پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۵ دی ۱۳۹۱، ۸:۰۷

فتحی در گفتگو با مهر :

رفع نیازهای فرهنگی باید یک ضرورت تلقی شود

رفع نیازهای فرهنگی باید یک ضرورت تلقی شود

یک استاد دانشگاه تبریز گفت: اهالی فرهنگ نیز به مسائل فرهنگی باید به عنوان یک ضرورت نگاه کنند همانند آن که والدین برای سلامتی جسمی فرزندان خود هزینه می‎کنند همانقدر هم برای سلامتی فکری آنان هم هزینه کنند.

دکتر حسن فتحی استاد فلسفه دانشگاه تبریز در مورد اینکه در حال حاضر بسیاری از مراکز فرهنگی با کم شدن بودجه مواجه شده اند در حالیکه نگاه به مسائل فرهنگی باید سرمایه گذارانه باشد نه هزینه بر دانستن، زیرا هرهزینه‎ای در این زمینه در آینده جواب می‎دهد لذا هزینه محسوب نمی‏شود به خبرنگار مهر گفت: این حرف درست است و همه بر آن اتفاق نظر دارند که هزینه در کارهای فرهنگی سرمایه گذاری محسوب می‏شود.

وی افزود: همینطور می‎دانیم که در موارد زیادی که برخی از سیاست‎گذاری‏های غیر فرهنگی جواب نمی‎دهد به صراحت گفته می‏شود در این حوزه‏ها بستر سازی فرهنگی نیاز است تا سیاست‎گذاری‏های غیر فرهنگی ما بهتر جواب بدهد. این از نظر تئوریک.

این استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز اظهارداشت: ولی این یک واقعیت است که وقتی با کمبود امکانات مواجه می‎شویم میان امروز و اکنون و نیازهای مادیمان با فرهنگ و معنویت آینده ناچار می‎شویم که از عرش به نفع فرش کم کنیم و نیازهای مادی طبیعی را در اولویت قرار دهیم.
 
این محقق و نویسنده تصریح کرد: مردم بین روزنامه و نان شب ، نان را می‎خرند و بین مریضی و هزینه برای سلامتی رفتن به پزشک به هنگام بیماری را ترجیح می‎دهند و نه هزینه برای سلامتی در آینده را. این امر طبیعی است و از ارسطو تا هیوم هم گفته شده که برای پرداختن به فرهنگ و داشتن فکر و اندیشه فرهنگی دردرجه اول فراغت خاطر و تأمین نیازهای اولیه اهمیت دارد و باید تأمین باشند. چیزی که در تعالیم اسلامی هم داریم من لا معاش له لا معاد له.

فتحی یادآورشد:  این یک طرف قضیه است. اما نکته‏ای که هست این است وقتی ما در فعالیت‎ها و زیر ساخت‏های فرهنگی آن موقعی که بودجه داشتیم هزینه کردیم واقعاً به بهبود و ترقی فرهنگ و به نتایج عملی در همان ساحت فرهنگ که به نحوه زندگی منتهی شود ضعف داشتیم زیرا در جاهای تصنعی و نه در بستر طبیعی فرهنگی برنامه ریزی و هزینه کردیم به همین دلیل در هنگام کسر بودجه به راحتی می‏توان از این هزینه‏ها صرف نظر کرد.
 
فتحی ادامه داد: وگرنه در سالهای گذشته وضع به گونه‏ای بود که هزینه‏های مربوط به نهادهای فرهنگی طوری پیش می‏رفت که آن نهادهای فرهنگی بخش ضروری از زندگی مردم به شمار می‏رفت! خیلی راحت نمی‏شد از هزینه‏ها و اعتبارات آن کم کرد یا صرف نظر کرد. اینکه از بودجه فلان تحقیق و تألیف و تدوین دایرة المعارفی کم می‎کنیم یا بودجه‏اش را یک روز زیاد می‎کنیم برای این است که با ضروریات زندگی ما پیوند نخورده‏اند. بنابراین اهالی فرهنگ نیز به مسائل فرهنگی باید به عنوان یک ضرورت نگاه کنند همانند آن که والدین برای سلامتی جسمی فرزندان هزینه می‎کنند همانقدر هم برای سلامتی فکری آنان هم هزینه کنند.
کد خبر 1774565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha