به گزارش خبرنگار مهر، در پاییز هر سال گندم کاران هرمزگانی به مانند سایر نقاط کشور و همانند سالهای گذشته به کشت و کار گندم می پردازند. امسال نیز گندم کاران هرمزگانی کشت گندم را با امید بیشتری آغاز کرده اند زیرا در ابتدای کشت گندم اعلام افزایش حمایتهای دولتی از تولید گندم بر همت و انگیزه این کشاورزان زحمتکش و تولید کننده افزوده است.
قطب تولید گندم هرمزگان در شهرستان حاجی آباد است و در سال زراعی جاری پیش بینی می شود بالغ بر 13 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان هرمزگان به کشت گندم ، این محصول استراتژیک اختصاص یابد که 11 هزار هکتار آن با توجه به شرایط و استعداد خاص حاجی آباد به این منطقه اختصاص دارد.
کشت پاییزه گندم در ماههای آبان و آذر به پایان می رسد و در اوخر فروردین ماه تا خرداد خوشه های طلایی گندم آماده برداشت می شوند. به گفته طهماسب غلام پور، معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از هر هکتار مزارع گندم بطور متوسط بیش از چهار تن محصول برداشت می گردد و در صورت شرایط مناسب و بارندگی ، بالغ بر 55 هزار محصول برداشت می شود.
اگر چه عدم بارندگی کافی در فصول زراعی گذشته و مشکلات آب و هوایی همچون وزش بادهای گرم و خشک در مرحله شیری بودن دانه های گندم یکی از دلایل عدم افزایش سطوح زیر کشت و یا عدم افزایش چشمگیر محصول گندم هرمزگان نسبت به سنوات قبل است اما آنچه در تولید این محصول استراتژیک موثر است همت بالای کشاورزان در تولید این گندم به عنوان محصولی ارزشمند و نیز حمایتهای دولتی شامل توزیع نهاده های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی، بذور استاندارد و نظارت بر مراحل کاشت، داشت و برداشت در قالب شرکتهای خدمات مشاوره ای، نظارت بر آفات و بیماریهای گندم توسط کلینیک های گیاهپزشکی و اجرای آبیاری تحت فشار در تداوم کشت و تولید این محصول نقش مهمی دارد.
از دیگر اقدامات مهم در برنامه تولید محصول گندم در سال زراعی جاری پرداخت جایزه تشویقی به گند مکاران است که بر اساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی امسال بابت تحویل هر کیلوگرم گندم از سوی کشاورزان به مراکز خرید مبلغ یک هزار ریال جایزه تشویقی دریافت خواهند کرد و این در حالی است که خرید محصول گندم به نرخ تضمینی همچنان ادامه خواهد داشت.
کوروش صادقی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه 90درصد تولید گندم هرمزگان به حاجی آباد و مناطق احمدی، فارغان، آشکارا، طارم و دراگاه اختصاص دارد اظهار داشت: در شهرستانهای رودان ، میناب، بندرعباس و بندرلنگه نیز گندم کشت می گردد و بیشترین رقم تولیدی این محصول دورم است.
نظر شما