به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش گروتسک"عمو قاتل و برادران" به نویسندگی و کارگردانی شیرین نظری در سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر روی صحنه می رود.
نظری با این توضیح که در نمایش"عمو قاتل و برادران" سخره گرفتن زندگی و مرگ بازگو می شود، گفت: یکی از نشانه های عصر مدرنیته به پوچی رسیدن افرادست که به وجود خود نیز شک می کنند.
وی پرداختن به این موضوع را درگیری ذهن انسان ها درباره فلسفه وجودی دانست و عنوان کرد: این نمایش کمدی زیادی دارد ولی بازیگران جدی بازی می کنند و اغراق در بازی آن ها دیده نمی شود. در این نمایش هر لحظه اتفاقی می افتد و مخاطب نمی تواند پیش بینی داشته باشد.
این نمایش درباره مردی است که پس از مرگ ناگهانی همسر خود به دلیل علاقه شدید به او تصمیم می گیرد از یک شرکت خصوصی قاتل استخدام کند. قاتل به شدت خجالتی است.
قربان نجفی، لیلا بلوکات، حسن تسعیری، ژاکلین آواره، مهران نائل، حمیدرضا نقره دوست، اویس رجبی، اردشیر کاظمی و حامد شیخی از بازیگران نمایش هستند. امیر احدزاده طراح صحنه و لباس و دستیار کارگردان سجاد سیامکی است.
حضور سه نسل کارگردان در جشنواره تئاتر فجر
سه نسل از کارگردانان تئاتر، در این دوره جشنواره تئاتر فجر با یکدیگر رقابت خواهندکرد. کارگردانان حاضر در جشنواره تئاتر فجر امسال، از سه نسل سنی پیشکسوت، میانسال و جوان هستند فضای گرم و پررغابتی ایجاد خواهندکرد.
هادی مرزبان، بهروز غریب پور، فرهاد آییش، مریم معترف، مسعود دلخواه و شکرخدا گودرزی از جمله کارگردانان پیشکسوت جشنواره هستند. حسین پارسایی، حسن باستانی، حمیدرضا نعیمی، سیامک احصایی، محمودرضا رحیمی، آرش دادگر، اعظم بروجردی، کوروش زارعی، سیما نیرانداز و شهرام کرمی نیز از جمله هنرمندان تربیت شده نسل میانی جامعه تئاتر کشور محسوب می شوند که در این دوره جشنواره حضور دارند.
از جمله هنرمندان جوان حاضر در جشنواره نیز می توان به حضور شخصیت هایی چون نیما دهقان، رضا ثروتی، رضا گوران، عاطفه تهرانی، عباس اقسامی، سمانه زندی نژاد، خیرا... تقیانی پور، پیام عزیزی و ... اشاره کرد.
در بین کارگردانهای شاخص شرکت کننده از شهرستان های کشور می توان به ابراهیم پشت کوهی، میلاد اکبر نژاد، یعقوب صدیق جمالی، حسن سرچاهی، خسرو امیری، رضا حسینی، صاحب آهنگر، فریدون ولایی، سعید شهریار، حیدر مظفری، عبدالمحمد سالاری، محمدرضا درند، سعید زندی، محمود فردی نژاد و... اشاره کرد.
مدیرکمپانی اکستراموروس فرانسه با نمایش "هفت +7" در جشنواره تئاتر فجر
کشور لبنان با نمایش "هفت +7" نوشته نادین توما و کارگردانی اریک دنیود در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد. نمایش "هفت +7" که کاری از گروه تئاتر "مجموعه کهربا و دار اونبز است نادین توما، اورلین زوکی و سیواین آریس را به عنوان بازیگر همراه خود کرده است.
این نمایش براساسکتاب "سبعهو سبعه" است که با استفاده از سنت قدیمی قصه گویی، روایت می شود. "هفت +7"داستان ماه است که یک ماهی را می خورد و به دو نیم تقسیم می شود. نیمی از آن دریک باغ می افتد و نیمی دیگر در یک فروشگاه. نیمه اول کاشته می شود و هفت گل ماه می دهد و نیمه دوم بریده شده و از آن هفت گردنبند به فروش می رسد. دراینجا قهرمان داستان، سر می رسد و دست به هرکاری می زند تا ماه ربوده شده را نجات دهد.
اریک دنیود کارگردان این نمایش، دانش آموخته عروسک گردانی از دانشگاه ملی در شارلویل-مزیراست. از سال 2002 به بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه می پردازد. وی مدیرکمپانی عروسک سازی اکستراموروس در فرانسه است. همچنین درسال 2006 در تاسیس مجموعه کهربا در لبنان همکاری داشته است . وی طی ده سال گذشته چهارده نمایش درفرانسه، لبنان، لهستان، ایتالیا، کانادا و برخی کشورهای دیگر اجرا کرده است.
بیان دغدغه های نسل جوان در نمایش "من خدا را دوست دارم"
عبدالمحمد سالاری که نمایش "من خدا را دوست دارم" را در بخش مناطق سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به صحنه می برد، گفت: این اثر نمایشی متناسب با شرایط اجتماعی امروز و دغدغه های نسل جوان است.
سالاری که از برگزیدگان جشنواره تئاتر منطقه ای استان هرمزگان است، اظهار کرد: به منظور اجرای این اثر در جشنواره، تمرینات نمایش را با همکاری گروه تئاتر "امید ققنوس" بندر لنگه از اوایل تابستان آغاز کردیم و کار به صورت کارگاهی، آزمون و خطا و نمونه زدن پیش رفت.
سالاری درخصوص ویژگی های نمایش "من خدا را دوست دارم" اظهار کرد: این اثر قابلیت اجرای چهارسویه را در صحنه دارد، ولی به منظور زیبایی بخشی به فرم اثر، طراحی آن به گونه ای انجام شد که با تغییر زاویه دید تماشاگر، به شکل دوسویه در جشنواره اجرا شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پیش از این دو اثر نمایشی را از حسین ابراهیمی با عنوان "جای پای خالی" و "رویای تفتیده" در جشنواره تئاتر فجر سال های گذشته به صحنه برده بود، تشریح کرد: درونمایه نمایش "من خدا را دوست دارم"به دغدغه جوانان در چگونگی برقراری ارتباط، شکل آشنایی، ازدواج و دیگر مشکلات اجتماعی اشاره دارد و با وجود اینکه حوادث داستان آن در فروشگاهی رخ می دهد، در تولید آن کاملاً خلاقانه پیش رفته ام.
وی با اشاره به اینکه داستان نمایش "من خدا را دوست دارم" درباره دو مانکن است که در یک ویترین لباس فروشی قرار گرفته اند، تشریح کرد: دو مانکن نمایش، شب ها جان می گیرند و در این زندگی شبانه به دنبال ایجاد ارتباط، انسان شدن و رسیدن به اراده و اختیارند. در واقع این اثر تمثیل انسان های امروزی است که به دنیای مادی وابسته شده و از جوهر انسانیت فاصله گرفته اند.
سالاری، که این اثر را با همکاری گروهی از دانشجویان در جشنواره بین المللی تئاتر فجر به صحنه می برد، تأکید کرد: متأسفانه نگاهی که به تئاتر دانشجویی وجود دارد، علمی نیست و حضور در جشنواره تئاتر فجر به تنها راه ورود به بازار حرفه ای تئاتر تبدیل شده، که به عقیده من نمی تواند نگرشی مناسب برای اهالی تئاتر باشد.
موسیقی این نمایش را که تلفیقی از افکت های مدرن و سازهای محلی استان هرمزگان است، محمدحسین داستان به صورت زنده اجرا می کند و بهنام پانیزه و راضیه سالاری بازیگران این اثر نمایشی اند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، به دبیری سعید کشن فلاح، از 26 دی ماه در 5 استان کشور آغاز می شود.
نظر شما