۱۸ دی ۱۳۹۱، ۱۴:۳۴

نیکزاد اعلام کرد:

تمام استان‌های کشور به شبکه ریلی متصل می‌شود

تمام استان‌های کشور به شبکه ریلی متصل می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به صرفه جویی 100 میلیارد تومانی راه آهن در ساخت و بازسازی 8 دستگاه شرکت راه آهن، گفت: تمام استان‌های کشور به شبکه ریلی متصل می‌ شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نیکزاد در مراسم رونمایی از 8 دستگاه شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بهره برداری از 11 هزار کیلومتر راه‌آهن، اظهار داشت: در حال حاضر13 هزار کیلومتر راه‌آهن در دست ساخت است و در سال جاری برای اولین بار یک هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور به بهره برداری می رسد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تمام استان‌های کشور را به شبکه ریلی وصل می‌کنیم، گفت: از طریق راه‌آهن با کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، روسیه، چین، عراق، پاکستان،‌ افغانستان و آذربایجان متصل می شویم.

وی تصریح کرد: منابع مورد نیاز برای پروژه‌های در دست اقدام از محل منابع خارج از کشور دولت و یا بودجه موجود و نیز از طریق مجوز تهاتر، سهام و واگذاری دارایی و املاک پیش می‌رود.

نیکزاد با اشاره به اینکه سالانه 28.3 میلیون مسافر و 33 میلیون تن بار از طریق خطوط ریلی در کشور جابه‌جا می‌شود، گفت: متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم از حمل بار ترکیبی از طریق راه‌آهن و سایر مدل‌های حمل و نقلی استفاده کنیم به طوری که توجیه اقتصادی برای فعالان امر ترانزیت داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 90 درصد از حمل و نقل، بار و مسافر از طریق جاده انجام می‌شود گفت:‌ دنیا به سمت استفاده از قطارهای سریع پیش می‌رود و با استفاده از این امکان در کشور می‌توانیم ساعت سفر را کاهش دهیم تا تمرکز جمعیت در پایتخت کشور کم شود.

وی اعلام کرد:‌ پشتیبانی کامل و تعامل توسعه‌ای با بخش خصوصی در حوزه ریلی داریم مشروط بر این که بخش خصوصی حق حاکمیت را بشناسند و مردم را در نظر بگیرد. در حال حاضر عمده کار در حوزه لوکوموتیو، واگن و جابه‌جایی بار و مسافر در اختیار بخش خصوصی است.
 
نیکزاد افزود: ‌در سایر بخش‌های حمل ونقل مانند جاده‌ای سرمایه‌گذاری تاکنون انجام شده است و باید به دنبال بالا بردن کیفیت بود. به این ترتیب نیاز است سرمایه به سمت بخش ریلی آورده شود.

وی اظهار داشت: واردات این دستگاه ها می‌توانست 60 میلیون یورو ارزبری برای کشور داشته باشد اما کار متخصصان ایرانی 60 میلیارد تومان هزینه به دنبال داشت و 100 میلیارد تومان صرفه‌جویی به همراه داشته است.
 
گفتنی است این 8 دستگاه عبارت بودند از ساخت یک رام ریل باس چهار واگنه، بازسازی یک رام 10 واگنه، بازسازی یک رام 11 واگنه، ساخت 2 دستگاه لکوموتیو مسافری ایران سفیر، بازسازی کامل یک دستگاه لکوموتیو آلستوم سنگین باری، بازسازی کامل یک دستگاه لکوموتیو باری  GE ، بازسازی سبک دو دستگاه لکوموتیو GM سنگین، بازسازی یک دستگاه جرتقیل کایرو که در این مراسم به بهره برداری رسیدند.
کد خبر 1785653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha