۱۳ دی ۱۳۹۱، ۱۸:۲۳

شوراها در نظام حاکمیتی کشور جایگاه مناسبی ندارند

شوراها در نظام حاکمیتی کشور جایگاه مناسبی ندارند

سنندج - خبرگزاری مهر: معاون اجرایی و اداری شورای عالی استانها از نبود جایگاه مناسب شوراها در نظام حاکمیتی در کشور انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صابر ابوطالبی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری همایش نقش مدیریت جامع شهری در توسعه پایدار شهری در سنندج اظهار داشت: نظام اسلامی ایران تنها نظامی است که برپایه عدل، عدالت الهی، احترام به کرامت انسانی و جایگاه انسانی شکل گرفته است.

وی بیان کرد: یکی از کارهایی که می تواند نقش موثری در پیشبرد فعالیت ها و اقدامات شوراها داشته باشد نظارت شوراها بر عملکرد خود و دستگاه های اجرایی کشور از جمله شهرداری ها و دهیاری ها است.

معاون اجرایی و اداری شورای عالی استانها افزود: در حال حاضر 36 هزار شورای روستا و عشایر، نزدیک 11 هزار نفر عضو شوراهای شهر و حدود هزار و 200 شهردار و 25هزار دهیار در کشور به عنوان سازمان های محلی فعالیت می کنند که توانایی تبدیل به اهرم نظارتی قوی و پایدار را دارند.

ابوطالبی با بیان اینکه بیشترین مشکل جایگاه شوراها در نظام حاکمیت است، اعلام کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی برای واگذاری تصدی گری هر فعالیتی که مردم توانایی انجام آن را دارند اعتقاد داشت، اما متاسفانه هنوز این واگذاری محقق نشده است و در کنار آن درآمد پایداری برای شوراها تعیین نشده است.

وی با بیان اینکه بودجه اسمی شوراها 94 میلیارد تومان است که تنها هفت میلیارد آن تصویب و تخصیص پیدا کرده است، عنوان کرد: تحقق واگذاری تصدی گری ها و تعیین و تبیین بودجه های پایدار در شوراها باعث می شود تا هزینه ها کاهش پیدا کند و کارهای مردم با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر توسط خود آنها در شهرها و روستاهای کشور انجام شود و این روند به نفع مردم و نظام است.

معاون اجرایی و اداری شورای عالی استانها ادامه داد: اگر واگذاری تصدی گری های غیر ضروری انجام شود دیگر نیاز به حضور و مراجعه افراد به مرکز نیست و در همان شهر محل سکونت خود می توان روند اجرای امور را حل کرد و مجموعه افرادی که در ارتباط با شوراها و مدیریت شهری نقش دارند در میسر تسهیل کردن این امر دخیل هستند را کمک کرد.

ابوطالبی یادآور شد: برگزاری همایش نقش مدیریت جامع شهری در توسعه پایدار شهری با توجه به عملیاتی کردن نتایج به وجود آمده در نتیجه پژوهش های ارائه شده در آن لازم است و این همایش می تواند مدیریت صحیح و مناسب را در این حوزه بسیار مهم در سراسر کشور ساماندهی کند.

وی گفت: تعیین جایگاه شوراها در حاکمیت، تعریف درست و به جا از مدیریت یکپارچه شهری به جای مدیریت واحد، تعیین و تبیین مدیریت بحران صحیح و کارآمد و رفع حاشیه نشینی از جوامع شهری لازم و نیازمند بررسی جدی تری در همایش های ملی و بین المللی است.

معاون اجرایی و اداری شورای عالی استانها با بیان اینکه در مدیریت جامع و یکپارچه شهری حضور تمام دستگاه ها ضروری است، اظهار داشت: تمامی دستگاه های اجرایی کشور موظف به برقراری ارتباط به منظور ایجاد مدیریت واحد و پایدار شهری هستند.

ابوطالبی مدیریت بر بحران قبل از رخداد حادثه را ضروری دانست و بیان کرد: حوادث طبیعی و غیرمترقبه نیاز به یکپارچگی مدیریت شهری دارد و مدیریت واحد و پایدار تنها در نتیجه ارج نهادن به معماری اسلامی و سنتی با توجه به شرایط اقلیمی که منطقه دارد باید رعایت شود و گرنه صرفا صرف هزینه است.

وی با بیان اینکه بیان مشکل و طرح مسائله مهم است، افزود: در ایران 70 درصد مردم در شهرها زندگی می کنند که در کنار آن نیز حاشیه نشینی به طور گسترده در حال رشد است که باید برای آن چاره اندیشی با نگرش مسئولانه صورت بگیرد.

معاون اجرایی و اداری شورای عالی استانها هماهنگی مجموعه های استانی را با توجه به مهم بودن بحث حاشیه نشینی ضروری دانست و عنوان کرد: حاشیه نشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز یک معضل مهم است که بنا به دستور مقام معظم رهبری جرم کیفری نیز محسوب می شود.

ابوطالبی در پایان یادآور شد: همایش ملی نقش مدیریت جامع شهری در توسعه پایدار شهری می تواند با بررسی بهینه و درست معضلات شهری موقعیت مناسبی را در کشور به دست بیاورد.

کد خبر 1782641

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha