به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب شرحی تاریخی و انتقادی از آثار فیلسوفان بزرگ فرانسه در قرن بیستم است. نویسنده به زبانی ساده و شفاف نشان میدهد که سنت فلسفی سرچشمه گرفه از دکارت در قرن بیستم در آثار چهرههای مهمی چون برگسون، سارتر، مرلو پونتی، کوژو، آلتوسر، لاکان، فوکو، لویناس، دریدا، لیوتار و فمینیستهایی چون ایریگارای، کریستوا و لودوف متحول میشود و از دل آنه جریانهایی چون ساختارگرایی، پساساختارگرایی و پسامدرنیسم بیرون میآیند.
اریک متیوز نویسنده کتاب استاد فلسفه در دانشگاه آبردین است. او همراه پل گریس، گیلبرت رایل و ا. ج. آیر در آکسفورد فلسفه خوانده و از 1963 به بعد ، جز برای مدت کوتاهی تدریس در دانشگاه نیواورلئان آمریکا، در دانشگاه ابردین فلسفه درس داده است.
فرانسوی بودن فلسفه، برگسون، دو فیلسوف دینی، پدیدارشناسی و اگزیستانسیالیسم، سه مارکسیست فرانسوی، ساختارگرایی: لاکان و فوکو، فمینیستهای متاخر فرانسه، مروری بر گذشته و نگاهی به آینده و ... بخشهایی از کتاب هستند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
به دیده سارتر ما موجوداتی تاریخی هستیم زیرا کنشگریم. رابطه ما با جهان محل سکونتمان به رابطه ایی منفصل و نظارهگرانه بلکه رابطه موجوداتی است که در فعالیت خود در اندیشه یافتن راههایی هستند برای پشت سر گذاشتن وضعیت خود و رفتن به سوی آینده و به تمامیت رساندن عناصر گوناگون وضعیت کنونی در وصعیت نوینی که میخواههند با کنش خود بیافرینند.
این کتاب 328 صفحهای، در شمارگان 1100 نسخه و قیمت 11 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما