۱۹ دی ۱۳۹۱، ۱۶:۵۴

حجت الاسلامی در گفتگو با مهر:

والدین از نقش تربیتی قصه گویی برای فرزندانشان غافل هستند

والدین از نقش تربیتی قصه گویی برای فرزندانشان غافل هستند

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: دبیر اجرایی شانزدهمین جشنواره منطقه ای قصه گویی استان کرمانشاه گفت: متاسفانه والدین به دلیل وجود تلویزیون و بازی های رایانه در زندگی فرزندانشان از نقش تربیتی مهمی که قصه گویی می تواند در تربیت بچه های آنها داشته باشد غافل هستند.

سیامک حجت الاسلامی در حاشیه شانزدهیمن جشنواره منطقه ای قصه گویی دراستان کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار مهر؛ گفت: برگزاری  شانزدهیمن جشنواره منطقه ای قصه گویی دراستان کرمانشاه مقدمه ای برای برگزاری آن به صورت کشوری در بهمن ماه سال جاری دراستان آذربایجان شرقی خواهد بود.

وی تصریح کرد: شش داور در زمینه بزرگسالان و کودک و نوجوان بر نحوی اجرای قصه گویی قصه گویان نظارت کرده‌ و در پایان جشنواره 9 قصه گو به مرحله کشوری راه پیدا خواهند کرد.

حجت الاسلامی اظهار داشت: در قصه هایی که قصه گویان برای مخاطبان خود تعریف می کنند بر داستان های دینی، ادبیات عامه و قهرمانان ملی ومیهنی تاکید شده است.

وی در باره اهداف قصه گویی گفت: با قصه گویی می توان هنر خوب گوش دادن و دریافت پیام های تربیتی به صورت غیر مستقیم به شنوندگان قصه و یا کودکان را تقویت کرد.

وی از قصه گویی به عنوان یک کار کرد مهم تربیتی درکودکان نام برد و گفت: قصه درس خوب زندگی کردن و حفظ کردن ادبیات داستانی را به افراد آموزش می دهد.

وی ابراز داشت: متاسفانه حضور تلویزیون، بازی های رایانه ای و ... در زندگی روزمره ما توانسته است والدین را از نقش تربیتی مهمی که قصه گفتن می تواند درکودکان داشته باشد باز دارد.

وی درباره اثرات منفی که عدم بازگو کردن قصه برای کودکان  می تواند داشته باشد اظهار داشت: نگفتن قصه هایی از ادبیات داستانی کشورمان توسط والدین یا مربیان می تواند سبب افزایش فاصله نسل ها از یکدیگر و گذشته تاریخی کودکان از زبان و ادبیات فارسی و داستانی شود.

وی این امر را تنها مختص به جامعه ایرانی ندانست و ابراز داشت: متاسفانه عدم بازگویی قصه های مناسب برای بچه ها اکنون  در کل جهان در حال اتفاق افتادن است.

وی همچنین ادامه داد: این موضوع نمی تواند ازاهمیت قصه گویی کم کند بلکه  تنها ازتعداد بازگو کردن قصه کم شده است. 

دبیر اجرایی شانزدهمین جشنواره منطقه ای قصه گویی استان کرمانشاه گفت: یک قصه گوی خوب باید با توجه به توانمندی های خود و سن مخاطب  قصه خود را انتخاب کند.

حجت الاسلامی بیان کرد: کسی که می خواهد یک داستان ر ا برای فرد یا افرادی  تعریف کند می تواند با استفاده از زبان بدن و انتخاب مناسب کلمات و وا‍ژه ها یک قصه را زیبا بیان کند به طوری که مخاطب یا شنونده با شنیدن آن به طور همزمان بتواند صحنه هایی از قصه را در ذهن خود تداعی کند.

وی گفت: قصه گویان  شرکت کننده در شانزدهمین جشنواره منطقه ای استان کرمانشاه مربیانی از کانون های پرورش فکری کودکان  ونوجوانان هشت استان کشور هستند.

دبیر اجرایی شانزدهمین جشنواره منطقه ای قصه گویی استان کرمانشاه تعداد این قصه گویان را 38 نفر عنوان کرد.



 

کد خبر 1786776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha