۱۲ دی ۱۳۹۱، ۸:۵۷

سخنرانی عبدالله انوار درباره طبقه‌بندی علوم در تمدن اسلامی

سخنرانی عبدالله انوار درباره طبقه‌بندی علوم در تمدن اسلامی

سیدعبدالله انوار، کتاب‌شناس و نسخه‌پرداز درباره موضوع طبقه‌بندی علوم در تمدن اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، استاد سیدعبدالله انوار در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با موضوع طبقه‌بندی علوم در تمدن اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی می‌کند.

این سخنرانی 13 دی ماه از ساعت 13 تا 15 و به میزبانی گروه فلسفه، کلام و عرفان اسلامی پژوهشکده حکمت معاصر در سالن حکمت پژوهشگاه برگزار می شود. حضور در این برنامه برای عموم علاقه مندان آزاد و رایگان است.

عبدالله انوار فرهنگ‌پژوه، کتاب‌شناس، مترجم، فرهنگ نویس و نسخه‌پرداز سال 1303 در تهران به دنیا آمد. وی پس از خاتمه خدمت نظام وظیفه به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد و به مدت پنج سال معلم انگلیسی در مدارس متوسطه شد و بعد به اداره نگارش به سمت مترجم انگلیسی و فرانسه منتقل شد و دو سالی در این شغل بود تا آنکه متصدی نسخ خطی کتابخانه ملی به دانشگاه انتقال پیدا کرد و انوار به جای او به کتابخانه ملی منتقل شد و برای 23 سال، تا دوره بازنشستگی، کارمند کتابخانه ملی بود.

انوار از سال 1338 تا 1350 در لغت‌نامه دهخدا به تدوین مطالب حرف «خ» پرداخت و تا پایان مطالب این حرف و جلد دهم از حرف کاف را در لغتنامه بود که با مرگ مرحم دکتر معین از لغتنامه کناره گرفت. حاصل کار انوار در کتابخانه ملی تدوین 10 جلد فهرست تحلیلی توصیفی همه نسخ خطی موجود کتابخانه ملی بود.

انوار کارهای منتشر شده و آماده چاپ بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از: ‌شرح و ترجمه 22 جلد کتاب شفا بوعلی سینا، شرح و ترجمه «شرح اشارات» خواجه نصیر، تعلیقه مفصل بر دانشنامه علایی این سینا، ترجمه مقاصد الفلاسفه غزالی، ترجمه شرح تلویحات شیخ اشراق، ترجمه و شرح منطق الملخص امام فخر رازی، شرح و تعلیقه دره التاج علامه قطب الدین شیرازی، شرح و تعلیقه بر مصنفات بابا افضل کاشی نوش آبادی، شرح موسیقی الکبیر فارابی، شرح فرائد الاصول شیخ مرتضی انصاری، شرح متافیزیک ارسطو.

وی همچنین در علوم ریاضی نیز صاحب آثاری است که ازجمله آنها می‌توان به ترجمه هندسه پژوکتیو از متن فرانسوی، تدوین هفت جلد حل‌المسائل منطق و ریاضی اشاره کرد. انوار شرح منظومه را نزد استاد مطهری آموخت و نیز در ریاضی از محضر دکتر محسن هشترودی خوشه‌های علم و معرفت چید. ترجمه جستارهای فلسفی ویتگنشتاین از متن انگلیسی از دیگر آثار استاد انوار است.

کد خبر 1780998

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha