۷ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۳:۰۰

دكتر احمدي‌نژاد در جمع اساتيد دانشگاه اصفهان:

حفظ آبروي كشور به احياي كاخ‌نشيني نيست

حفظ آبروي كشور به احياي كاخ‌نشيني نيست

شهردار تهران گفت: حفظ آبروي كشور به احياي كاخ‌ها و برپا كردن دكوراسيون‌هاي صدها ميليون توماني نيست بلكه به برپايي عدالت، تأمين رفاه عمومي، از بين بردن بيكاري، گرسنگي و حل مشكل ازدواج و مسكن جوانان است.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از سايت مردميار دكتر محمود احمدي‌نژاد روز دوشنبه در جمع اساتيد دانشگاه اصفهان، با سرزنش آن دسته از مديراني كه به بهانه حفظ آبروي نظام، اشرافي گري و تجمل گرايي را وارد ساختار اداري كشور كرده‌اند افزود: آبروي كشور در پرتو اميد و نشاط و شادابي يك جامعه تامين مي شود نه در سايه فاصله طبقاتي و شكل گيري قله هاي ثروت از سوي عده اي خاص.
احمدي نژاد، بخشهايي از الگوي توسعه سياسي و اقتصادي كشور را اقتباسي و عامل اصلي بروز مفاسد، رشوه خواري و تشكيل قله هاي ثروت در جامعه دانست و بر ضرورت بازگشت به مباني فرهنگ خودي و توجه به نيازهاي بومي در اين زمينه تاكيد كرد.
وي با بيان اين نكته كه چشم ملت ايران امروز به دانشمندان حوزه و دانشگاه دوخته شده است، افزود: قالبها و تئوريهاي توسعه سياسي و اقتصادي ليبرال امروز افكار وانديشه هاي نخبگان دنيا را به اسارت گرفته و آثار شوم و ويرانگر آن دامنگير بسياري از ملتهاي جهان شده است.
دكتر احمدي نژاد افزود: انديشمندان ما بايد خود را از بند قالبها و تئوريهاي امروز دنيا برهانند و براي اداره كشور به نظريات و قالبهاي برگرفته شده از فرهنگ خودي بازگردند.
وي افزود: برخي از مديران و تصميم گيران جامعه معمولا مسائل ساده را پيچيده مي كنند و سپس خود را از حل آنها عاجز و ناتوان نشان مي دهند و امكان نزديك شدن به آنها را نيز از ديگران سلب مي كنند.
شهردار تهران تمركز گرايي را يكي از مظاهر بي عدالتي و سبب هدر رفتن منابع كشور دانست و خطاب به اساتيد دانشگاه اصفهان تاكيد كرد كه بسياري از حقايق را بايد فرياد زد و آن را تكرار كرد تا به يك مطالبه عمومي تبديل شود.
وي تصريح كرد كه برخي از مديران خود را آقا، منت گذار و طلبكار مردم مي دانند و بيت المال را كيسه اي براي خاصه خرجيهاي به اصطلاح مديريتي در نظر مي گيرند در حالي كه از نگاه فرهنگ خودي، بيت المال بالاترين حرمتها را دارد و مديران و صاحب منصبان خدمتگزار، بدهكار و منت كش مردم محسوب مي شوند.
وي افزود: ملت مسلمان ايران بسيار اجتماعي است و آحاد مردم خود را در غم و شادي يكديگر شريك مي دانند. دلسوزي، همكاري، همدلي، همدردي، همراهي وهمصدايي از ويژگيهاي بارز ملت ايران است و مسوولان كشور بايد توجه كنند كه زندگي فردگراي لذت جوي افراطي هيچ سنخيت و انطباقي با هويت اصيل ملت ايران ندارد.
شهردار تهران بر ضرورت بازگشت به مباني فرهنگ خودي تاكيد كرد و گفت: متاسفانه بخشي از مديران ما به لحاظ نظري و رفتاري از انقلاب جدا شده اند. راه بازگشت به دامان انقلاب به روي آنان باز است و اگر بازنگردند بايد جاي خود را به ديگران بدهند.
وي تصريح كرد: تبليغ "قحط الرجال بودن" كشور يك جريان حساب شده براي تحقير ملت و باقي ماندن عده اي خاص بر مناصب قدرت است در حالي كه ملت ايران به عنوان يكي از پايه گذاران اصلي تمدن بشري، در دامان پر بركت خود مديران دانشمند و فرهيخته بسياري را تربيت كرده است و مي تواند بساط عناصر پر مدعا و بي خاصيت را يك روزه برچيند.
دكتر احمدي نژاد تحول در مديريت و اصلاح نگاه مديران به عرصه اداره كشور را يك ضرورت قطعي خواند و افزود: با گذشت ?? سال از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، چگونه مي توان تحمل كرد كه عده اي در كوچه پس كوچه هاي اروپا قدم بزنند و بخواهند از آنها براي ملت بزرگ ايران تئوري و الگو بگيرند. اين توهين به دانشگاهها و مراكز علمي و پژوهشي ما محسوب مي شود وچنين به نظر مي رسد در اين چرخه منافعي وجود دارد كه حتما بايد آنجا را شناسايي و پاكسازي كرد.
وي از بالا بودن هزينه مديريت در كشور انتقاد كرد و گفت: دولت برخاسته از آراء مردم حقيقتا بايد به دنبال منافع عمومي باشد، فرصتها را براي جهش هاي بلند در عرصه هاي مختلف غنيمت بشمرد، ميان برنامه ها و نيازهاي مردم پيوند برقرار كند و اجازه سوء استفاده از منابع عمومي را به افراد، گروهها، جناحها و طيف هاي به اصطلاح سياسي ندهد.
شهردار تهران در ادامه سخنانش بر ضرورت آزاد سازي منابع ملي و به كارگرفتن آنها در خدمت پيشرفت كشور تاكيد كرد و افزود: درنظام اجرايي كشور، سپردن كارها به مردم به خصوصي سازي تفسير شد و خصوصي سازي نيز مفهومي جز فروش اموال دولتي پيدا نكرد و عرصه هاي مختلف براي تحرك مردم نه تنها باز نشد بلكه هر روز بيش از گذشته فضا را به روي مردم تنگ تر كردند.
وي به عنوان نمونه به عرصه كشاورزي اشاره كرد و گفت: متوسط ارزش افزوده در بخش كشاورزي سالانه ?? درصد است در حالي كه وام كشاورزي با بهره متوسط ?/?? درصد در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
دكتر احمدي نژاد عدالت را روح حاكم بر برنامه ريزيها و براي كشور يك اصل ضروري دانست و در انتقاد از عملكرد بانكهاي خصوصي گفت: بانكهاي خصوصي به شكل فعلي آن نه تنها هيچ نقش مثبت و سازنده اي را در اقتصاد بازي نمي كنند بلكه آثار تخريبي آنها در چرخه اقتصادي كشور بسيار زياد است زيرا چگونه ممكن است يك بانك با سرمايه پانزده ميليارد توماني تشكيل شود و در نتيجه فعاليت مثبت اقتصادي بتواند در كمتر از چهار سال به يك سرمايه دويست ميليارد توماني دست پيدا كند.
وي در بخش ديگري از سخنانش، آموزش و پرورش و آموزش عالي را پايه تعالي كشور دانست و بر ضرورت قرار دادن اين دو بخش در اولويتهاي برنامه ريزي تاكيد كرد.
شهردار تهران به نقش فرهنگي و تربيتي آموزش پرورش و آموزش عالي اشاره كرد و گفت: رابطه معلم و دانش آموز و استاد و دانشجو تنها به آثار علمي آن محدود نمي شود بلكه اثر تربيتي و فرهنگي اين ارتباط در ويژگيهاي شخصيتي دانش آموزان و دانشجويان نظير خودباوري، شناخت گذشته و توانمنديها به عنوان عامل انگيزشي براي حركت، توجه به آرمانها و اهداف نيز بسيار مهم و تعيين كننده است.
وي افزود: جوانان كشور درس پاكدامني و شجاعت علمي، سياسي، فرهنگي و شجاعت در اظهارنظر و ايستادگي بر يك فهم دقيق و عقلاني، سلامت كاري، تعهد نسبت به مردم و نگاه حكيمانه به آينده را از چه كسي جز معلم و استاد خود و در چه محيطي جز مدرسه و دانشگاه بايد فرابگيرند؟ متاسفانه عرصه فرهنگ در نظام آموزشي ما غايب است و در برنامه هاي آموزشي براي معلمان و استادان، ماموريت فرهنگي تعريف نشده و ابزار آن نيز فراهم نيامده است.
دكتر احمدي نژاد تدابير، تربيت و نگاه محبت آميز معلمان و استادان فرهيخته و دلسوز را در نهادينه كردن ويژگيهاي شخصيتي جوانان كشور تعيين كننده دانست و افزود: جوانان اين مرز و بوم در بستر انسان ساز آموزش و پرورش و آموزش عالي است كه مي توانند به انسانهاي شجاع و توانمند جهت اداره جامعه تبديل شوند و اين رويكرد بايد به يك جريان مستمر و ريشه دار در نظام آموزشي تبديل شود.
وي صيانت اداري از مردم را يك وظيفه مهم و در عين حال فراموش شده دولت برشمرد و افزود: ترويج سازمان يافته ابتذال ايجاب مي كند كه دولت به صيانت از مردم بپردازد. دور شدن از فرهنگ خودي موجب بروز نابساماني در فعاليتهاي اصيل و ضروري مي شود زيرا هنگامي كه به ابتذال جايزه و امتياز داده مي شود، فكر، هنر و انديشه درست مجال بروز و ظهور پيدا نمي كند.
شهردارتهران در پايان سخنانش و در پاسخ به پرسش يكي از استادان دانشگاه اصفهان، انتخابات را يك حادثه پيچيده و پرهيجان سياسي خواند و تاكيد كرد كه انتخابات فرصتي براي مطرح كردن افكار و ايده هاست و مردم بدون آنكه نياز به متولي داشته باشند با انتخاب خود، سرنوشت كشور را رقم مي زنند.

کد خبر 176538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha