به گزارش خبرنگار مهر، فرودگاه بین المللی پیام در جنوب غربی شهر کرج (کیانمهر) و انتهای بلوار ارم مهرشهر در زمینی به وسعت 10 هزار هکتار واقع است.
این فرودگاه حدود 18 سال پیش تاسیس و با تجهیز زیرساختهای لازم، امروز به بزرگترین فرودگاه باری کشور بدل شده است و فعالیتهای صادرات و واردات در آن انجام می گیرد.
از طرفی مسئولان این فرودگاه که دارای یکی از بزرگترین باندهای پرواز دنیاست، برای بهره برداری بیشتر و اقتصادی تر، سالها پیش 3 هزار و 600 هکتار زمین فرودگاه را در قالب منطقه ویژه اقتصادی با هدف حمل و نقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانه ای، صنایع بسته بندی و صادرات پیش بینی کردند.
منطقه ای با کاربردهای تعریف شده فراوان که به طور بالقوه می تواند آورده اقتصادی سرشاری را نصیب استان البرز کند؛ اما به دلیل بلاتکلیفی این فرودگاه در موضوع مالکیت اسناد 10 هزار هکتار زمین، بی استفاده مانده است.
در واقع از حدود 18 سال پیش که فرودگاه راه اندازی شد تاکنون، اراضی به فرودگاه واگذار نشده و در اختیار سایر ارگانهاست و همین امر مانع اجرای طرح های توسعه ای فرودگاه شده است.
مدیرعامل فرودگاه بین المللی پیام کرج در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پیگیری سه ساله برای تعیین تکلیف اسناد فرودگاه گفت: این موضوع به رغم پیگیری های فراوان هنوز به نتیجه روشنی نرسیده و کماکان وضع همچون سابق است.
محمد نوروزی افزود: استاندار البرز به دفعات دستوراتی مبنی بر حل مشکل صادر کرده ولی حل این مسئله به همکاری های بیشتری از سوی ارگانهای ذیربط نیازمند است.
به گفته نوروزی اعمال بوروکراسی های اداری در این پروژه، موجب تاخیر طولانی در راه اندازی ترمینال مسافربری این منطقه شده است.
در پیگیری های خبرنگار مهر از روند رسیدگی به اسناد زمین های پیام مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان البرز از تعیین تکلیف هزار و 294 هکتار از این اراضی خبر داد و توضیحاتی ضمیمه کرد.
واگذاری 10 هزار هکتار زمین به فرودگاه پیام موانع قانونی دارد
علی بهبهانی با اشاره به درخواست اولیه مبنی بر صدور سند 10 هزار هکتار زمین برای فرودگاه بین المللی پیام گفت: واگذاری این اراضی دارای موانعی جدی و قانونی است که تا امروز رفع نشده است.
به بیانی دیگر بهره بردار از یک وزارتخانه دولتی به وزارتخانه ای دیگر واگذار می شود و مالک اصلی زمین های محدوده فرودگاه بین المللی پیام کرج دولت جمهوری اسلامی است.
با این حال هنوز تکلیف بیش از هشت هزار هکتار از این زمینها روشن نیست و باید دید بررسی مرحله ای و گام به گام برای رفع موانع قانونی اراضی این محدوده چه زمانی نتیجه می دهد.
زمین هایی که اگر سندش به نام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که منطقه ویژه پیام زیرمجموعه آن محسوب می شود، درآید بخش عمده ای از موانع مربوط به جذب سرمایه گذار حل شده و به تبع آن شاهد رونق و شکوفایی اقتصاد منطقه خواهیم بود و جوانان زیادی نیز مشغول به کار خواهند شد.
نظر شما