شهریار افندی زاده درگفتگو با مهر با اشاره به اینکه در 8 ماهه امسال 7 میلیون و یکهزار تن انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی از کشور ترانزیت شده است، گفت: این رقم که 92 درصد از کل ترانزیت را تشکیل می دهد از طریق جاده و 583 هزار تن معادل 9 درصد از طریق راهآهن ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزیت جادهای22.6 درصد افزایش را نشان می دهد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: از مجموع کالاهای ترانزیت شده، 4 میلیون و 462 هزار تن مربوط به مواد نفتی و 3 میلیون و 121 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل می دهند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزیت کالاهای نفتی 62 درصد و ترانزیت کالاهای غیرنفتی 20 درصد افزایش داشته است.
وی عمدهترین بخش مواد غیرنفتی را کالاهایی مانند مواد سوختی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، لوازم خانگی، وسایل نقلیه باری و مسافری عنوان کرد و گفت: در این مدت بندرعباس با 31 درصد فعال ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا و پس از آن مرزهای پرویزخان، بازرگان، باشماق و سرخس قرار دارند.
نماینده ویژه دولت در امر ترانزیت تصریح کرد: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با 26.5 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، باشماق و سرخس قرار دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بیشترین حجم تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی از مبدأ عراق به مقصد امارات بوده است، گفت: از 346 هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، 193 هزار دستگاه معادل 56 درصد توسط کامیون ایرانی و مابقی از سوی سایر کشورهاحمل شده است.
نظر شما