پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۷:۴۸

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر - امروز دوشنبه نوزدهم ارديبهشت سال 1384 هجري شمسي مقارن است با سي ام ربيع الاول سال 1426 هجري قمري و برابر است با نهم مي 2005ميلادي

انحلال مجلس  شوراي ملي :
درچنين روزي درسال 1340 ه ش دكتر اميني ، درخواست انحلال مجلس را صادر كرد . او پس ازاندي از زمان آغاز نخست وزيري  خود  دست به چنين اقدامي زد .  محمد رضا پهلوي شاه مخلوع ايران  در خواست وي را سريعا پاسخ گفت و مجلس را منحل نمود وپس از آن دستور انتخابات زودهنگام را صادر كرد . 

تاسيس دار التقريب بين المذاهب الاسلاميه :


درچنين روزي در سال 1366ه ق دار التقريب بين المذاهب الاسلاميه درقاهره مصرتاسيس شد . اين موسسه درجهت تقريب و نزديكي مذاهب اسلامي و به همت حضرت آيت الله بروجردي و شيخ محمد شلتوت گام به عرصه فعاليت نهاد .البته پيشتر افرادي چون  سيد جمال الدين اسد آبادى مشهور به افغانى و شيخ محمد عبده،  شيخ محمد حسين كاشف الغطاء و شيخ عبد المجيد سليم،
و شيخ محمد تقى قمى در اين حوزه به تبادل نظر و انديشه پرداخته بودند . پس از تاسيس «دار التقريب بين المذاهب الاسلاميه‏» 
مجله «رسالة الاسلام‏» منتشر شد . در  اين مجله مقالات علمى ارزشمندى  از مذاهب مختلف چاپ مي شد .  تاليف و تحقيق در حوزه  آراء مذاهب اسلامى در مسايل مختلف فقهي و  تدوين مجموعه قواعد فقهى جديد  از ديگر فعاليت هاي اين مجموعه علمي است .
 
درگذشت آيت الله سعيدي :

درچنين روزي درسال 1375 ه ش 1375هجري شمسي ،  آيت الله محمد صادق سعيدي ازعلماي برجسته جهان تشيع ديده از جهان فروبست . ازايشان آثارمبسوطي درحوزه علوم اسلامي به جاي مانده است .

در گذشت آيت الله سيد محمد طباطبايي عاملي :

در چنين روزي در سال  1009 ه ق فقيه بزرگوار آيت الله سيد محمد طباطبايي عاملي ديده از جهان فروبست . از ايشان كتاب مدارك الاحكام به جاي مانده است .

درگذشت دكتر ذبيح الله صفا : 


درچنين روزي در  سال1378هجري شمسي ، دكترذبيح الله صفا مورخ و اديب معاصر ديده از جهان فروبست . آغاز فعاليت ادبي او را مي توان از در همكاري با مجله ادبي مهر و سخن دانست . وي خود بعدها دست به انتشار روزنامه زد . استاد صفا در رشته ادبيات فارسي مشغول به تحصيل شد و در اين رشته تا در جه دكتري پيش رفت . وي  دردانشگاه هامبورگ ودانشگاه تهران كرسي استادي ادبيات  فارسي را داشت . از او آثاري چند در حوزه ادبيات به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به اثر چند جلدي او با نام تاريخ ادبيات ايران اشاره كرد .

تولد دانته :
در چنين روزي در سال 1265 ميلادي دانته آليگيري شاعر مشهور و بر جسته ايتاليايي به دنيا آمد . كمدي الهي مهمترين اثر اوست .

تولد سر جيمز ماتيو باري :

در چنين روزي در سال 1860 ميلادي سرجيمز ماتيو باري رمان نويس مشهور اسكاتلندي يده به جهان گشود . مارگاريت آگيلوي ، پيتر پان و وزير كوچك عناوين مهمترين آثار اويند  .

تولد لوچيني بالگا :

در چين روزي در سال 1895 ميلادي لوچيني بالگا فيلسوف مشهور ايتاليايي و شاعر بر جسته اين كشور متولد شد . شكوفه هاي شكسته و دام عناوين مهمترين آثار اويند .

جنگ آرتواز :

در چنين روزي در سال 1915 ميلادي جنگ آرتواز ميان دو كشور آلمان و فرانسه   در منطقه اي به همين نام آغاز گرديد .

گشايش نخستين بانك چشم :

در چنين روزي در سال 1944 ميلادي نخستين بانك چشم در نيويورك گشايش يافت .

آزادي چكسلواكي :

در چنين روزي در سال 1945 ميلادي چكسلواكي از دست نيروهاي اشغالگر نالزي آزاد شد . همه ساله چنين روزي به عنوان روز ملي در اين كشور گرامي داشته مي شود .

بازپس گيري كريمه :

در چنين روزي در سال 1944 ميلادي روس ها منطقه كريمه را با اشغال منطقه سواستپول به تصرف  خود در آوردند . اين منطقه پيشتر به دست نيروهاي آلماني افتاده بود .

تظاهرات عليه جنگ :

در چنين روزي در سال 1970 ميلادي يكصد هزا رنفر از مردم آمريكا عليه جنگ اين كشور عليه ويتنام دست به تظاهرات زدند .
پايان جنگ جهاني دوم در اروپا  :

در چنين روزي در سال 1945 ، پس از تسليم كامل  دولت آلمان جنگ جهاني دوم در جبهه هاي اروپا به پايان رسيد 

کد خبر 178550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha