سيامك صميمي دهكردي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهربا اشاره به انتشار اخباري مبني بر استفاده از حساب ذخيره ارزي براي واردات تعدادي آهن قراضه بعنوان ماشين آلات دست دوم افزود: افرادي كه اين موضوعات را مطرح مي كنند هيچ اطلاعي از اصل موضوع ندارند.
وي تصريح كرد: فقط براي كمتر از 10 طرح از 900 طرحي كه از حساب ذخيره ارزي براي آنها گشايش اعتبار شده ماشين آلات دست دوم وارد كرده ايم و اين هم مربوط به شروع حساب ذخيره ارزي بوده است.
وي خاطر نشان كرد: در مجموع عمده گشايش اعتبار ما در سال هاي 82 و 83 معادل 5 ميليارد دلاراز مبلغ 6 ميليارد دلار در نظر گرفته شده بود كه آن هم با ممنوعيت از سوي هيات امناي حساب ذخيره ارزي قرار گرفت.
به گفته وي، در واقع مبلغ 5 ميليارد دلار از كل گشايش اعتباربراي واردات ماشين آلات دست دوم دست نخورده باقي ماند كه آن هم مربوط به قبل ازسال 82 بوده است.
قائم مقام معاونت برنامه ريزي وزارت صنايع و معادن گفت: ماشين آلات 90 درصد از واحدهايي كه با طرحشان موافقت شده وارد ونصب شده است و با كيفيت مطلوبي در حال كار كردن هستند و چنانچه اين ماشين آلات آهن قراضه بودن كار نمي كردند.
وي با اشاره به اينكه گفته شده 6 ميليارد دلار از حساب ذخيره ارزي براي واردات ماشين آلات دست دوم از حساب ذخيره ارزي گشايش اعتبار صورت گرفته تصريح كرد: اين اظهارات نادرست مي باشد و تنها براي 10 طرح به ميزان كمتر از 50 ميليون دلار واردات صورت گرفته است.
وي افزود: بعنوان مثال در حال حاضر در يكي از واحدهاي توليدي اصفهان خط پرسكاري دست دوم به مبلغ 9/1 ميليون دلاروارد شده كه از ارزشي به ميزان حداقل 20 ميليون دلاربرخوردار است و قطعات پژو 206 را پرس مي كند وپرس بخشي از قطعات L90 را نيزدر دستور كار خود دارد.
نظر شما