به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه تحقیقاتی از انجمن سفرفضایی دانشگاه کمبریج درحال پرتاب یک تلفن هوشمند به مدار زمین هستند که ویدئوهایی را نشان می دهد که در آن عده ای از افراد به شیوه های مختلفی جیغ می زنند.
درحالی که این ویدئوها پخش می شود، این گروه تحقیقاتی امیدوار است که راهی برای پاسخ به این پرسش پیدا کند که آیا کسی این جیغها را در فضا شنیده است یا خیر.
ادوارد کانینگهام، یکی از دانشجویان شرکت کننده در این طرح آزمایشی علت پشت این ماجرا را توضیح داد و گفت: توجیه کلی پشت این مسئله این است که صدا نمی تواند در خلاء منتقل شود. این مسئله چیزی است که در مدرسه به ما می گویند و ما در آزمایشگاه نمی توانیم آن را آزمایش کنیم.
وی افزود: ما متوجه شده ایم که هیچ کس تاکنون چنین آزمایشی را در فضا انجام نداده است و فکر کردیم که انجام چنین آزمایشی می تواند جالب باشد.
دانشجویان از افراد مختلف خواستند که ویدئوهای 10 ثانیه ای از خود را در حال جیغ زدن به شیوه های خلاقانه ضبط کنند و براین اساس آنها بیش از 100 ویدئو از سراسر جهان دریافت کردند.
10 ویدئویی که به نظر آنها جالب تر از سایرین بود در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. وقتی که این ویدئوها در فضا با خلائی که در اطراف آن وجود دارد پخش شود یک دستگاه ضبط صدا تلاش می کند صدای این جیغها را ضبط کند.
براساس این نظریه، این امر غیر ممکن است، اما انجمن سفرفضایی دانشگاه کمبریج می خواهد آن را آزمایش کند.
درحالی که آنها آخرین آزمایشها را انجام می دهند، آدام گریگ از اعضای این انجمن اظهار داشت که وی اعتقاد دارد که صدایی از این آزمایش حاصل خواهد شد حتی اگر مشخص نباشد که دقیقا چه صدایی است. فکر می کنم که ما صدایی را خواهیم شنید و من بی صبرانه در انتظار شنیدن این صدا هستم.
این نظریه اظهار می دارد که صدا یا صوت از انواع انرژی است که از تحرک ذرات ماده بوجود میآیند به این گونه که یک ذره با حرکت (برخورد) خود به ذرهای دیگر ذره دیگر را به حرکت در میآورد و به همین ترتیب است که صوت نشر می یابد.
سرعت صوت در جامدات بدلیل تراکم زیاد مولکولها، بیشتر از مایعات و در مایعات نیز بیشتر از گازها است. صوت بر خلاف امواج دیگر مانند نور و گرما فقط در محیطی نشر می یابد که ماده وجود داشته باشد، از این رو اگر بر سطح ماه (که هوایی وجود ندارد) انفجاری روی دهد هیچ وقت صدای آن به گوش ما نمی رسد.
نظر شما