۱۲ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۲۴

مهر گزارش می دهد؛

توسعه مشاغل خانگی راهبردی مطمئن در پیگیری نهضت‌ تولید ملی

توسعه مشاغل خانگی راهبردی مطمئن در پیگیری نهضت‌ تولید ملی

رشت - خبرگزاری مهر: رهنمود هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به نام "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی"، تکلیفی سنگین برای اقشار مختلف محسوب می شود، در این میان توسعه مشاغل خانگی راهبردی مطمئن در پیگیری این مهم است.

به گزارش خبرنگار مهر، از آنجا که دامنه شمول این موضوع بسیار گسترده و جامع، طراحی شده است انتظار می ‌رود تلاش همگانی‌ و برنامه‌ ریزی منسجم عمومی در این حوزه، سازماندهی شود.

مشاغل خانگی یکی از انواع مهم کسب و کاربه ویژه در جوامع پیشرفته و صنعتی است بنابراین رویکرد توسعه این گونه مشاغل به دلیل برخورداری از پیامدهای مثبت و متعدد در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مصداق بارزی از تلاش گروهی و هدفمند مسئولان و مردم در پیگیری آرمان‌ های سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در این باره می گوید: یکی از بهترین راه ها برای تحقق اشتغال استفاده از ظرفیت های مشاغل خانگی و کسب و کارهای خرد است.

امسال 893 هزار و 403 میلیون ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی گیلان ابلاغ شد

خلیل حنیف افزود: امسال 893 هزار و 403 میلیون ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی  گیلان ابلاغ شده است که با همکاری بانک های عامل استان به متقاضیان مشاغل خانگی اختصاص می یابد که در صورت همکاری کامل بانک های عامل تا پایان سال پیش بینی می شود 17 هزار و 868 نفر اشتغال در این بخش تحقق یابد.

وی اظهارداشت: سال جاری 443 هزار و 600 میلیون ریال تسهیلات کسب و کار خرد نیز به بانک های عامل استان ابلاغ شده است که در صورت همکاری کامل تمامی بانک های عامل تا پایان سال نیز پیش بینی می شود چهار هزار و 436 نفر اشتغال تحقق پیدا کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان میانگین تسهیلات اعطای به مشاغل خانگی در سال جاری را 50 میلیون ریال و کسب و کار های خرد را 100 میلیون ریال اعلام کرد.

افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نرخ بیکاری از مشکلات و چالش‌ هایی است که امروزه گریبانگیر کشورهای‌ در حال رشد و حتی برخی از جوامع توسعه یافته و صنعتی است، کارآفرینی از مهمترین راه‌حلهایی است‌ که برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده است.

کارآفرینی لزوما به معنای اشتغالزایی نیست اما در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار امروزی که با تغییرات و تحولات سریع جهانی همراه شده و فرآیندگذار از جامعه صنعتی‌ به جامعه اطلاعاتی را باعث شده است از کارآفرینی به عنوان موتور توسعه اقتصادی یاد می ‌شود که می‌ تواند در رشد اقتصادی کشورها، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی نقش مهمی را بر عهده داشته باشد.

کارآفرینی؛ موتور توسعه اقتصادی کشور

در یک اقتصاد پویا، ایده‌ ها، محصولات و خدمات همواره در حال تغییر هستند و در این میان فرد کارآفرین است که الگویی برای‌ مقابله با سازگاری با شرایط جدید را به ارمغان می‌ آورد تا از این رو در یک طیف گسترده و وسیع تمام عناصر فعال در صحنه اقتصاد اعم از مصرف ‌کنندگان، تولید کنندگان و سرمایه ‌گذاران به کارآفرینی بپردازند و به سهم خود کارآفرین باشند.

فرماندار شهرستان رشت در این زمینه گفت: کسب و کارهای خانگی یکی از مهمترین بخش های کسب و کار هستند که در سال‌ های اخیر مورد توجه و حمایت مراجع سیاست گزاری و مسئولان کشور قرار گرفته‌ است.

سید ولی الله عظمتی افزود: این نوع کسب و کارها نقش قابل توجهی در توسعه اشتغال و کارآفرینی ایفا می ‌کنند بنابراین باید توجه ویژه ای به این مهم شود.

وی همچنین کاهش هزینه های تولید، افزایش بهره وری، ارتقای مدیریت کسب و کار و افزایش تولید داخلی را از اهداف توسعه مشاغل خانگی برشمرد و اظهارداشت: گستره مشاغل خانگی شامل صنایع دستی، فرش دستباف، کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع غذایی، نساجی، فناوری اطلاعات و فعالیت های فرهنگی و هنری است.

فرماندار رشت در ادامه همکاری دستگاه های ذیربط این شهرستان را در راستای شناسایی، هدایت و حمایت از علاقمندان به مشاغل خانگی خواستار شد.

بدون شک با توجه به کاهش منابع و امکانات موجود و پیدایش نیازهای اجتماعی و اقتصادی جدید در حیطه کارآفرینی، مبحث مشاغل خانگی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، همچنین امروزه در جوامع اقتصادی حرکت به سمت مشاغل خانگی نوآوری مطلوبی است که مزایایی چون استحکام‌ خانواده را به دنبال دارد.

 حرکت به سمت مشاغل خانگی نوآوری مطلوبی است

از آنجا که کارآفرینی، فرآیندی اکتسابی است و خانواده در شکل‌ گیری‌ این فرآیند نقش اساسی را ایفا می ‌کند، خانواده می ‌تواند عامل پویایی و تحرک را به ژرفای وجود افراد تحت نفوذ و وابسته به خود تزریق کند به شکلی که "فرد" و "جامعه"در محیطی هماهنگ‌ به تعامل بپردازند و قالب‌ های اجتماعی نوآورانه شکل گیرد.

همچنین در زمینه فعالیت‌ اقتصادی، خانواده می ‌تواند اندیشه افراد تحت نفوذ خود را به سمت و سویی سوق دهد که آنها را از مشکلات پیش رو از قبیل بیکاری، فقر، اعتیاد، فساد و غیره برهاند و آنها را در مسیرهای شغلی‌ که مولد سرمایه و فرصت‌های جدید است، هدایت کند.

خانواده علاوه بر نقش تولید نسل‌ و پرورش ابعاد عاطفی و اخلاقی فرزندان به عنوان کانونی برای رشد و پرورش اندیشه خودباوری، اعتماد به نفس و خودشکوفایی در فرزندان، نقش بسیار موثری در راه‌ اندازی کسب و کار اقتصادی‌ و توسعه فعالیت ‌های شغلی در جامعه خواهد داشت، بنابراین‌ توسعه مشاغل خانگی گامی مهم در این زمینه خواهد بود.

تجربه بسیاری از کشورها نشان می‌ دهد مشاغل خانگی راهکاری مناسب برای کاهش نرخ بیکاری و فراهم ساختن زمینه توسعه اشتغال، محسوب می ‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: موضوع بیکاری امروز یکی از مهمترین دغدغه‌ های کشور در زمینه ‌های اقتصادی و اجتماعی‌ است.

عطاالله حکیمی افزود: رفع مشکل بیکاری برنامه‌ ای‌ نیست که بتوان فقط در کوتاه ‌مدت برای آن راه حل ارائه داد بلکه این مهم نیاز به ارائه برنامه ‌های‌ بلند مدت دارد اما با اتخاذ راهکارهای کوتاه و میانی می ‌تواند شدت آن را در جامعه کاهش داد.

وی اظهارداشت: مسئله بیکاری در کشور و علیرغم اتخاذ راهکارهایی همچون حمایت و توسعه بنگاه‌ های اقتصادی زودبازده هنوز نتوانسته این مشکل را که با افزایش ورود جوانان به بازار کار پیچیده ‌تر می ‌شود، مهار کند.

توسعه بخش خصوصی بستری مناسب برای توسعه اشتغال در کشور

نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون جوانان، زنان‌ و دانش ‌آموختگان دانشگاهی بیشترین مخاطبان بیکاری در کشور هستند.‌

حکیمی ادامه داد: توسعه بخش خصوصی به معنای واقعی خود می‌ تواند بستر مناسبی برای توسعه اشتغال در کشور باشد، در صورت فعال شدن این بخش به ‌طور یقین‌ اقتصاد ملی می ‌تواند گام های ارزشمندی در جهت توسعه اشتغال بردارد.

به هر ترتیب توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط منجر به‌ کاهش نرخ بیکاری به ‌طور معناداری می‌ شود، به ‌طور متوسط سهم مشاغل خانگی در بین کسب‌ از قبیل مشاغل کوچک و متوسط، مشاغل خانگی است که هزینه بالایی را به خانواده ‌ها تحمیل‌ نمی ‌کند و در عین حل می‌ تواند باعث افزایش درآمد و در نهایت تولید ثروت در کشور شود.

ضرورت توسعه مشاغل خانگی از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال ‌های خرد و متوسط به ویژه برای جمعیت وسیعی از زنان که دارای مهارت کافی در انجام برخی از کارها هستند اما به دلیل بازار نامناسب اشتغال نمی ‌توانند جذب بازار شوند، است.

تجربه بسیاری از کشورها نشان می‌ دهد مشاغل خانگی راهکاری مناسب برای کاهش نرخ بیکاری و فراهم ساختن‌ زمینه اشتغال زنان، است.

یک کارشناس مسائل اقتصادی در این ارتباط گفت: در عصر حاضرایجاد بنگاه‌های اقتصادی کوچک و زودبازده در عرصه بیشتر نظام‌ های اقتصادی دنیا به‌ عنوان یک ضرورت پذیرفته شده است.

محمد جعفر رنجبر افزود: مشاغل خانگی که یکی از شکل‌ های این‌ فعالیت‌ های اقتصادی است، به واسطه کارکرد و مزایای خاص خود، به سرعت رشد و توسعه‌ یافته است.

مشاغل خانگی از بخش‌ های حیاتی و ضروری فعالیت‌های اقتصادی جوامع است

وی اظهارداشت: کسب و کارهای خانگی از نظر ایجاد شغل و نوآوری در تولید، عرضه کالا، خدمات و سنخیت‌ مشاغل خانگی یکی از مهمترین انواع روش‌ های کسب و کار است که می ‌تواند نقش موثری در کاهش معضل بیکاری در کشور داشته باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اهداف اساسی راه‌ اندازی کسب و کار خانگی‌ یا توسعه مشاغل خانگی ایجاد بستر مناسب برای توسعه ظرفیت های اشتغال، کاهش هزینه‌ های‌ تولید و قیمت تمام شده تولیدات است.

رنجبر یادآورشد: افزایش درآمد خانوار و رفاه عمومی، ارتقای فرهنگ کار از طریق آشنایی کودکان و جوانان با فرهنگ کار از همان سالهای ابتدایی از اهداف دیگر توسعه مشاغل خانگی است.

به هر حال امروزه مشاغل خانگی از بخش‌ های حیاتی و ضروری فعالیت‌های اقتصادی جوامع است چرا که‌ نقطه شروع مناسبی برای راه ‌اندازی کسب و کار شخصی است ضمن اینکه کار کردن‌ در خانه کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشیده و باعث می ‌شود به خانواده و تربیت فرزندان توجه‌ بیشتری اعمال شود.

کد خبر 1781183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha