۱۵ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۵۶

جلالی:

قدرتهای بزرگ رقابت تسلیحاتی در جهان را به یک تجارت پر سود مبدلکرده‌اند

قدرتهای بزرگ رقابت تسلیحاتی در جهان را به یک تجارت پر سود مبدلکرده‌اند

رئیس مرکز پژوشهای مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس سابق موسسه تحقیقاتی صلح بین‌الملل سوئد و هیات همراه با اشاره به رویکردهای صلح و امنیت در جهان امروز بویژه در منطقه مهم خاورمیانه گفت: به نظر می‌رسد قدرت‌های بزرگ با استفاده ابزاری از موضوع خلع سلاح، رقابت تسلیحاتی در جهان را به یک تجارت پرسود و دائمی مبدل ساخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم جلالی در این زمینه یادآور شد: بسیاری ازمناقشات جاری درجهان امروز با رویکرد اقتصاد نظامی توسط قدرتهای برتر تسلیحاتیهدایت می‌شود.

جلالی در ادامه با اشاره به موضوع سوریه گفت: دموکراسی در سوریه با استفاده ازسلاح و کشتار مردم به ارمغان آورده نمی‌شود.

وی افزود: در ابتدا باید سلاح‌ها از سوریه خارج شود و عناصر منطقه‌ای وفرامنطقه‌ای به حمایت از تروریست‌ها در این کشور پایان دهند تا روند اصلاح امور ازطرق دموکراتیک در آن تحقق یابد.

جلالی همچنین ادامه داد: چنانچه سلاح‌ها از سوریه بیرون نرود این کشور به مامنیبرای تروریست‌ها تبدیل می شود.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشریحمراحل گوناگون گفنگوها و نتایج هسته ای جمهوری اسلامی ایران با غرب و گروه موسومبه 1+5 گفت: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا در مذاکرات هسته ای خود با آژانسبین‌المللی انرژی هسته ای با سیاست صداقت و شفافیت راه قانونی دستیابی خود به دانشو انرژی صلح‌آمیز هسته ای را بعنوان یک حق مسلم و انکارناپذیر پیموده است.

وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس فتوای دینی رهبر عالی خود که منبعثاز آموزه‌های اسلامی است هیچگاه در اندیشه ساخت سلاح و بمب هسته ای نبوده و نخواهدبود.

جلالی ادامه داد: اگر موضوع هسته ای ایران از پوسته سیاسی ساختگی خود خارج و درقالب فنی و حقوق قرار گیرد راه برای حل و فصل دائمی آن هموار می‌شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با انتقاد ازرویکرد دوگانه آمریکا و غرب در قبال ملت ایران گفت: اعمال سیاست‌های افراط‌گرایانهو ضد بشری آمریکا علیه ملت ایران طی سه دهه گذشته دیوار بی‌اعتمادی به گفته‌هایسیاستمداران این کشور را همچنان بلند نگاه داشته است و این بی‌اعتمادی اکنون درسراسر منطقه خاورمیانه نیز سایه‌افکن شده است.

در ادامه این دیدار رولف ایکه ئوس رئیس سابق موسسه تحقیقاتی صلح و خلع سلاح بین‌الملل سوئد ضمنابراز خوشنودی از سفر به کشورمان، جمهوری اسلامی ایران را کشوری مهم و با نفوذ درمنطقه خاورمیانه توصیف کرد و گفت: نقش ایران در استقرار آرامش در منطقه پرتنشخاورمیانه بدیهی است.

وی با اشاره به موضوع هسته ای جمهوری اسلامی و گفتگوهای مربوط به آن با غربگفت: در این گفتگوها گاهی پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی حاصل شده و گاهی نیز ابهاماتیپدید آمده است که باید از طریق گفتگو رفع شوند.

رئیس سابق موسسه تحقیقاتی صلح و خلع سلاح بین‌الملل سوئد همچنین گفت: موضوع رفع ابهامات باید هم روش با لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکاو غرب علیه ایران و طی یک فرآیند منسجم و هماهنگ پی‌گیری شود نه اینکه هر کدام مسیرجدا از یکدیگر را طی کنند.

وی یادآور شد: نتایج گفتگوهای سه جانبه ایران، ترکیه و برزیل در مسیر فرآیندمذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 ناگوار و شرم‌آور بود.

رئیس سابق موسسه صلح و خلع سلاح بین‌الملل سوئد ابراز امیدواری کرد با استمرارگفتگوهای اعتمادافزا بین‌ ایران و غرب در موضوع هسته ای و سایر مسائل منطقه ای وبین‌المللی تحریم‌ها علیه مردم ایران و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت قابل توجه ایراندرجهت صلح و آرامش منطقه‌ای هموار شود.

کد خبر 1758688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha