۱۲ دی ۱۳۹۱، ۹:۳۷

محمدزاده در دیدار با دی کارل:

رویترز با انتشار اخبار درست از ایران، تخلف و اشتباه گذشته‌اش را جبران کند

رویترز با انتشار اخبار درست از ایران، تخلف و اشتباه گذشته‌اش را جبران کند

معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد در دیدار مدیر اجرایی خبرگزاری رویترز گفت: با توجه به تاثیر تخلف رویترز بر افکار عمومی مردم ایران، انتظار ما این است که این خبرگزاری با انتشار اخبار درست از جمهوری اسلامی، تخلف و اشتباه گذشته‌اش را جبران کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با استوارت دی کارل، مدیر اجرایی خبرگزاری رویترز، خطاب به وی گفت: شما تاکنون هرچه در مورد ایران در خارج از کشور دیده و شنیده‌اید، از زاویه دید رسانه‌های غربی بوده و متاسفانه این رسانه‌ها، بازگوکننده تمام واقعیت‌ها در مورد ایران نیستند. خبرگزاری رویترز از نظر ما یک خبرگزاری مهم و دارای اعتبار جهانی است و برای کارهای حرفه‌ای آن احترام قائل هستیم. اشتباه در کار همه رسانه‌ها وجود دارد ولی هر چقدر رسانه مهم‌تر و معتبرتر باشد، اشتباه آن بزرگتر بوده و نمود بیشتری خواهد یافت.

در ابتدای این دیدار استوارت کارل ضمن تشکر از صدور روادید و فراهم شدن زمینه سفر به کشور و امکان ملاقات با معاون امور مطبوعاتی واطلاع رسانی، افزود: متاسفانه موضوع فیلم ویدئویی ارسالی رویترز، اقدامی صحیح و در سطح استانداردهای خبرگزاری رویترز نبود و ما خانم صنم شنتیایی را که اقدام به تهیه این فیلم کرده بود از این خبرگزاری اخراج کرده‌ایم.

وی افزود: همه می‌دانند ایران کشوری مهم و تاثیرگذار در جهان است و برای خبرگزاری رویترز بسیار مهم است که به جای تهیه خبر از خارج از ایران، بتواند مستقیماً از این کشور خبر و گزارش تهیه و برای مخاطبانش ارسال کند.

در ادامه این دیدار، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی با آرزوی باقی ماندن خاطره‌ای خوش از سفر به ایران برای معاون اجرایی خبرگزاری رویترز، اظهار داشت: در مورد تخلف خبرگزاری رویترز در موضوع مربوط به بانوان نینجا، به نظر ما این  یک اشتباه ساده و مرتبط با یک نفر نبود چون در هر رسانه، یک خبرنگار، سردبیر و مدیر خبر وجود دارد و آنها بر تهیه و انتشار خبر نظارت دارند.

محمدزاده افزود: در این قضیه دولت سعی نکرد مدعی باشد و از رویترز شکایت کند و به هر حال شاکیان خصوصی که از فیلم رویترز آسیب دیده بودند از این خبرگزاری شکایت کرده و این شکایت را تسلیم دادگاه کرده‌اند. با توجه به طرح این موضوع در رسانه‌های ایران، افکار عمومی از دولت انتظار داشت ضمن اطلاع رسانی، نسبت به این اقدام عکس‌العمل نشان دهد، واکنش ما نیز برخاسته از حساسیت افکار عمومی بود که حکم به تعلیق فعالیت‌های دفتر رویترز بدهیم. اکنون نیز با توجه به تاثیر تخلف رویترز بر افکار عمومی مردم ایران، انتظار ما این است که خبرگزاری با انتشار اخبار درست از جمهوری اسلامی ایران، تخلف و اشتباه گذشته‌اش را جبران کند و بهترین عذرخواهی نیز ادامه کار درست است تا مردم ایران ببینند خبرگزاری رویترز با فعالیت صحیح و درست از اقدام گذشته اش عذرخواهی کرده است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی ادامه داد: ما نظراتمان را به دادگاه ارائه داده‌ایم و با برخی از اعضای هیئت منصفه نیز در این خصوص گفتگو کرده‌ایم. دادگاه در حضور هیئت منصفه برگزار می‌شود و امیدوارم شما خوب و منطقی در دادگاه از خود دفاع کنید و فکر می‌کنم اگر در دادگاه قول جبران بدهید، هیئت منصفه به نفع شما رای خواهد داد البته رویترز شاکی خصوصی دارد و باید رضایت آنان را نیز جلب نماید و می‌دانید در ایران اصل تفکیک قوا پذیرفته شده است. بنابراین، قوه قضائیه از دولت مجزاست و به صورت مستقل عمل می‌کند.

در ادامه استوارت دی کارل معاون اجرایی خبرگزاری رویترز نیز گفت: شخصاً در مدت اقامتم در ایران، در معرض میهمان نوازی ایرانیان قرار گرفتم و به خوبی آن را درک کردم. آنها علی رغم این که متوجه می‌شدند من از آمریکا آمده‌ام، اما میهمان نوازی خود را از من دریغ نمی‌کردند که از این بابت بسیار سپاسگزارم.

من با توصیه جنابعالی کاملاً موافقم که درست و صحیح کار کردن، نشان از عذرخواهی واقعی رویترز خواهد داشت. برای ما مهم است که اقرار کنیم در موضوع مربوط به انتشار فیلم نینجاها، فعالیت ما منصفانه نبوده و باید جبران شود. من از نگاه مثبت شما و بیان نظرات در مورد فعالیت حرفه‌ای و موضوع تفکیک قوا در ایران بسیار متشکرم. من یک وکیل هستم و می‌فهمم  تصمیم قاضی از دولت جداست و قاضی رای خود را می‌دهد.

معاون اجرایی خبرگزاری رویترز در پایان اظهارات خود، به برخورد به مردم عادی در تهران و در سفر به شیراز اشاره کرد که به اعمال تحریم‌ها توسط کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران اعتراض داشتند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی نیز با اشاره تشدید فشارهای کشورهای غربی علیه مردم ایران از طریق اعمال تحریم‌های بیشتر تاکید کرد: خوب است که شما آنچه از ایران و ملت بزرگ آن در این سفر دیده‌اید از طریق همین خبرگزاری به مردم دنیا منتقل کنید.

وی افزود: ملت ما بیش از هر چیزی دوستدار صلح و عدالت است و تاریخ نشان می‌دهد مردم  ایران به هیچ کشوری حمله نکرده‌اند و اگر جنگی در طول تاریخ  بوده، ملت ایران در آن جنگ، مدافع سرزمین خود بوده‌اند، ولی امروزه همین مردم، تحت شدیدترین تحریم‌ها از سوی آمریکا و دولت‌های غربی قرار گرفته‌اند؛ تحریم‌هایی مانند عدم ارسال دارو برای بیماران نیازمند که در واقع با اعمال این گونه تحریم‌ها، مردم را هدف قرار داده‌اند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی اضافه کرد: مهمترین شعار غربی‌ها، حقوق بشر و آزادی بیان است که هر دو این شعارها با اعمال تحریم‌ها به مخاطره افتاده‌اند. در بحث حقوق بشر، غرب با اعمال تحریم‌های دارویی، جان شهروندان بی‌گناه ایرانی را به مخاطره انداخته و به حقوق بشر لطمه زده و در بحث آزادی بیان در اثر تحریم، واردات کاغذ برای روزنامه‌ها و انتشارات با مشکل مواجه شده و در نتیجه فعالیت موسسات مطبوعاتی و انتشاراتی دچار اختلال شده و وقتی کاغذ نباشد، به آزادی بیان لطمه وارد می‌شود. حال کجای اعمال تحریم‌ها با حقوق بشر و آزادی بیان ادعایی غربی‌ها مناسبتی دارد؟

محمدزاده ادامه داد: آیا مردم آمریکا می‌دانند بچه‌های سرطانی ما به خاطر نداشتن دارو جان خود را از دست می‌دهند؟ آیا مردم آمریکا می‌دانند به واسطه اعمال تحریم‌ها و عدم فروش هواپیما و یا ارسال قطعات لازم آن، تعدای از شهروندان ایرانی تاکنون در اثر سقوط هواپیماها کشته شده و جان هزاران تن دیگر در خطر است؟ غربی‌ها برای تاریخ چه پاسخی خواهند داشت؟ البته اعمال اینگونه فشارها و محدودیت‌ها، کمک‌هایی نیز به ما کرده و باعث پیشرفت های مهمی در ایران شده است. امروزه ایران جز 10 کشور تولیدکننده داروهای بسیار مهم و حایز رتبه اول تولید علم در منطقه شده است، اما خوب است اعمال این گونه تحریم‌ها از طریق رسانه‌هایی همچون رویترز، به گوش جهانیان برسد.

وی گفت: در بحث انرژی هسته‌ای نیز ما مطلقاً دنبال بمب هسته‌ای نیستیم. از نظر دینی داشتن این بمب حرام و طبق حکم مقام معظم رهبری، اجازه تولید آن را نداریم. فعالیت ما در زمینه انرژی صلح آمیز هسته‌ای و دستیابی به انرژی پاک و سالم است و آینده خوب از آن کسانی است که به این انرژی سالم دست یابند و بدین خاطر غربی‌ها نمی‌خواهند ما به این انرژی پاک دستیابی داشته باشیم. انشاءا.. ملت ایران، مشکلات خود را حل خواهد کرد و امیدواریم جهان در آینده، مملو از صلح و عدالت باشد که این وعده خداوند است. من امیدوارم رسانه‌ها به خصوص رسانه‌های مهم تلاش کنند حرکت به سمت صلح و عدالت تسریع شود.

بر اساس این گزارش، با توجه زمانبندی برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت بانوان ورزشکار ایرانی در رشته نین جوتسو از خبرگزاری رویترز در تاریخ 9/7/1391 به خاطر تهیه و پخش یک فیلم ویدئویی با محتوی منفی از فعالیت‌های ورزشی این بانوان و انتخاب تیتر «هزاران زن نینجا، به عنوان آدمکشان ایرانی، آموزش می‌بینند» برای آن، توسط خبرگزاری مذکور و با عنایت به تعلیق کلیه فعالیت‌های خبرگزاری رویترز در پی انتشار این فیلم و درخواست مکرر مسئولین رویترز برای سفر به کشور و ملاقات با مقامات ایرانی، آقایان استوارت دی کارل معاون اجرایی، سهیل افجه‌ای مدیر بخش ویدئویی و پریسا حافظی خبرنگار و نماینده خبرگزاری رویترز در تاریخ 8/7/1391 در محل معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی با محمد‌زاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.

استوارت دی کارل مدیر اجرایی و مسئول دفاتر خبری خبرگزاری رویترز، حقوقدان و استاد دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک و استاد مدعو دانشکده روزنامه‌نگاری دانشگاه کلمبیا و مشاور ارشد سابق روزنامه وال استریت ژورنال و موسسه حقوقی گیبسون آمریکا است که با توجه به تشدید بیماری همسر استفان ادلر مدیر رئیس خبرگزاری تامسون - رویترز، به جای وی به کشور سفر کرده است.

کد خبر 1781018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha