۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۱:۴۱

دكتر قاليباف در جمع خبرنگاران در بوشهر :

بسياري از مشكلات، نشات گرفته از ضعف مديريت است//بايد در چارچوبNPT غني سازي را دنبال كنيم

بسياري از مشكلات، نشات گرفته از ضعف مديريت است//بايد در چارچوبNPT غني سازي را دنبال كنيم

دكتر محمد باقر قاليباف كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال مبني بر اينكه تصور كنيد شما رييس جمهور شده ايد، چه برنامه اي براي حل مشكلات اقتصادي مردم داريد؟ اظهار كرد: اشتغال، تورم، گراني، مسكن و ازدواج دغدغه امروز بخش قابل توجهي از مردم كشور ماست،

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني ستاد مركزي انتخابات دكتر قاليباف، نامزد نهمين دوره‌ انتخابات رياست جمهوري در جمع خبرنگاران در بوشهر در پاسخ به اين سوال كه ارزيابي فعلي شما از فضاي انتخاباتي كنوني كشور چيست؟ گفت: مطبوعات نقشي جدي در گرم كردن فضاي انتخاباتي دارند، كانديداها هم مي توانند با برنامه هاي سنجيده همين امر را دنبال كنند، با اين حال تلاش من در وهله اول جهت ايجاد مشاركت حداكثري شكل گرفته است.


وي در ادامه افزود: اگرچه شهر بوشهر از نظر ثروت ملي بسيار غني است و به همين جهت نقش مهمي ايفا مي كند، اما به اين شهر توجه كمتري شده است، بايد براي حل اين مشكلات بحث توليد را از حيث كمي و كيفي از يك سو افزايش دهيم و ازسوي ديگر هزينه توليد را كاهش دهيم، نتيجه اين امر افزايش قدرت خريد مردم در همه سطوح است. در كنار اين موضوع، من به طرح هاي محلي در استان هايي مانند بوشهر اعتقاد دارم.طرح هايي نظير اقتصاد دريا، صيادي و تجارت و صنايع دستي كوچك.

دكتر قاليباف افزود: اگر مثل گذشته با كاهش و يا افزايش نقدينگي يا كاهش و يا افزايش تقاضا به معني ميل به مصرف بخواهيم اقتصاد را اداره كنيم جواب نمي گيريم.

وي در پاسخ به اين پرسش كه شركت شما در انتخابات به عنوان يك نظامي چه برداشتهايي را به دنبال دارد، افزود: گاهي اوقات، برداشتهايي اشتباه از قانون مي‌شود، برخي از افراد مي‌گويند نظامي‌ها نبايد سياسي باشند، اما قانون مي‌گويد نظاميان نمي‌توانند در سياست دخالت كنند. هركس از اعضاي نيروهاي مسلح استعفا دهد مي‌تواند نظير هر شهروندي در فعاليت‌هاي سياسي وارد شود.

كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان كرد: در حال حاضر من هم از نيروي انتظامي و هم از نيروهاي مسلح خارج شده‌ام و اگرچه مي‌توانستم تا روز پيش از دولت قانوني در اين فضا باقي بمانم اما براي دوري از هرگونه شائبه استفاده از امكانات دولتي، از همان ابتدا از اين جريان جدا شوم.

قاليباف در مورد نحوه اداره كشور گفت: امروز كشور نيازمند فردي امتحان پس داده است كه داراي سه ويژگي تمايل به خرد جمعي، تقويت مشاركت معنادار مردم و توجه به رويكرد علمي فعاليتها داشته باشد.

وي افزود: امروز يكي از ويژگي هاي مهم كانديداهاي انتخابات اين است كه افراد كارنامه اي سالم داشته باشند تا مردم بتوانند با بررسي سوابق كاري آنان در موردشان قضاوت كنند و خود تشخيص دهند كه آيا آنان توان اداره كشور را دارند و يا ندارند.

دكتر قاليباف در خصوص نوع رابطه با آمريكا گفت: متاسفانه اين ذهنيت نزد افكار عمومي شكل گرفته است كه بسياري از مشكلات امروز ما از نابساماني هاي اقتصادي، سياسي و حتي بين‌المللي، نشات گرفته از ضعف مديريت است. برخي از افراد تعارف مي‌كنند و تقصير را به گردن آمريكا مي‌اندازند،‌ گرچه آمريكايي‌ها امروز دشمن ما هستند. همه مي‌دانيم كه آنان از 28 مرداد به اين طرف مشكلات زيادي را براي ما ايجاد كرده‌اند البته ما نبايد رويكردي خصمانه را با دنيا دنبال كنيم و اين رويكرد داخلي ما نيست.

وي ادامه داد: معتقدم تعامل با همه‌ كشورها يكي از بهترين و مناسب‌ترين راه‌ها براي حفظ منافع ملي است. برخي از سياستمداران مي‌گويند "اگر من بيايم رابطه با آمريكا را حل مي‌كنم". اين افراد اگر الفباي سياست را بدانند درك مي‌كنند كه اين حرف، حرف اشتباهي است، چرا كه نوعي الزام امتيازدهي به طرف مقابل قلمداد مي‌شود.

قاليباف در مورد بحث‌هاي مربوط به مسايل هسته‌‌اي ايران اظهار كرد: اقداماتي كه تاكنون در اين راستا انجام گرفته است بسيار حكيمانه بوده و دو جهت مختلف را دنبال كرده است. از يك سو، بحث دسترسي به فناوري هسته‌اي توسط دانشمندان داخلي به صورت بومي يك افتخار ملي تلقي مي‌شود و از سوي ديگر بحث اعتمادسازي از طريق آژانس به خوبي دنبال شده است.

وي افزود: آمريكا امروز به اروپا فشار مي آورد كه ايران حتي در چارچوب NPT نمي تواند به فناوري صلح آميز هسته اي دسترسي داشته باشد و اين مغاير قوانين بين الملل است.

دكتر قاليباف گفت: به نظر من مذاكرات طولاني شده است ولي ايران بايد به ظرفيت هاي سياسي مناسب در يك مقطع زماني منطقي برسد و ما بايد در چارچوبNPT غني سازي را دنبال كنيم.

قاليباف در خصوص وضعيت ژئوپلتيك ايران اظهار كرد: وزن ژئوپلتيك ايران بالاست و بعد از فروپاشي سياستهاي دوقطبي و پيدايش خلاء قدرت در جهان، ظرفيت ژئوپلتيك ايران و خاورميانه بالا رفته است، منطقه جنوب غربي آسيا و خاورميانه بزرگ كه ايران نقشي خاص در اين منطقه دارد، مهمترين وجه اين رقابت بين المللي است.

وي افزود: ما نتوانسته ايم از ظرفيت هاي بالاي ژئوپلتيك خود به خوبي استفاده كنيم يعني آنقدر كه از اين موضع آسيب ديده ايم از مزاياي آن نتوانسته ايم استفاده كنيم و اين به معني كاهش وزن ژئوپلتيك ما نيست بلكه مشكل در مديريت است.

کد خبر 178255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha