به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه معا گزارش داد: اوضاع روستای باب الشمس که فلسطینی ها برای مقابله با طرحهای شهرک سازی رژیم صهیونیستی در آن چادرهایی برپا کرده اند، بحرانی است.
عبدالله ابو رحمت فعال ضد شهرک سازی و دیوار حائل گفت : اشغالگران ضمن محاصره شدید روستای باب الشمس در شرق بیت المقدس، آن را منطقه نظامی اعلام کرده اند و مانع پیوستن دیگر فلسطینی ها به روستا شده اند.
این فعال فلسطینی بااشاره به تلاش صهیونیستها برای اخراج فلسطینی ها از این روستا بیان کرد: ما جز اراده، امکاناتی در اختیار نداریم، اما آنها به راحتی نمی توانند ما را اخراج کنند و از همه تجارب خود استفاده و مقاومت می کنیم.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی حداقل به 800 نظامی برای اخراج فلسطینی ها از روستای باب الشمس نیاز دارد.
این در حالی است که سلام فیاض نخست وزیر انتصابی فلسطین از طرح کمیته های مردمی مبارزه با دیوار حائل و شهرک سازی در برپایی روستای باب الشمس در بیت المقدس و در منطقه E1 تمجید کرده است.
وی افزود: این تلاش در واقع میزان پایبندی ملت فلسطین را به حقوق ملی، سرزمین خود، آمادگی برای حمایت از آن و مخالفت با شهرک سازی و اشغالگری اسرائیلی ها نشان می دهد.
سلام فیاض ضمن انتقاد از مواضع جامعه جهانی درباره سیاستهای رژیم صهیونیستی بیان کرد: اتخاذ مواضعی در محکومیت صرف و بی تفاوتی در مقابل اقدامات اشغالگران و شهرک سازی آنها قابل قبول نیست.
وی خواستار اتخاذ موضع قوی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف همه اقداماتش علیه ملت فلسطین شد.
حنان عشراوی عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز برپایی روستای باب الشمس در منطقهE1 را طرحی خلاقانه و قانونی و ابزاری مسالمت آمیز برای حمایت از سرزمین فلسطین در مقابل طرحهای استعماری اسرائیلی ها دانست.
وی افزود: ما از این اقدام که مطابق قوانین بین المللی و تلاشی برای حمایت از سرزمین و حق فلسطینی ها در مقابله با اشغالگران اسرائیلی است حمایت می کنیم.
عشراوی از جامعه جهانی خواست از این طرح که میزان مشکلات ملت فلسطین را نشان می دهد حمایت کنند.
شایان ذکر است بیش از دویست فلسطینی از مناطق مختلف سرزمین های اشغالی با برپا کردن چادرهایی در منطقه موسوم به «منطقه E1» در شرق قدس، روستای جدیدی را با نام روستای باب الشمس در آنجا بنا کردند.
خبر دیگر اینکه منابع فلسطینی اعلام کردند: هیئتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) برای پیگیری موضوع آشتی ملی میان فلسطینی به قاهره رفته است.
این منابع افزودند: این هیئت که اسماعیل الاشقر و صلاح البردویل در میان آنها قرار دارد، راههای اجرای آشتی ملی را با مسئولان مصری و مسئولان فتح مورد رایزنی قرار خواهند داد.
نظر شما