داوود فتحعلی بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در شرایطی که بسیاری از پیشکسوتان از دست رفته اند، دیگر گونه های مختلف نمایش های سنتی و آئینی اغلب اجرا نمی شود که جوانان و نوجوانان از آنها الگو بگیرند.
وی، تعزیه امروز ایران را به جهت کمی، توسعه یافته دانست و افزود: اما به جهت کیفی این مهم روز به روز به ضعف می گراید و در صورت عدم توجه به آن، طی چند ماه آینده، این هنر نیز به فراموشی سپرده می شود.
گلایه از بی توجهی به اساتید تعزیه خوانی
این مسئول با اشاره به تفاوتهای تعزیه کنونی با گذشته عنوان کرد: طی سه دهه گذشته اساتید و پیشکسوتانی نظیر علاءالدین قاسمی به هنر تعزیه خوانی می پردازند و اصول و مبانی تعزیه و شیوه های مختلف را از بزرگان خود فرا گرفتند اما اکنون آنچنان که باید به این مهم توجه نمی شود.
فتحعلی بیگی، ضمن گلایه از بی توجهی به اساتید تعزیه ادامه داد: در حال حاضر اکثر مناطق کشور خواهان ترویج و برپایی چنین مراسمهای آئینی و مذهبی هستند اما باید اصول و مبانی اصلی و اصولی آن بین آنها ترویج یابد.
شیوه های سنتی در تعزیه خوانی لحاظ شود
این هنرمند با اشاره بر لزوم آسیب شناسی در این حوزه اعلام کرد: شیوه های سنتی که در گذشته مرسوم بود، باید در تعزیه خوانی لحاظ شود.
وی بر توجه به امر آموزش صحیح در تعزیه خوانی تاکید کرد و افزود: یکی از راهکارهای عملی برون رفت از این وضعیت برگزاری کارگاه های آموزشی و تهیه و تکثیر فیلم های آموزشی است که در اختیار علاقمندان قرار بگیرد.
استقبال بی نظیر مردم از هنرهای آئینی و تعزیه خوانی
این مسئول اظهار داشت: با توجه به کمبود مربی در این حوزه، باید فیلمهای آموزشی بین علاقمندان توزیع شود تا بتوانیم اساتید و مربیان خبره ای را در این حوزه تربیت کنیم.
این بازیگر، نویسنده و کارگردان پیشکسوت تئاتر، با یادی از مرحوم سلیمانی، مرحوم فیاض، مرحوم حجازی پیشکسوتان عرصه تعزیه خوانی یادآور شد: جوانان باید شیوه ها و تجربه های این اساتید را مطالعه کنند و الگو قرار دهند.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر هنرهای نمایشی، دلیل عمده استقبال از تعزیه را مباحث اعتقادی عنوان کرد و افزود: اگر این اعتقاد و علاقه مردم نبود تعزیه هم مثل دیگر گونه های نمایشی رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود اما هم اکنون شاهد استقبال بی نظیر افراد از این هنر آئینی سنتی هستیم.
نظر شما