محمدصادق مفتح در گفتگو با مهر از تاثیر اجرای هدفمندی یارانه ها در بخش تجارت کشور خبر داد و گفت: اجرای این قانون از یک ظلم بزرگ تاریخی و سیستماتیک جلوگیری کرده است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: به عبارتی، کسانی که به هیچ عنوان مستحق دریافت یارانه نبودند، سهم بیشتری از یارانه دریافت می کردند. کسی که از طبقات مرفه و گروه های 10 درآمدی است حتما خانه بزرگی دارد و به همان میزان نیز از گاز و برق استفاده می کند و حتما دارای 2 خودروی 6 یا 8 سیلندر است.
مفتح ادامه داد: این فرد از حاملهای انرژی یارانه ای با این ابعاد استفاده می کرد در حالی که اساسا مستحق دریافت آن نبوده است. در حالی که فرد دیگری از اقشار ضعیف و یا گروه یک درآمدی، ممکن است در حد بسیار پایین تری از گاز و برق استفاده می کرد و حتی ممکن است از بنزین نیز استفاده نکند و یا خودروی کم مصرفی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر قرار بود یارانه به عدالت تقسیم شود، قاعدتا آن فردی که در گروه یک درآمدی است مستحق تر از فرد گروه 10 است، چون خود یارانه باری که به بودجه می آورد باعث موج تورمی می شد و بازهم بخش اعظم آن به گروه یک درآمدی برمی گشت.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد: اگر بگوییم بزرگترین دستاورد اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها چه بود؟ این است که از یک ظلم مستمر و نهادینه شده در کشور جلوگیری کرد و قدم بزرگی به سمت عادلانه توزیع کردن درآمدهای کشور برداشته شد.
مفتح از رضایت عمومی مردم در سطح کشور سخن گفت و افزود: البته هیچ کاری بدون هزینه نیست و یک پروژه به بزرگی هدفمندی یارانه ها دارای هزینه هایی بوده است ولی میزان هزینه های این پروژه ده ها برابر کمتر از میزانی بود که پیش بینی می شد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، ادامه داد: خیلی از کسانی که به سوء ظن به هدفمندی یارانه ها نگاه می کردند تورم های 60 تا 70 درصدی را در جامعه پیش بینی می کردند که هیچگاه اتفاق نیفتاد.
وی هدفمندی را پروژه ای موفق تلقی کرد و بیان داشت: این کار با کمترین هزینه انجام شد و هم اکنون بدبین ترین افراد نیز اذعان می کنند که میزان هزینه های اجرای هدفمندی با میزان دستاوردهای آن، قابل مقایسه نیست و هزینه چند صد برابر کمتر از چیزی بود که پیش بینی می شد.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصریح کرد: چگونگی و زمان ادامه اجرای هدفمندی یارانه ها در کشور بحثهایی است که مانند مرحله اول با دقت به بحثهای کارشناسی گذاشته و استراتژی ها در این بخش تدوین شود.
نظر شما