به گزارش خبرنگار مهر، آیین عزاداری حضرت محمد (ص) و امام حسن مجتبی (ع) و حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا (ع) از عصر دیروز در یزد آغاز شده و تا فردا ادامه دارد.
دیشب، امامزاده ها، حسینیه ها، تکایا، مساجد و حتی خانه های شهر مملو از جمعیت عزاداران حضرت محمد مصطفی (ص) بوده است.
هیئت های عزاداری در خیابانهای یزد
مراسم سخنرانی، سینه زنی، روضه خوانی و مرثیه خوانی از دیشب با شکوه هرچه تمامتر در هیئت های عزاداری برگزار شده و پخش نذری و ایستگاه های صلواتی در یزد نشان از ارادت مردم به رسول دین اسلام و امام حسن (ع) و امام رضا (ع) دارد.
از اذان ظهر دیروز دیگ های آش گندم در کوچه و خیابانهای یزد به چشم می خورد و اذان صبح امروز پخش نذری، حال و هوای روزهای عزاداری به خیابانهای یزد بخشید.
امروز مراسم عزاداری در همه حسینیه ها و تکایا و امامزاده برگزار می شود اما در برخی مناطق نظیر زارچ، عقدا، خرانق، روستای توت، مناطقی از مهریز، تفت و ابرکوه مراسم ویژه ای برگزار می شود.
در بسیاری از مناطق مراسم عزاداری در قالب تعزیه و شبیه خوانی برگزار می شود که از معروفترین این مراسم ها می توان به تعزیه و عزاداری روستای توت اشاره کرد که سالانه بیش از 25 هزار نفر را گرد خود جمع می کند.
در منطقه زارچ نیز مراسم نخل گردانی طی امروز و فردا برگزار می شود.
تصاویری از عزاداری در قالب تعزیه در عقدا
اغلب جمعیت شهر یزد امروز به روستاها رفته اند و در مراسم ویژه ای که در این مناطق برگزار می شود، شرکت دارند.
مردم یزد ارادت ویژه ای به حضرت رضا (ع) دارند و به همین دلیل عده زیادی از مردم در قالب هیئت های مذهبی و عزاداری به صورت کاروانی به مشهد الرضا سفر کرده اند و مراسم عزاداری این روزها را در صحن و سرای امام هشتم برگزار می کنند.
زیارت از راه دور حضرت محمد (ص) و امام رضا (ع) نیز امروز در مساجد و امامزاده ها برگزار می شود.
نظر شما