به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمدزمان ابطحی پیش از ظهر چهارشنبه در کارگروه بانوان و خانواده شهرستان بیرجند، بررسی ها نشان می دهد افزایش آمار طلاق در جامعه، عمده ترین دلیل افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار می باشد و پس از آن مرگ و میرهای ناشی از حوادث فیزیکی نظیر تصادف یا فوت طبیعی، از دیگر عوامل این افزایش است.
وی اضافه کرد: بر این اساس لازم است کارگروه هایی برای جلوگیری از عواملی که به از دست رفتن سرپرست یک خانوار منتهی می شود، تشکیل تا با کاستن از آمار طلاق و تصادف های رانندگی بنیان خانواده ها استحکام بیشتری یابد.
ابطحی با بیان اینکه اکثر زنان سرپرست خانوار در ایران، از سطح تحصیلات و مهارت های فنی و حرفه ای پایینی برخوردارند، افزود: پایین بودن سطح آگاهی و تحصیلات و همچنین مشکلات اقتصادی و عملکرد نامناسب نظام تامین اجتماعی کشور، این قشر از جامعه را بیش از دیگران در معرض آسیب های اجتماعی قرار داده است.
وی عنوان کرد: توانمند سازی زنان سرپرست خانوار، ضرورت انکارناپذیر عصر کنونی جامعه بوده و ضرورت دارد، تا محور مباحث توسعه اجتاعی قرار گیرد، افزود: این توانمندسازی باید در سه حوزه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی لحاظ شود.
به گفته وی این توانمندسازی باید هدف هر برنامه ای که زنان در متن آن قرار می گیرند، در نظر گرفته شود و نباید خود را محدود به کمک های مالی کرد.
ابطحی به رفاه اجتماعی زنان سرپرست خانوار که توجه چندانی به آن نشده، اشاره کرد و ادامه داد: اگر مسائل و مشکلات این زنان را با شاخص های رفاه نظیر بهداشت، آموزش، اشتغال، فرصت های اجتماعی، محیط فیزیکی و موارد مشابه سنجیده شود، شکاف عمیقی مشاهده خواهد شد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار ی بیرجند یادآروشد: این در حالی است که آنچه اغلب در مورد زنان سرپرست خانوار نادیده گرفته شده، نیازهای روانی و عاطفی آن ها است، که بر اساس بررسی های صورت گرفته، نگرانی، اضطراب و ناامنی، بیشترین دغدغه این زنان نسبت به آینده خود و فرزندان شان است.
نظر شما