان را در عرصه تصميم سازي بيشتر كنيم به پايداري نظام افزوده ايم. من به همين دليل همكارانم را در كابينه معرفي نكرده ام هر چند افرادي در ذهن دارم.
نظر شما