۲۵ آذر ۱۳۹۱، ۱۱:۵۲

اسماعیلی به مهر خبرداد:

جزئیات جلسه معدنی دولت و مجلس/ شیوه‌نامه صادرات سنگ‌آهن و سنگ‌های تزئینی

جزئیات جلسه معدنی دولت و مجلس/ شیوه‌نامه صادرات سنگ‌آهن و سنگ‌های تزئینی

رئیس کمیته معدن مجلساز جزئیات جلسه معدنی دولت و مجلس خبرداد و گفت: بر این اساس، مقرر شد تا شیوه‌نامه‌ای برای صادرات سنگ‌آهن و سنگ‌های تزئینی تهیه شود.

داریوش اسماعیلی در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر حدود 8 هزار میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش به شرکت‌ها و تولیدکنندگان مختلف اختصاص داده شده که ثبت‌نام از آنان صورت گرفته و هم اکنون به بانکها معرفی شده‌اند، بر این اساس مقرر شده تا بانکها، پرداخت‌ها را آغاز کنند.

رئیس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی افزود: در کنار این، طرح حمایت از تولید نیز با همکاری و مذاکرات متعدد با کارشناسان بخش‌خصوصی تدوین شده و در حال حاضر، هجدهمین ویرایش آن انجام شده است که این طرح نیز به زودی به صحن علنی مجلس آورده خواهد شد تا به تصویب نهایی برسد.

وی تصریح کرد: البته باید به این نکته توجه داشت که همواره زمانی که موضوع حمایت از تولید به میان می‌آید، تولیدکنندگان بزرگ در صدر قرار می‌گیرند و بنگاههای کوچک اقتصادی به گونه‌ای مورد غفلت واقع می‌شوند، در حالیکه اعتقاد ما حمایت از تمامی تولیدکنندگان است و امید می‌رود که سرمایه در گردش که به تصویب رسیده و پرداخت آن آغاز شده، شامل تمامی واحدهای تولیدی اعم از کوچک و بزرگ شود.

به گفته اسماعیلی، طی محدوده زمانی تعیین شده، تعداد دو هزار تقاضا برای ثبت‌نام دریافت شده و برای تمامی آنان پرونده تشکیل شده است، بر همین اساس در حال حاضر، تمامی این متقاضیان به بانک‌ها معرفی شده‌اند، بنابراین تولیدکننده‌ای که ثبت‌نام کرده، می‌تواند برای دریافت تسهیلات، پیگیری‌های لازم را انجام دهد. همچنین در صورت بروز هرگونه مشکلی از طرف سیستم بانکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، باید مراتب به کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شود تا در جهت رفع مشکل اقدام شود.

وی در خصوص برطرف کردن مشکل وثایقی که بانکها از تولیدکنندگان طلب می‌کنند نیز اظهار داشت: در قانون آمده که معادن و صنایع معدنی و حتی صنایع می‌توانند به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات به بانک ارائه شوند و بانک هم می‌تواند قبول کند؛ اما در عمل، بانک‌ها به اشکال گوناگون از پذیرش این ماده قانونی سر باز می‌زنند.

جزئیات جلسه معدنی دولت و مجلس

اسماعیلی ادامه داد: در مواردی مشاهده شده است که بانک قیمت مجموع ماشین‌آلات معدن را که در حدود 4.5 تا 5 میلیارد تومان قیمت دارد، 2 میلیارد تومان هم حساب نمی‌کند و برای پرداخت تسهیلات، وثیقه شخصی مانند سند طلب می‌کند، بر این اساس، در بخش معدن جلسه‌ای با حضور مجموعه معدنکاران سنگ آهن، از بخش خصوصی و مسئولان معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شده است که در آن، مواردی مانند بحث افزایش حقوق دولتی، عوارض بر صادرات، ماشین‌آلات معدنی، بیمه معادن به ویژه در بحث اکتشاف و ماشین‌آلات معدنی و وثیقه بانکی جهت دریافت تسهیلات در دستور کار قرار داشت.

وی اظهار داشت: بر این اساس، در مورد صادرات سنگ‌آهن، قرار بر این شد که فعالان بخش خصوصی در این زمینه و مسئولین معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت طی جلسات مشترک، پیش‌نویس شیوه‌نامه‌ای را تهیه کنند و سپس به کمیسیون صنایع و معادن بیاورند که تصویب شود.

اسماعیلی ادامه داد: به این ترتیب در این شیوه‌نامه، مشخص خواهد شد که سنگ معدن از ابتدای اکتشاف تا زمانی که صادر می‌شود، به چه شکل و چه روشی باید فرآیند کار را طی کند. البته سایر موارد یاد شده نیز در دستور کار قرار دارد که از جمله آن، عوارض و حقوق دولتی که قرار شده طی شیوه‌نامه‌ مذکور، نهایی شود.

وی اظهار داشت: مجلس برای تحقق قانون ابزارهایی را در اختیار دارد؛ اما ابتدا از طریق تعامل و مذاکره با مسئولان دولتی مشکلات را رفع می‌کند. خوشبختانه کمیسیون صنایع و معادن ارتباط و تعامل خوبی با وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد و تا به حال کمتر دیده شده که مجریان دولتی بخواهند خدای ناکرده از اجرای قوانین سرباز بزنند.

اسماعیلی گفت: یکی از راههای اجرایی شدن مصوبات پیگیری آنها در همین جلسات مشترک است، اگر هم در مواردی موثر نبود از طریق راهکارهای قانونی مانند تذکر، سئوال وارد عمل می‌شویم مجلس می‌تواند حتی از استیضاح هم به عنوان یکی از اهرمهای نظارتی بر اجرای صحیح قوانین استفاده کند.

نباید به بهانه خام‌فروشی، صادرات را متوقف کرد

وی در رابطه با افزایش ناگهانی حقوق دولتی معادن اظهار داشت: طی جلسات مشترکی که با فعالان بخش خصوصی و مسئولان دولتی برگزار شده، شیوه‌نامه‌ای را در صنعت سنگ آهن تنظیم و نهایی خواهیم کرد. ادامه همین روند را برای سنگ‌های تزئینی، مس و روی را نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 وی اظهار داشت: البته باید شرایطی را فراهم کرد که به سمت فرآوری مواد معدنی حرکت شود و چیزی به نام خام‌فروشی کاهش پیدا کرده تا در نهایت متوقف شود؛ امّا نباید با این موضوع احساسی برخورد شود؛ همچون زمانی که به دلیل ممانعت از خام‌فروشی؛ صادرات متوقف شود.

اسماعیلی ادامه داد: تا زمانی که شرایط رقابت با دیگر تولیدکنندگان از طریق دولت در سایر کشورها مهیا نشود؛ نمی‌توان اقداماتی نسنجیده انجام داد که باعث تضعیف تولید شود و ارزآوری را در شرایط فعلی از طریق محصولات معدنی قطع کند. 

کد خبر 1766334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha