پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۳ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۳۱

افت غلظت آلاینده ها در کرج/

مدارس البرز در صورت رسیدن به وضعیت بحرانی تعطیل می شود

مدارس البرز در صورت رسیدن به وضعیت بحرانی تعطیل می شود

کرج - خبرگزاری مهر: امروز و در سومین روز متوالی، وضعیت هوای کلانشهر کرج در شرایط هشدار قرار گرفته است.

مدیرکل محیط زیست استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه طی روز جاری میانگین غلظت آلاینده ها در کرج کاهش یافته است، گفت: بر اساس گزارش دستگاههای سنجش آلودگی هوا در کرج شاخص آلودگی هوا در این شهرستان نسبت به روز گذشته کاهش یافته و به 152 میکرون رسیده است.

حسن پسندیده افزود: این اطلاعات مربوط به وضع هوا تا ظهر امروز بوده و پیش بینی می شود طی ساعات آتی میزان غلظت آلاینده در شهر افزایش یابد.

وی در پاسخ به تفاوت میان مشاهدات چشمی که غلظتی بیش از روز گذشته را نشان می دهد با گزارش مرکز کنترل و پایش هوا اظهار داشت: درست است؛ اما آنچه اعلام شده بر اساس گزارش دستگاههای سنجش آلودگی هوا که با توجه به استانداردهای جهانی ساخته شده است و مبنای اعلام تعطیلی نیز بر این اساس است.

وی تصریح کرد: طبق ضوابط تنها زمانی که وضعیت کیفی هوا به شرایط اضطرار و بحران که بیش از 300 میکرون است، ادارت و مدارس و موسسات دولتی در شهر تعطیل خواهند شد.

پسندیده ادامه داد: در صورتی که بر اساس پیش بینی های هواشناسی وضعیت موجود استمرار داشته باشد و بر میزان آلاینده ها افزوده شود، تصمیمات دیگری اتخاذ می شود.

وی گفت: تصمیم در خصوص تعطیلی مدارس و ادارات طی هماهنگی با استانداری البرز از طریق رسانه ها اطلاع رسانی می شود.

آلودگی هوای کرج تا چهارشنبه پایدار است

مدیرکل هواشناسی استان البرز نیز در این زمینه به خبرنگار مهر، گفت: پایداری جوی در کلانشهر کرج تا روز چهارشنبه ادامه دارد.

منصور رحمانیان افزود: طبق پیش بینی های هواشناسی از روز چهارشنبه با افزایش وزش بادهای پاییزی، شرایط پایداری به سمت ناپایداری تغییر وضعیت داده و از میزان غلظت آلاینده ها کاسته خواهد شد.

وی تاکید کرد: گزارشهای این سازمان به صورت مرتب در اختیار محیط زیست و استانداری برای اتخاذ تصمیم قرارمی گیرد.

رحمانیان یادآور شد: بر اساس پیش بینی ها تا روز چهارشنبه وضعیت هوای کرج پایدار است. 

دستوری برای تعطیلی مدارس ابلاغ نشده

مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به اینکه آیا دستوری مبنی بر تعطیلی مدارس در روز آتی از طرف استانداری ابلاغ شده گفت: ما پیگیر این موضوع هستیم ولی تا این لحظه دستوری ابلاغ نشده است.

 اکبر حلیمی افزود: هر گونه تصمیمی درباره تعطیلی مدارس منوط به دستور استانداری است و  تصمیم گیری در این مورد در حطیه وظایف آموزش و پرورش نیست.
 

تاکید بر مصرف مایعات به ویژه نوشیدنیهای گرم در شرایط افزایش آلودگی هوا 

همچنین به توصیه یکی از پزشکان متخصص، شهروندان به ویژه بیماران قلبی عروقی، ریوی و تنفسی، سالمندان و خردسالان در روزهایی که آلودگی هوا افزایش می یابد از خانه خارج نشوند.

دکتر مرضیه گلرنگی اظهار داشت: خوردن مایعات مکانیزم ریه را تسهیل می کند و از طریق خلط از ورود آلودگی به ریه جلوگیری می کند و سلامت فرد را تامین می کند.

وی افزود: شهروندان در صورتی که بر اثر آلودگی هوا دچار عطسه و سرفه شدند از آن جلوگیری نکنند و از داروهای ضد سرفه استفاده نکنند زیرا عطسه و سرفه در مواقع آلودگی هوا به عنوان یک واکنش دفاعی عمل کرده و برای سلامتی فرد مفید است؛همچنین قرقره کردن مداوم با آب نمک نیز بسیار مفید است.
 


گلرنگی تصریح کرد: در روزهایی که آلودگی هوا در شرایط بحران قرار دارد استفاده از ماسک به دلیل عبور ریزگردها از منافذ آن تاثیر قابل توجهی ندارد هر چند باعث کم شدن مضرات و آسیب ها می شود.

وی به افرادی که دچار بیماری با زمینه تنفسی هستند، توصیه کرد: در روزهایی که غلظت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد زیست محیطی است دچار مشکل حاد تنفسی شده و باید برای جلوگیری از این عارضه از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.

استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به جای وسیله شخصی نیز از دیگر توصیه های این متخصص به شهروندان است.

در شرایطی که پایداری جوی و تشدید آلودگی هوا  منجر به تعطیلی مدارس و دانشگاهها در برخی کلانشهرها شده است، هنوز مسئولان استان البرز تصمیمی در این خصوص نگرفته اند.
 
شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون طی روز گذشته در کرج به عدد 163 رسیده بود.
کد خبر 1757485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha