به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري مهر وي در نشست بازخواني پروژه كودتاي انگليسي - آمريكايي 28 مرداد با اعلام اين مطلب افزود: جوامع بشري با داشتن هويت اجتماعي در سرزمين هاي مشخص برپايه فرهنگها و ارزشهاي تاريخي خود در مسير رشد و فرهنگ قرار مي گيرند و در اين جوامع نهادهايي به وجود مي آيد كه اين نهادها با جوامع ديگر ارتباط برقرار مي كنند.
وي تاكيد كرد: جامعه اي به دور از روابط با ديگران پايدار نخواهد ماند، جامعه اي كامل است كه با داشتن هويت فرهنگي، سياسي و اجتماعي روابط ساز نده اي را بدون استثمار و استعمار با ديگران بنا مي نهد.
تكميل همايون خاطرنشان كرد: بسياري از جامعه شناسان كشورهاي مستعمره را در زمره جوامعي مي دانستند كه جهش آنها در رشد و نوسازي آغاز شده اما پس از استقلال به دنبال اثرات سو استعمار و غريبه شدن با فرهنگ خودي مشكلات برايشان به وجود مي آيد كه باعث دگرگوني در آنها مي شود.
وي ادامه داد: امپرياليسم از آغاز پيدايش با هدف استعمار كشورها و تسلط بر تمامي منابع آنها و بيگانه كردن آنان از فرهنگ ملي و خودي كار خود را آغاز كرد.
اين كارشناس تاريخ معاصر اضافه كرد: سياست اشغال سرزمين ها و تكه تكه كردن سرزمين ها و پديد آمدن كشورهايي بدون شالوده فرهنگي و ملي را از اقدامات امپرياليسم و استعمار در زمان كودتاي 28 مرداد سال 1332 دانست.
وي خاطرنشان كرد : در آن زمان كشورهاي مختلفي زير سيطره سلطه گري هاي برون مرزي قرار داشتند كه براثرسياستهاي استعمار هويت فرهنگي و ملي خود را از دست دادند.
تكميل همايون همچنين گفت: در ايران سلطه گري هاي برون مرزي از دو سو وجود داشت به طوري كه در آن زمان هيچ كشور ديگري در شرايط مساوي با شرايط ايران قرار نداشت.
وي افزود: سياست هاي غلط در زمان قاجاريه و پهلوي نيز شرايط تسلط استعمار بر كشور ما را بيش از پيش فراهم آورد به گونه اي كه اصل استقلال مخدوش شد و قدرتهاي استكباري بر ايران حاكم شدند.
يك كارشناس تاريخ معاصر:
استعمار گران هنوز هم به دنبال دست اندازي به حيات فرهنگي جوامع بشري هستند
ناصر تكميل همايون كارشناس تاريخ معاصر ايران گفت: دخالت در امور كشورها و سلطه بر منابع كشورها از اهداف ابتدايي شكل گيري استعمار در جهان بود و هنوز هم حيات فرهنگي جوامع بشري مورد دست اندازي قدرت هاي استعماري است.
کد خبر 17736
نظر شما