به گزارش خبرنگار مهر، بیمارستان فاطمی با عمری نزدیک به یک قرن تنها بیمارستانی است که با اختصاص بخش سوختگی با ده تخت بیمارستانی، تمامی مصدومان سوختگی استان اردبیل را پذیرش می کند.
این در حالی است که در این بخش ده تخته علاوه بر مصدومان سوختگی مرکز استان، مصدومان سایر شهرستانها نیز که به دلیل نبود امکانات درمانی به این بیمارستان ارجاع می گردند، پذیرش می شوند.
با وجود اینکه مسئولان علوم پزشکی استان امکانات این بیمارستان را مناسب و در حد نیاز مراجعان می دانند اما شهروندان اردبیلی نظر دیگری داشته و معتقدند هم در تجهیزات و هم در امکانات رسیدگی، زمانی که از امکانات بیمارستانهای استانهای مجاور استفاده کرده اند نتایج بهتری حاصل شده است.
یکی از شهروندان اردبیلی که به این بخش مراجعه کرده بود به خبرنگار مهر گفت: در حادثه سوختگی خواهرم پزشک معالج به دلیل کمبود تخت بیمار را زودتر از زمانی که انتظار می رفت، مرخص کرد.
مرتضی نصیری تصریح کرد: استدلال پزشک این بود که به دلیل اینکه می توان در منزل هم درمان را ادامه داد ضرورتی ندارد مصدوم در بخش سوختگی بیمارستان بستری شود.
وی افزود: با مراجعه به منزل و به دلیل بی اطلاعی از نحوه درمان و رسیدگی به مصدوم، زخم وی عفونت کرد و در ادامه مجبور به مسافرت به یکی از استانهای مجاور برای بستری مجدد وی شدیم.
دو پزشک و سه پرستار پاسخگوی بیماران سوختگی استان
در عین حال به دلیل گلایه متعدد شهروندان در خصوص کمبود امکانات بخش سوختگی با طی کردن پروسه یک ساعته هماهنگی با مسئولان این بخش بیمارستان فاطمی به گفتگو نشستیم. بخشی که دو پزشک متخصص، یک سرپرستار، سه پرستار و چند بهیار تمامی عملیات درمانی بخش را انجام می دهند.
دینا امامی مختصص سوختگی بخش سوختگی بیمارستان فاطمی معتقد است نه تنها کمبود تخت در این بخش وجود ندارد بلکه در فصول مختلف توانسته ایم نیاز درمانی مراجعان را تامین کنیم.
بستری مصدومان سوختگی در بخشهای دیگر بیمارستان
وی در عین حال با بیان اینکه در صورت کمبود تخت مصدومان به بخشهای دیگر ارجاع داده می شوند، در پاسخ به ایرادات درمانی و تخصصی این طرح اضافه کرد: این انتقال تحت مراقبت پزشک و پرستاران بخش صورت می گیرد.
نگاهی به جدول برنامه بیماران بستری شده در این بخش گواه فعالیت تنها دو پزشک معالج در این بخش بود که امامی در پاسخ به آن تصریح کرد: دو پزشک معالج در بخش سوختگی مشغول به فعالیت هستند که یکی از آنها متخصص جراحی پلاستیک بوده و به همین دلیل در بخش جراحی پلاستیک نیز کمبودی که در گذشته وجود داشت، رفع شده است.
وی افزود: در صورتی که یکی از این پزشکان و یا هر دو به هر دلیلی نتوانند به وظیفه خود رسیدگی کنند، جراح عمومی مقیم می تواند مصدومان را ویزیت کند.
رشد آمار سوختگی بویژه در فصل زمستان
اما نکته قابل توجه رشد آمار مصدومان سوختگی به نسبت سال گذشته است بطوریکه امامی در این خصوص گفت: میانگین تعداد افراد بستری شده در فصل بهار 15 نفر، در تابستان 20 نفر، در پاییز 16 نفر و در زمستان 18 نفر است.
وی متذکر شد: به غیر از فصل پاییز که سیر نزولی به نسبت سالهای قبل دارد در سایر فصول رشد نسبی آمار مصدومان سوختگی مشاهده شده است.
لازم به ذکر است این آمار که به صورت میانگین و بدون ارائه آمار تعداد کل مراجعان امسال و سال گذشته بیان شده بر مبنای تعداد افرادی است که در بیمارستان بستری شده اند و نمی تواند رقم قابل قبولی برای تعداد کل مصدومان سوختگی استان باشد.
آتش سوزی؛ عمده ترین دلیل سوختگی
با وجود اینکه فرا رسیدن فصل سرد و برودت هوا تاکیدات استفاده از وسایل گاز سوز ایمن را به دنبال خود دارد اما به گفته مسئولان بیمارستان فاطمی آتش سوزی مهمترین دلیل سوختگی در سال جاری بوده است.
امامی با بیان اینکه در سال گذشته آب جوش و در سال جاری بیش از 70 درصد سوختگیها به دلیل آتش بوده است، تاکید کرد: این آتش سوزی بیش از آنکه مربوط به انفجار باشد مربوط به انفجار وسایل گاز سوز است.
به گفته این پزشک متخصص در اطفال آب جوش، در مردان کار با بنزین و اشتعال آن و در زنان انفجار وسایل گاز سوز مهمترین دلایل آتش سوزی این استان را به خود اختصاص داده است.
در عین حال این پزشک متخصص پس از فرصت چهار روزه استخراج آمارها در خصوص آمار خودسوزی تنها به این موضوع بسنده کرد که در دو ماه اخیر خود سوزی ثبت نشده و آمار مشخصی در این حوزه نداریم.
یک حمام سوختگی مشترک برای زنان و مردان
پزشک متخصص سوختگی بخش سوختگی بیمارستان فاطمی در پاسخ به وضعیت امکانات این بخش از منظر پزشکی اضافه کرد: به غیر از چند مورد محدود در کمبود تخت، تعداد تخت و امکانات درمانی مناسب بوده است.
امامی تصریح کرد: خرید دستگاه گسترش طول پوست و افزایش دستگاه برداشت پوست از دو عدد به چهار عدد و تهیه تیغ مخصوص برداشت پوست که بیش از این توسط بیمار تهیه می شد موجب شده امکانات این بخش توسعه قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: مهمترین کمبود این بخش استفاده از یک حمام مشترک شست وشوی سوختگی برای زنان و مردان است.
امامی معتقد است در صورتی که بیمارستان سوختگی و سوانح به بهره برداری برسد امکانات درمانی مصدومیتهای سوختگی با جهش قابل توجهی مواجه خواهد بود.
به گفته وی وجود تجهیزات به روز درمانی، دوشهای متعدد منفک برای زنان و مردان و تختهای بستری از جمله امکاناتی است که می تواند پاسخگوی نیاز مصدومان سوختگی استان باشد.
پروسه طولانی ساخت بیمارستان تخصصی سوختگی اردبیل
احداث بیمارستان سوانح و سوختگی از سال 86 در دستور کار بود که به دلیل تخصیص اعتبارات محدود تاکنون نتواسته است به بهره برداری برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل پیش از این در این خصوص به خبرنگار مهر تاکید کرده بود که با توجه به نیاز درمانی استان و طولانی شدن پروسه ساخت این بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی در نظر دارد ادامه ساخت این پروژه را به عهده بگیرد.
فرهاد پورفرضی افزود: با وجود اینکه ساخت مراکز درمانی بهداشتی به عهده مسکن و شهرسازی و تجهیز آن به عهده دانشگاه علوم پزشکی است، اما اهمیت این پروژه موجب شده مسئولیت ادامه ساخت را حتی با تامین منابع مالی به عهده بگیریم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نقشه ساخت این طرح بیمارستانی در سال 86 طراحی شده لازم است تغییراتی در ساخت انجام شود که پیمانکار را به پیاده سازی این تغییرات راضی کرده ایم.
این مسئول در پاسخ به زمان بهره برداری از این طرح با توجه به واگذاری قطعی پروژه به دانشگاه علوم پزشکی افزود: اقدامات انجام شده نتیجه بخش بوده این پروژه تا پایان خرداد ماه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
پیشرفت 50 درصدی در پنج سال، بهره برداری در پنج ماه
در عین حال استاندار اردبیل در آخرین اظهارات خود با بیان اینکه 1.5 میلیارد ریال برای تسریع ساخت این بیمارستان اختصاص یافته است، از پیشرفت 55 درصدی بیمارستان سوانح و سوختگی استان اردبیل خبر داده است.
به گفته اکبر نیکزاد به منظور اتمام ساخت این بیمارستان 90 میلیارد ریال دیگر اعتبار مورد نیاز است.
اهمیت بهره برداری از بیمارستان سوانح و سوختگی زمانی دو چندان می شود که طبق برخی اظهارات بیمارستان فاطمی به دلیل قدمت و نیز افزایش جمعیت استان اردبیل و امکانات محدود درمانی آن با وجود توسعه نسبی، دیگر قادر به پاسخگویی نیاز بیماران و مصدومان نیست و یا در خوشبینانه ترین حالت طی آینده ای نزدیک نخواهد بود.
توسعه امکانات بیمارستانی استان اردبیل می تواند علاوه بر پاسخگویی به نیاز بیماران زمینه ساز مراجعه بیماران استانهای دیگر شده و حتی پاسخ قانع کننده ای به نیازهای درمانی مسافران خارجی استان باشد.
..........................
گزارش: ونوس بهنود
نظر شما